DECRET 236/1996, de 5 de juliol, pel qual s'aprova l'adaptació del Pla de carreteres de Catalunya a la Llei 7/1993, de 30 de setembre, de carreteres.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 311/1985, de 25 d'octubre, es va aprovar el Pla de carreteres de Catalunya, amb caràcter de Pla territorial sectorial, en el marc que estableix la Llei 23/1983, de 21 de novembre, de política territorial, i a l'empara de l'aleshores vigent Llei 16/1985, d'11 de juliol, d'ordenació de les carreteres de Catalunya.

L'aprovació pel Parlament de Catalunya de la Llei 7/1993, de 30 de setembre, de carreteres, ha suposat l'articulació d'una regulació pròpia i específica en matèria de carreteres i la configuració d'uns instruments tècnics i jurídics vàlids per al desenvolupament de les infraestructures viàries a Catalunya que són decisives per al creixement socioeconòmic del país. Entre aquests instruments, l'article 11 de la Llei 7/1993 recull el Pla de carreteres de Catalunya, i li atribueix la funció d'instrument bàsic d'ordenació del sistema de carreteres, en el marc de les directrius d'ordenació territorial.

Per altra banda, des de l'aprovació del Pla de carreteres de Catalunya l'any 1985, s'han produït un seguit de transformacions que han incidit de manera substancial sobre els elements que configuren la política viària i han generat un nou marc que en fa necessària l'adaptació. Entre aquestes destaca, per la seva importància en matèria d'ordenació del territori, l'aprovació mitjançant la Llei 1/1995, de 16 de març, del Pla territorial general de Catalunya.

En aquest sentit, l'objectiu del present Decret és modificar el Pla de carreteres per adaptar-lo a les determinacions de la Llei 7/1993, de carreteres, de conformitat amb la seva disposició addicional primera, i a les directrius formulades pel Pla territorial general, d'acord amb el que prescriu la disposició transitòria primera de la Llei 1/1995.

Pel que fa a la seva tramitació, cal destacar que l'adaptació del Pla de carreteres de Catalunya ha estat sotmesa a consideració de les diverses administracions afectades, de conformitat amb el que disposa l'article 11.4 de la Llei 7/1993. A aquest efecte, mitjançant la Resolució de 13 de setembre de 1994, del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, es va acordar l'obertura d'un període de consulta institucional.

Per tant, vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aprovació S'aprova la modificació del Pla de carreteres de Catalunya per adaptar-lo a la Llei 7/1993, de 30 de setembre, de carreteres, i a les directrius formulades pel Pla territorial general de Catalunya, aprovat per la Llei 1/1995,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR