DECRET 108/2006, de 25 d'abril, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci del Centre de Terminologia Termcat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 108/2006, de 25 d'abril, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci del Centre de Terminologia Termcat.

Atès que el Consell de Direcció del Consorci del Centre de Terminologia Termcat ha aprovat la modificació dels seus Estatuts, per tal d'adaptar-ne la redacció a les recomanacions sobre l'ús d'un llenguatge no sexista;

A proposta del conseller primer i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci del Centre de Terminologia Termcat.

Els nous Estatuts es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Disposició derogatòria

Es deroga el Decret 199/2005, de 27 de setembre, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci del Centre de Terminologia Termcat.

Barcelona, 25 d'abril de 2006

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Josep Bargalló Valls

Conseller primer

Annex

Estatuts del Consorci del Centre de Terminologia Termcat

Article 1

1.1 El Centre de Terminologia Termcat és un consorci amb personalitat jurídica pròpia, integrat inicialment, amb caràcter voluntari, per la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

1.2 S'hi poden integrar altres ens públics o privats sense finalitat de lucre que estiguin interessats en la consecució de les finalitats del Termcat sempre que comptin amb l'acord del Consell de Direcció i ho acceptin els ens consorciats.

1.3 La incorporació de nous membres requereix l'acceptació dels Estatuts.

Article 2

El Consorci es constitueix per un temps indefinit.

Article 3

El Consorci gaudeix de plena capacitat jurídica i d'obrar dins l'àmbit de les seves competències i finalitats.

En conseqüència pot adquirir, posseir, reivindicar, gravar o alienar tota classe de béns, formalitzar contractes, executar obres, obligar-se, interposar recursos i exercir les accions que preveuen les lleis.

Article 4

El Consorci té la seva seu a la ciutat de Barcelona. Per mitjà d'acords amb altres institucions, pot establir centres col·laboradors per a la prestació dels seus serveis.

Article 5

5.1 El Consorci té com a finalitat la coordinació general de les activitats terminològiques relatives a la llengua catalana, promoure i dur a terme l'elaboració de recursos terminològics i garantir-ne la disponibilitat, i promoure el desenvolupament de productes d'enginyeria lingüística en què la terminologia té una especial incidència.

5.2 El Consorci vetlla especialment per la coordinació i la realització de les activitats en l'àmbit de la terminologia que siguin d'interès per a les institucions consorciades.

5.3 Per acomplir aquesta finalitat, s'ocupa de:

  1. Planificar i coordinar la recerca terminològica en llengua catalana.

  2. Elaborar els recursos terminològics necessaris per facilitar l'ús del català en els àmbits socioeconòmic, tècnic i científic.

  3. Establir els criteris metodològics per a l'elaboració de recursos terminològics.

  4. Organitzar la revisió dels termes catalans i la normalització dels neologismes que ho requereixin, que s'ha de fer d'acord amb la normativa lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans.

  5. Mantenir i actualitzar un banc de dades terminològiques en català amb equivalències en altres llengües, i un fons documental d'interès terminològic.

  6. Donar suport terminològic a l'Administració de la Generalitat de Catalunya i coordinar les activitats terminològiques dels departaments i els organismes i empreses que en depenen.

  7. Posar la informació i els recursos d'interès terminològics a disposició de la societat.

  8. Impulsar i coordinar el desenvolupament dels productes d'enginyeria lingüística aplicats a la llengua catalana que requereixin recursos terminològics, participar en la seva elaboració i fer-ne una difusió adequada.

  9. Establir i canalitzar relacions de cooperació en l'àmbit nacional i internacional amb les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR