DECRET 74/2007, de 27 de març, pel qual es modifica l'article 13.1 del Decret 363/2004, de 24 d'agost, pel qual es regula el procediment administratiu per a l'aplicació del Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

74/2007, de 27 de març, pel qual es modifica l'article 13.1 del Decret 363/2004, de 24 d'agost, pel qual es regula el procediment administratiu per a l'aplicació del Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió.

En data 18 de setembre de 2002 es va publicar al Boletín Oficial del Estado el Reial decret 842/2002, de 2 d'agost, pel qual es va aprovar el nou Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió i les seves Instruccions Tècniques Complementàries.

La Instrucció Tècnica Complementària BT 03 regula les condicions i requisits que s'han d'observar per obtenir el Certificat de qualificació individual en baixa tensió. L'apartat 4.2.c.2 d'aquesta Instrucció Tècnica Complementària defineix en quins casos és necessari superar un examen davant de la Comunitat Autònoma corresponent exigint, entre d'altres, que s'efectuï un examen pràctic en el supòsit dels enginyers industrials i dels enginyers tècnics industrials.

En data 17 de febrer de 2004, la Secció Tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem va dictar Sentència sobre el recurs contenciós administratiu interposat pel Consell General de Col·legis Oficials d'Enginyers Industrials, mitjançant la qual es va anul·lar l'incís 4.2.c.2 de la Instrucció Tècnica Complementària BT 03, en quan exigia la realització d'examen pràctic als enginyers industrials per a obtenir el Certificat de cualificació individual en baixa tensió.

A l'esmentada Sentència es va considerar que els enginyers industrials tenen capacitat legal per executar qualsevol tipus de treball tècnic dins de l'àmbit dels seus coneixements, sense que l'Administració pugui exigir als esmentats titulats sotmetre's a un examen que contempli matèries ja compreses en la titulació que posseeixen. En conseqüència, la Sentència del Tribunal Suprem va anul·lar, per ser contrari a dret, l'incís 4.2.c.2 de la Instrucció Tècnica Complementària BT 03, en tant que s'incloïa als enginyers industrials.

En data 26 d'agost de 2004, es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el Decret 363/2004, de 24 d'agost, pel qual es regula a Catalunya el procediment administratiu per a l'aplicació de l'esmentat Reglament electrotècnic per a baixa tensió. L'article 13 d'aquest Decret autonòmic regula els requisits necessaris per obtenir el Certificat de qualificació individual en baixa tensió i, d'acord amb la Sentència del Tribunal Suprem, exclou de la necessitat de realitzar un examen pràctic als...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR