DECRET 307/1985, de 31 d'octubre, sobre les normes i el procediment per a l'aplicació de les incompatibilitats al personal sanitari al servei de la Generalitat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 53/1984, de 26 de desembre, estableix el règim general d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques, i les seves previsions són d'aplicació tant al personal adscrit a les Administracions de les comunitats autònomes i dels organismes que en depenen com al personal al servei de la Seguretat Social i de les seves entitats gestores, entre altres col·lectius de personal, segons preveu l'article segon de l'esmentada disposició legal.

Mitjantçant el Decret 98/1985, d'11 d'abril, el Consell Executiu fixà el procediment per a l'aplicació de les incompatibilitats al personal que presta els seus serveis a la Generalitat de Catalunya, tot establint en la seva disposició addicional segona que caldrà atenir-se, pel que fa al personal sanitari, al que determinen les disposicions transitòries tercera, quarta, cinquena i sisena de l'esmentada Llei 53/1984.

Altrament, l'específica complexitat de la tasca sanitària pública, així com el considerable nombre de professionals que aquesta abasta, planteja la necessitat de dictar les normes oportunes que, dins els límits de les prescripcions bàsiques de la Llei 53/1984, i sens perjudici del que es pugui disposar per Llei del Parlament de Catalunya en aquesta matèria, possibilitin l'establiment d'un règim d'incompatibilitats, pel que fa a les activitats sanitàries, que sigui adequat a les necessitats assistencials de la població de Catalunya, en el sentit que no comporti cap lesió a l'interès públic al qual ha de servir ineludiblement l'actuació dels professionals sanitaris en l'àmbit de l'Administració Pública, i en especial aquells que presten els seus serveis en les institucions sanitàries de la Seguretat Social, atès, endemés l'immediat endegament del procés de reordenació assistencial, tant a nivell de l'atenció primària de salut com de l'assistència hospitalària.

En aquesta mateixa línia d'actuació convé, d'acord amb el que preveu la disposició addicional quarta de la Llei d'Incompatibilitats, determinar, amb caràcter provisional, els llocs de treball del sector públic sanitari susceptibles de dedicació a temps parcial.

En conseqüència, de conformitat amb la disposició addicional sisena de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, a proposta dels Consellers de Sanitat i Seguretat Social i de Governació, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

  1. NORMES GENERALS

Article 1

Àmbit d'aplicació Les disposicions contingudes en el present Decret seran d'aplicació a tot el personal sanitari que desenvolupi funcions de caràcter assistencial al servei de la Generalitat de Catalunya, qualsevol que sigui la seva relació d'ocupació.

Article 2

Dedicació a temps parcial

-1. D'acord amb la disposició addicional quarta de la Llei 53/1984, s'entendrà, amb caràcter general, com a dedicació a temps parcial en el sector públic sanitari aquella que no superi les 30 hores setmanals.

-2. Pel que fa al personal sanitari al servei de la Seguretat Social es considerarà, en tot cas, com a dedicació a temps parcial la corresponent al personal mèdic no jerarquitzat, la del personal auxiliar sanitari que percebi els seus havers pel sistema de coeficient i, així mateix, la del personal sanitari adscrit als Equips d'Atenció Primària.

-3. L'autorització de compatibilitat al personal a què fa referència l'apartat anterior solament serà possible quan no puguin impedir o menyscabar la prestació de l'assistència sanitària domiciliària i dels serveis d'atenció continuada a què estan obligats.

  1. COMPATIBILITAT D'ACTIVITATS EN EL SECTOR PÚBLIC

Article 3

Entitats col·laboradores i concertades de la Seguretat Social Als efectes exclusius del règim d'incompatibilitats, es consideren entitats col·laboradores i concertades de la Seguretat Social en la prestació sanitària, incloses en el sector públic a què es refereix l'article primer de la Llei 53/1984, aquelles entitats titulars de centres, establiments o serveis sanitaris que estan obligades a prestar assistència sanitària a les persones protegides per qualsevol dels règims de la Seguretat Social en virtut de col·laboració o concert amb les seves entitats gestores, exigint-se en aquest darrer cas el corresponent certificat d'acreditació lliurat d'acord amb l'Ordre de 25 d'abril de 1983 i disposicions concordants.

Article 4

Activitats docents El personal sotmès a l'àmbit d'aplicació del present Decret podrà compatibilitzar la seva activitat assistencial, un cop complertes les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR