DECRET 200/1995, de 27 de juny, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Atès que en la sessió del dia 27 d'abril de 1995 el Consell General del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona ha aprovat la modificació dels seus Estatuts;

A proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona, que es publiquen a l'annex del present Decret.

Disposició derogatòria Es deroga el Decret 336/1994, de 29 de novembre (DOGC núm. 1990, de 28.12.1994).

Barcelona, 27 de juny de 1995

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller de Cultura

ESTATUTS del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 El Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona és un ens públic de caràcter associatiu constituït per administracions públiques i entitats privades sense ànim de lucre, creat de conformitat amb els articles 252 al 255 de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. 1.2 El Consorci té personalitat jurídica pròpia i independent de les dels seus membres i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins.

Article 2

2.1 Constitueixen el Consorci la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Museu d'Art Contemporani. 2.2 El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb altres entitats públiques o privades l'admissió de les quals haurà de ser acordada pels dos terços dels membres del Consell General.

Article 3

El Consorci té per objecte:

  1. La creació i la gestió del Museu d'Art Contemporani de Barcelona com a institució dedicada a l'adquisició, conservació, estudi, exposició i interpretació educativa d'obres d'art contemporani, amb especial atenció a l'obra dels artistes catalans o relacionats amb Catalunya.

  2. La creació dels fons bibliogràfics i documentals que facilitin el coneixement i la difusió de l'art contemporani.

  3. L'estímul i promoció de totes les activitats del Museu d'Art Contemporani de Barcelona com espai per al gaudi de l'art contemporani en les seves diverses manifestacions i, alhora, com espai per a la formació i l'educació del gust i de la sensibilitat de les persones.

Article 4

El domicili del Consorci es fixa al Museu d'Art Contemporani de Barcelona, plaça dels Àngels, Barcelona, 08001.

Article 5

Per al compliment dels seus fins el Consorci comptarà amb els mitjans essencials següents:

  1. Les subvencions que acordin la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, en la proporció que aquestes administracions determinin, amb el benentès que han de ser suficients per cobrir les despeses de construcció i de funcionament ordinari del Museu.

  2. L'exhibició d'obres d'art de la Fundació Museu d'Art Contemporani, d'acord amb el que preveu l'article 9.n) d'aquests Estatuts.

Capítol 2 Òrgans de govern i de gestió

Article 6

Són òrgans del Consorci:

  1. El Consell General.

  2. La Comissió Delegada.

  3. El director

  4. El gerent.

  1. El Consell General

Article 7

7.1 El govern i administració del Consorci corresponen al Consell General, el qual serà presidit pel president de la Generalitat, i en seran vice-presidents primer i segon l'alcalde de Barcelona i el president de la Fundació Museu d'Art Contemporani, respectivament. 7.2 Integren també el Consell General quinze vocals, designats: Cinc per la Generalitat de Catalunya. Cinc per l'Ajuntament de Barcelona. Cinc per la Fundació Museu d'Art Contemporani. 7.3 El secretari del Consell General, amb veu i sense vot, és el secretari del Consorci. 7.4 Per acord de les dues terceres parts dels seus membres, el Consell General podrà disposar la seva ampliació fins a cinc vocals més, per tal d'incorporar persones que per la seva significació i activitats es considerin capacitades i representatives de la vida artística i puguin ajudar en les tasques que el Consorci té encomanades. 7.5 Si, d'acord amb el que preveu l'article 2.2 d'aquests Estatuts, el Consell General aprova la incorporació al Consorci d'alguna altra entitat, disposarà en el mateix acord el nombre de vocals que li correspondran. 7.6 El director i el gerent assisteixen a les reunions del Consell General amb veu i sense vot.

Article 8

8.1 Llevat del president i els vice-presidents, la durada del mandat de la resta de membres del Consell General serà de cinc anys renovables. 8.2 L'exercici del càrrec serà gratuït i incompatible amb altres càrrecs o funcions remunerades pel Consorci.

Article 9

Són competències del Consell General:

  1. L'ampliació del Consorci amb noves entitats públiques o privades.

  2. L'aprovació dels pressupostos anuals d'ingressos i despeses i la rendició...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR