ORDRE ECF/43/2006, de 20 de febrer, per la qual s'aprova el model 900 del gravamen de protecció civil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/43/2006, de 20 de febrer, per la qual s'aprova el model 900 del gravamen de protecció civil.

La Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, va crear el gravamen sobre els elements patrimonials afectes a activitats de les quals pugui derivar l'activació de plans de protecció civil i que estiguin situats al territori de Catalunya.

El desenvolupament reglamentari de la Llei, de conformitat amb el que disposa el seu article 63, en el que fa referència a la gestió i liquidació del gravamen, ha estat efectuat mitjançant el Decret 160/1998, de 23 de juny, l'article 3 del qual disposa que el model d'autoliquidació del tribut ha d'ésser aprovat per ordre del conseller d'Economia i Finances. Així, de conformitat amb el precepte reglamentari, i mitjançant una Ordre de 21 de juliol de 1998, es va aprovar i fer públic el model d'autoliquidació del gravamen.

Amb posterioritat, i arran de les modificacions efectuades en la normativa específica relatives a la prevenció d'accidents majors en determinades activitats industrials, va ser necessari, per una part, modificar la Llei 4/1997, de 20 de maig, i, per una altra, adaptar el model 900 quant als fulls de dades corresponents a les instal·lacions industrials i magatzems de substàncies perilloses, adaptació que es va portar a terme mitjançant l'aprovació d'un nou model en l'Ordre de 15 de desembre de 2000.

Per la seva banda, l'article 26 de la Llei 46/1998, de 17 de desembre, d'introducció a l'euro, va establir que a partir de l'1 de gener de l'any 2002, els instruments jurídics que mantinguessin exclusivament l'expressió de la unitat de compte pesseta, s'entendrien automàticament expressats en la unitat de compte euro, mitjançant l'aplicació a l'import monetari corresponent del tipus de conversió adoptat pel Consell de la Comunitat Europea i, si és el cas, l'aplicació del règim d'arrodoniment establert a l'article 11 de l'esmentada Llei. L'adaptació a la nova unitat monetària es va realitzar en l'Ordre ECF/45/2002, de 22 de febrer, que va aprovar un nou model d'autoliquidació del gravamen de protecció civil amb els imports, referits a tipus impositius i a volums de facturació dels contribuents, expressats en euros.

Finalment, la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administrativa va incrementar en un 2,6 per 100 (amb efectes a partir de l'1 de gener de 2005) els tipus de gravamen i va actualitzar l'escala de quanties màximes a ingressar per part dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR