DECRET 177/1993, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'arbitratge del Consell Superior de la Cooperació.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Atesa la naturalesa jurídica del Consell Superior de la Cooperació com a òrgan consultiu, de participació i mediació de l'Administració de la Generalitat, que li atribueix l'article 117 del Decret legislatiu 1/1992, de 10 de febrer, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de cooperatives de Catalunya;

Atès que els articles 107.2 i 114.2.d) del Decret legislatiu 1/1992, de 10 de febrer, disposen que s'ha d'establir per reglament el procediment de formalització i tramitació dels arbitratges davant del Consell Superior de la Cooperació, com a sistema de resolució de conflictes en les qüestions que es plantegen entre les entitats regulades per la Llei de cooperatives de Catalunya o entre aquestes i els seus associats;

Vist el que estableix l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el dictamen preceptiu emès per la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament que desenvolupa el procediment de formalització i tramitació d'arbitratges davant del Consell Superior de la Cooperació.

Barcelona, 13 de juliol de 1993

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Ignasi Farreres i Bochaca Conseller de Treball

REGLAMENT d'arbitratge del Consell Superior de la Cooperació

Article 1

Dels conflictes susceptibles d'arbitratge Podran ser sotmesos a l'arbitratge del Consell Superior de la Cooperació els conflictes que s'originin:

  1. Entre algun soci o adherit i la cooperativa a la qual pertany.

  2. Entre una cooperativa i la federació on es troba afiliada.

  3. Entre cooperatives.

  4. Entre federacions de cooperatives, o entre aquestes i la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

Article 2

Consideracions genèriques 2.1 L'arbitratge podrà ser dut a terme per un àrbitre únic o per un col·legi arbitral constituït per un total de tres àrbitres. La referència a la paraula "àrbitres" en aquest Reglament es refereix indistintament a qualsevol d'ambdós supòsits. 2.2 El Consell Superior de la Cooperació prestarà en tot moment el seu assessorament i la seva assistència en la tramitació del procediment arbitral, amb l'objecte de procurar que els àrbitres compleixin adequadament la seva funció. 2.3 Igualment, el Consell Superior de la Cooperació resoldrà, a petició de les parts i dels àrbitres, qualsevol dubte que sorgeixi en relació amb la interpretació o integració d'aquest Reglament.

Article 3

Clàusula de submissió 3.1 La submissió de les parts a l'arbitratge del Consell Superior de la Cooperació implica que aquest serà administrat i els àrbitres seran designats, en tot el que no hagin previst les mateixes parts, d'acord amb el present Reglament. 3.2 La submissió a l'arbitratge del Consell Superior de la Cooperació es podrà produir bé per clàusula compromissòria, establerta estatutàriament o reglamentàriament, o bé per acord entre les parts per sotmetre-s'hi expressament. En tot cas, tant el conveni arbitral com la clàusula de submissió hauran de ser formalitzats per escrit.

Article 4

Disposicions generals 4.1 El procediment es fonamentarà en els principis d'audiència, contradicció, economia processal i igualtat entre les parts. 4.2 Tot el que no estigui previst per les parts, en virtut del principi de l'autonomia de la voluntat, es regirà per les normes contingudes en el present Reglament i, en el seu defecte, per acord dels àrbitres.

Article 5

Representació i defensa de les parts Les parts podran actuar per si mateixes o mitjançant un advocat en exercici.

Article 6

Requisits de la demanda de sol·licitud d'arbitratge 6.1 La sol·licitud d'arbitratge al Consell Superior de la Cooperació serà duta a terme mitjançant un escrit introductori presentat a la seva Secretaria, o a qualsevol de les delegacions territorials del Departament de Treball, el qual haurà de contenir les dades següents:

  1. Nom i cognoms de les parts, o denominació social si són persones jurídiques, designant un domicili a l'efecte de notificacions. Si escau, caldrà acreditar la representació en què s'actua.

  2. Indicació que concorren els requisits per tal que l'assumpte litigiós pugui ser dirimit mitjançant arbitratge.

  3. Indicació de si l'arbitratge ha de ser d'equitat o de dret. En defecte d'aquesta indicació quedarà a l'arbitri del president del Consell Superior de la Cooperació aquesta decisió.

  4. Acceptació expressa d'acatament del laude arbitral que es dicti.

  5. Nombre d'àrbitres que se sol·liciten i, si escau, la proposta oportuna de nomenament.

  6. Proposició de realització de l'arbitratge i d'emissió del laude, i termini per fer-ho.

  7. Còpia del conveni arbitral o de la clàusula compromissòria de la qual resulti la competència del Consell Superior de la Cooperació.

  8. Referència, si escau, al contracte del qual derivi el litigi, i exposició de les pretensions del demandant, indicant, si escau, la quantia del procediment. 6.2 Igualment s'haurà de dipositar la quantia establerta pel Consell Superior de la Cooperació a títol de provisió de cabals per atendre les despeses i els honoraris del procediment de l'arbitratge, com a condició indispensable per a l'inici de la seva tramitació. 6.3 A tots els escrits i documents que presentin les parts, cal adjuntar-hi tantes còpies com parts hi hagi implicades en el procediment.

Article 7

De l'admissió de la demanda a tràmit El Consell Superior de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR