DECRET 128/2006, de 9 de maig, pel qual s'aprova l'Estatut de l'Agència de Protecció de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

128/2006, de 9 de maig, pel qual s'aprova l'Estatut de l'Agència de Protecció de la Salut.

La Llei 7/2003, de 25 d'abril, de protecció de la salut, crea l'Agència de Protecció de la Salut, com a organisme autònom administratiu amb la finalitat de protegir la població dels factors ambientals i alimentaris que poden produir un efecte negatiu en la salut de les persones.

Així mateix l'Agència de Protecció de la Salut té com a objectiu integrar tots els serveis i activitats de protecció de la salut i coordinar-los amb la resta d'organismes que exerceixen competències en la matèria.

L'Agència de Protecció de la Salut té personalitat jurídica pròpia, autonomia administrativa i financera i plena capacitat d'obrar en exercici de les seves funcions i d'acord amb l'article 13.1 de la Llei 7/2003, de 25 d'abril, es regeix per la pròpia Llei i pel reglament que la desenvolupi.

La disposició final 3 de la Llei estableix que correspon al Govern l'aprovació de l'Estatut de l'Agència que han de regular l'organització i el règim de funcionament d'acord amb els principis de desconcentració de funcions i de participació de les administracions públiques competents en la matèria.

Per tant, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera de Salut, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova l'Estatut de l'Agència de Protecció de la Salut, que s'adjunta com annex a aquest Decret.

Disposició addicional única

Els òrgans competents del Departament de Salut han d'adaptar a la nova estructura prevista en aquest Decret els nomenaments per als llocs de comandament, d'acord amb el previst a la disposició addicional segona del Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Disposicions transitòries

Primera

L'estructura orgànica que preveu aquest Decret es farà efectiva en la data d'aprovació de la modificació corresponent de la relació de llocs de treball i, en tot cas, en el termini màxim de tres mesos a comptar de l'endemà de la publicació d'aquest Decret.

No obstant l'exposat en el paràgraf anterior, la posada en funcionament dels serveis regionals en què s'estructura territorialment l'Agència de Protecció de la Salut a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran es farà efectiva durant l'any 2006.

Segona

Mentre no es posin en funcionament els serveis regionals de l'Agència de Protecció de la Salut a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran, les seves funcions seran exercides pels Serveis Territorials del Departament de Salut competents actualment per raó del territori.

Tercera

El personal afectat per aquest Decret seguirà exercint les seves funcions respectives mentre no es proveeixin els llocs de treball corresponents, d'acord amb l'estructura regulada en aquest Decret o s'adapti el seu nomenament a la nova situació.

Quarta

Els negociats i els llocs de treball assimilats a negociat dependents dels serveis i de les seccions afectades per aquest Decret continuen subsistint i exercint les seves funcions mentre no es dictin les disposicions de desplegament pertinents.

Cinquena

El personal que resulti afectat per les modificacions orgàniques d'aquest Decret continuarà percebent la totalitat de les seves retribucions amb càrrec als crèdits als quals s'imputaven fins que s'adoptin les decisions de desplegament i pressupostàries corresponents.

Disposició derogatòria única

Queden derogats els articles 38 i 39, en allò que s'oposin a aquest Decret, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 i 58 del Decret 219/2005, d'11 d'octubre, de reestructuració del Departament de Salut (DOGC núm. 4489, de 14.10.2005); l'Ordre de 7 de juliol de 1993, per la qual es crea el Programa de gestió intracentre de residus sanitaris (DOGC núm. 1773, de 21.7.1993); l'article 24.2, en allò que s'oposi a aquest Decret, del Decret 237/1985, de 6 d'agost, pel qual es reestructura el Departament de Salut (DOGC núm. 582, de 30.8.1985); l'article 3, en allò que s'oposi a aquest Decret, i l'article 4 del Decret 78/1989, de 4 d'abril, de creació i estructuració dels Serveis Territorials del Departament de Salut a Barcelona (DOGC núm. 1130, de 12.4.1989); els articles 4.2 i 4.3 del Decret 263/2001, de 25 de setembre, de creació dels Serveis Territorials del Departament de Salut a les Terres de l'Ebre (DOGC núm. 3491, d'11.10.2001) i la disposició addicional primera del Decret 227/2003, de 23 de setembre, de modificació del Decret 262/2000, de 31 de juliol, de reestructuració del Departament de Salut (DOGC núm. 3982, de 7.10.2003).

Disposicions finals

Primera

Es faculta la persona titular del Departament de Salut per adoptar les mesures necessàries per al desplegament d'aquest Decret i la persona titular del Departament d'Economia i Finances per realitzar les adaptacions pressupostàries necessàries per donar compliment a aquest Decret.

Segona

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de maig de 2006

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Marina Geli i Fàbrega

Consellera de Salut

Annex

Estatut de l'Agència de Protecció de la Salut

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Naturalesa

L'Agència de Protecció de la Salut, creada per la Llei 7/2003, de 25 d'abril, de protecció de la salut, és un organisme autònom administratiu amb personalitat jurídica pròpia, amb autonomia administrativa i financera i plena capacitat d'obrar en l'exercici de les seves funcions, la qual ajusta la seva activitat al dret públic, llevat dels casos en què d'acord amb la legislació pugui actuar amb subjecció al dret privat.

Article 2

Adscripció

L'Agència de Protecció de la Salut és adscrita al Departament de Salut a través de la Direcció General de Salut Pública.

Article 3

Seu

La seu de l'Agència de Protecció de la Salut radica a Barcelona, sens perjudici de l'establiment de dependències en els àmbits territorials que es determinin, a l'efecte de donar compliment a les funcions específiques de l'Agència i fer efectiu el principi de desconcentració de funcions.

Capítol II

Objectius i funcions

Article 4

Objectius

4.1 L'Agència de Protecció de la Salut té, de conformitat amb allò previst a l'article 12.1 de la Llei 7/2003, de 25 d'abril, de protecció de la salut, l'objectiu d'integrar tots els serveis i les activitats referits a la protecció de la salut i coordinar-los amb la resta d'organismes de protecció de la salut, amb la finalitat de protegir la població dels factors ambientals i alimentaris que poden produir un efecte negatiu en la salut de les persones.

4.2 L'Agència exerceix competències relatives a la protecció de la salut en concurrència i coordinació amb la resta d'administracions competents en la matèria, per la qual cosa exerceix les potestats administratives necessàries per al compliment de les seves funcions, d'acord amb la legislació aplicable i els criteris, les directrius i les prioritats establerts pel Departament de Salut a través de la Direcció General de Salut Pública.

Article 5

Funcions

5.1 Per a la consecució dels seus objectius, l'Agència de Protecció de la Salut exerceix les funcions establertes en l'article 16 de la Llei 7/2003, de 25 d'abril, de protecció de la salut, i aquelles altres que li corresponguin d'acord amb la normativa sobre la matèria de protecció de la salut.

5.2 L'Agència exerceix la seva activitat tot garantint la màxima eficàcia en el conjunt de les seves funcions i en la prestació dels serveis, d'acord amb el principi de participació comunitària i amb el ple respecte per les competències que corresponen a altres administracions i pels drets de la ciutadania.

5.3 L'Agència ha de promoure les relacions de col·laboració amb la resta d'administracions competents en matèria de protecció de la salut, respectant el marc competencial.

5.4 Dins el primer trimestre de cada any, el Consell Rector, a proposta del director o de la directora gerent, ha d'aprovar una memòria anual sobre l'anàlisi de la gestió en matèria de protecció de la salut a Catalunya, que ha de detallar les actuacions de prevenció i de control dutes a terme en l'anualitat anterior, i que ha de ser presentada al Govern i a la comissió que pertoqui del Parlament.

Capítol III

Òrgans de direcció de l'Agència de Protecció de la Salut

Article 6

Òrgans de direcció

Els òrgans de direcció de l'Agència de Protecció de la Salut són els següents:

  1. El Consell Rector.

  2. El director o la directora gerent.

Article 7

El Consell Rector

El Consell Rector és l'òrgan superior de direcció de l'Agència de Protecció de la Salut.

Article 8

Funcions del Consell Rector

El Consell Rector autoritzarà el règim de funcionament del Consell General de Participació i dels consells regionals de participació i exercirà les funcions que li atribueix l'article 21.1 de la Llei 7/2003, de 25 d'abril, de protecció de la salut.

Article 9

Composició del Consell Rector

9.1 El Consell Rector està integrat per:

  1. El president o la presidenta, nomenat o nomenada pel conseller o per la consellera de Salut.

  2. El vicepresident o la vicepresidenta, nomenat o nomenada pel conseller o per la consellera de Salut a proposta dels o de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR