ORDRE PTO/507/2006, de 16 d'octubre, per la qual s'aprova el Pla director de l'aeròdrom Lleida-Alguaire.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/507/2006, de 16 d'octubre, per la qual s'aprova el Pla director de l'aeròdrom Lleida-Alguaire.

El Pla d'aeroports de Catalunya preveu la ubicació d'un aeroport d'aviació regional a les rodalies de la ciutat de Lleida, que ha de facilitar a la població de les comarques lleidatanes l'accés al transport aeri amb enllaços des d'aquesta infraestructura a qualsevol altre aeroport d'abast regional europeu.

L'encaix del futur aeroport en relació amb l'estructura urbana i territorial, així com aeronàutica i mediambiental ha portat a elegir, entre les diferents alternatives, com la més adequada la ubicada a la part sud del terme municipal d'Alguaire, a la zona de les planes del Secà, amb una superfície estimada de 366,98 hectàrees.

Vista la rellevància que ha de tenir aquest aeroport per al desenvolupament socioeconòmic de Catalunya, cal dur a terme una acurada planificació del projecte per tal que es pugui donar una resposta adequada tant als requeriments i les necessitats dels seus usuaris i de l'entorn com a les exigències del trànsit i transport aeri. Per aquest motiu es fa necessari aprovar el Pla director de l'aeroport de Lleida-Alguaire amb l'objecte de delimitar la zona de servei d'aquest aeroport, d'acord amb el que estableix l'article 10 de la Llei 19/2000, de 29 de desembre, d'aeroports de Catalunya.

En efecte, la Llei 19/2000, de 29 de desembre, d'aeroports de Catalunya, estableix en l'article 12 que el Pla director ha de definir una zona de servei que inclogui les superfícies necessàries per dur a terme les activitats aeroportuàries i les tasques que en resultin complementàries, i també els espais de reserva que garanteixin la possibilitat de desenvolupament i creixement del conjunt.

El Pla director de l'aeroport de Lleida-Alguaire delimita la seva zona de servei que constitueix en la totalitat del seu àmbit una unitat funcional i territorial de naturalesa estrictament aeroportuària, i inclou els espais que garanteixen el desenvolupament de l'aeroport d'acord amb criteris de planificació i previsions de trànsit fins l'any 2020. Així mateix, té en compte els espais per a les activitats i els serveis que han de garantir una oferta que potenciï l'aeroport per a l'aviació comercial, amb les superfícies necessàries per a les activitats complementàries i, per últim, fa possible la màxima reducció de l'impacte mediambiental sobre el seu entorn, i el fa compatible amb el desenvolupament urbanístic de l'entorn.

El Pla director proposa un conjunt d'actuacions que permetran absorbir el creixement previsible del trànsit i dotar l'aeroport d'una capacitat suficient per atendre, amb alts nivells de qualitat de servei, la demanda...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR