DECRET 208/1994, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci del Gran Teatre del Liceu.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Atesa la necessitat d'adequar els Estatuts del Consorci del Gran Teatre del Liceu a les circumstàncies actuals;

Atès l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci del Gran Teatre del Liceu, que es publica a l'annex al present Decret.

Disposició derogatòria Resten derogats els Estatuts del Consorci aprovats pel Decret 285/1980, d'11 de desembre, sobre constitució del Consorci del Gran Teatre del Liceu.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 28 de juny de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller de Cultura

ESTATUTS del Consorci del Gran Teatre del Liceu.

Article preliminar

Règim jurídic El Consorci del Gran Teatre del Liceu, constituït el 17 de desembre de 1980, d'acord amb la normativa aleshores vigent, es regirà per la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, i per la Llei estatal 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 1

Entitats consorciades El Consorci del Gran Teatre del Liceu està constituït per les entitats següents: Generalitat de Catalunya. Ajuntament de Barcelona. Diputació de Barcelona. Administració General de l'Estat, a través del Ministeri de Cultura.

Article 2

Domicili del Consorci El domicili del Consorci és a Barcelona, c. Sant Pau, 1 bis.

Article 3

Finalitats del Consorci El Consorci assumeix la reconstrucció i l'explotació del Teatre del Liceu per sobre dels interessos econòmics particulars, amb la finalitat de fomentar i fer assequible al poble l'art musical i la cultura general al nivell que correspon a la tradició del Teatre del Liceu i de la ciutat de Barcelona.

Article 4

Funcions del Consorci Correspondrà al Consorci:

  1. La reconstrucció del Gran Teatre del Liceu, la conservació ordinària i el manteniment dels edificis ocupats pel Teatre i totes les instal·lacions que comprèn.

  2. El proveïment, la conservació i la reparació dels elements mòbils, maquinària, decorats i mobiliari existent al Teatre, i d'aquells altres que en endavant siguin necessaris per als actes i les representacions que s'hi facin.

  3. La garantia que el Gran Teatre del Liceu es destinarà a la realització d'activitats musicals, especialment òpera, ballet i concerts, i mantindrà les seves característiques tradicionals de freqüència, nombre i qualitat, com també, eventualment, l'organització d'aquesta mena d'activitats.

  4. La contribució econòmica a les activitats que es portin a terme al Teatre.

  5. L'aprovació dels pressupostos corresponents i l'obtenció dels fons necessaris per cobrir-los. Si en algun exercici hi ha excedents, s'aplicaran als exercicis següents.

Article 5

Personalitat i capacitats jurídiques El Consorci del Gran Teatre del Liceu tindrà la personalitat jurídica necessària per al compliment de les finalitats que se li assignen i, per tant, podrà posseir béns, contractar, obligar-se i defensar judicialment i extrajudicialment els seus drets. També podrà actuar com a beneficiari d'expropiacions, en els casos en què sigui procedent legalment.

Article 6

Règim de contractació La contractació del Consorci s'ajustarà als criteris i les regles de la Llei municipal i de règim local, amb les peculiaritats següents:

  1. La Comissió executiva serà l'òrgan de contractació del Consorci. A més, tindrà facultats per designar els components de les taules de contractació, quan sigui necessari, i per acordar l'adjudicació per contractació directa quan es consideri justificat per raons de necessitat o urgència, i en els casos previstos per l'article 275 de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, sigui quin sigui el tipus de contracte.

  2. Les funcions de la Comissió executiva en matèria de contractació es poden delegar en el director general.

  3. Les funcions d'intervenció i assessorament correspondran a l'interventor del Consorci i al secretari de la Junta de govern, respectivament. Per acord de la Comissió executiva es podrà substituir la fiscalització prèvia per un informe posterior per a determinades categories de contractes. També per raons excepcionals d'urgència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR