DECRET 169/2001, de 26 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de provisió de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

169/2001, de 26 de juny, pel qual s’aprova el Reglament de provisió de llocs de treball del cos de mossos d’esquadra.

Mitjançant el Decret 111/1996, de 2 d’abril, es va aprovar el Reglament de provisió de llocs de treball del cos de mossos d’esquadra. La regulació del concurs oposició inclosa en el Reglament va ser modificada en alguns aspectes pel Decret 7/1999, de 26 de gener.

L’experiència assolida en la gestió de les convocatòries resoltes d’ençà de l’entrada en vigor del Reglament ha palesat la conveniència d’introduir-hi determinats canvis. Aquests canvis tenen com a objectiu dotar la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra d’instruments idonis per donar resposta als requeriments plantejats pel procés de desplegament en substitució de les forces i els cossos de seguretat de l’Estat.

Així, destaquen les modificacions referides als mèrits a valorar en el concurs i concurs oposició, les convocatòries de lliure designació i els terminis per prendre possessió, com també les que afecten alguns dels altres sistemes de provisió, com l’adscripció provisional, la comissió de serveis, el trasllat forçós, els canvis d’adscripció de llocs de treball i les permutes.

Un altre element que motiva la justificació de la modificació és l’assumpció per la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra de les facultats derivades de la transferència de competències executives en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor, feta efectiva mitjançant la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre. El Decret inclou, igualment, les modificacions derivades de l’execució de la sentència número 521, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 18 de maig de 2000, en el recurs contenciós administratiu número 791/96.

Per tant, de conformitat amb el que estableix l’article 3.e) del Decret 157/1996, de 14 de maig, de determinació dels òrgans que exerceixen les atribucions i les facultats atorgades al Departament de Governació per la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra; d’acord amb l’article 13 del Decret 297/1999, de 26 de novembre, de creació i reorganització de departaments de l’Administració de la Generalitat; en ús de les competències que atribueix la disposició final de la Llei esmentada; vist l’informe favorable del Consell de la Policia-Mossos d’Esquadra; vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora; a proposta del conseller d’Interior, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Principis que regeixen la provisió de llocs de treball

1.1 Els llocs de treball dels funcionaris del cos de mossos d’esquadra, inclosos els que es puguin reservar als funcionaris en situació de segona activitat, es proveeixen d’acord amb els principis de mèrit, capacitat i antiguitat.

1.2 Els sistemes de provisió establerts en aquest Reglament també s’apliquen a la provisió de llocs de treball de tècnics i facultatius del cos esmentat, entre el personal que hagi accedit als esmentats llocs per qualsevol dels sistemes previstos a l’article 28 de la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra.

Article 2

Sistemes de provisió

2.1 Els llocs de treball dels funcionaris del cos de mossos d’esquadra es proveeixen pels sistemes de concurs, concurs oposició i lliure designació, de conformitat amb el que determinin les relacions de llocs de treball segons la naturalesa de les seves funcions, el present Reglament i la resta de la normativa aplicable.

2.2 Els llocs de treball de les categories de comissari i major es proveeixen pel sistema de lliure designació.

2.3 Els llocs de treball poden també proveir-se mitjançant redistribució d’efectius dins la mateixa localitat, adscripció provisional, comissió de serveis, trasllat forçós, encàrrec de funcions, canvi d’adscripció de llocs de treball i permutes.

Article 3

Convocatòries

3.1 Els procediments de concurs, concurs oposició i lliure designació per a la provisió de llocs de treball es regeixen per les convocatòries respectives, les quals s’han d’ajustar al que disposa aquest Reglament i a la resta de disposicions que siguin aplicables.

3.2 Les convocatòries per a la provisió de llocs de treball pels sistemes abans esmentats s’han de publicar al DOGC.

3.3 La resolució d’aquests procediments s’ha de publicar igualment al DOGC. Quan les convocatòries afectin llocs d’especial confidencialitat o en què sigui necessària la reserva, la resolució ha de ser publicada mitjançant un sistema codificat que en permeti la confidencialitat.

Article 4

Anotacions al Registre general de personal

Les diligències de cessament i de presa de possessió dels funcionaris que accedeixin a un lloc de treball han de ser inscrites al Registre general de personal de la Generalitat.

Capítol 2

Provisió de llocs de treball mitjançant concurs i concurs oposició

Article 5

Òrgan competent

5.1 Correspon al conseller d’Interior procedir a la convocatòria per proveir llocs de treball mitjançant els procediments de concurs i concurs oposició.

5.2 S’ha de donar coneixement de les bases de la convocatòria al Consell de la Policia-Mossos d’Esquadra.

Article 6

Requisits de les convocatòries

6.1 Les convocatòries han de contenir les bases del concurs o concurs oposició, en les quals hi ha de figurar:

a) Denominació, nivell, escala, categoria, complement específic, descripció i localització dels llocs oferts.

b) Requisits per poder-los ocupar, d’acord amb el que determini la relació de llocs de treball.

c) Mèrits que s’han de valorar, barem d’acord amb el qual s’han de puntuar i, si escau, valoració mínima global que s’estableixi per a l’adjudicació dels llocs oferts.

d) Previsió de memòries, entrevistes i proves que calgui superar, si s’escau.

e) Composició de les comissions de valoració.

f) Centre o dependència on s’han d’adreçar les instàncies.

g) L’exempció, si escau, de realitzar la fase d’oposició i el curs d’especialització en el concurs oposició.

6.2 En els supòsits en què la possessió d’un determinat nivell de coneixement de català sigui un requisit per ocupar el lloc de treball, d’acord amb el que s’estableixi a la convocatòria, i els participants no puguin acreditar-ho documentalment, les comissions de valoració poden utilitzar els mitjans d’acreditació que considerin adequats per tal d’avaluar aquest nivell de coneixement.

6.3 Amb aquesta finalitat, les comissions poden sol·licitar l’assessorament d’un expert en matèria lingüística, per tal d’avaluar els coneixements de català exigits a la convocatòria.

Article 7

Requisits i condicions de participació

7.1 Els funcionaris del cos de mossos d’esquadra, qualsevol que sigui la seva situació administrativa, poden prendre part en els concursos i els concursos oposició sempre que compleixin les condicions generals exigides i els requisits establerts a cada convocatòria en la data en què acabi el termini de presentació de les sol·licituds de participació, llevat dels supòsits previstos en els apartats 2 i 3 d’aquest article.

No obstant això, les bases poden preveure per a tots els aspirants que es difereixi dins del procés selectiu, la data de compliment del requisit de disposar del permís o llicència de conduir corresponent, més enllà de la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds. Aquesta previsió no serà aplicable als funcionaris que es trobin en els supòsits a què fan referència els apartats 2 i 3 d’aquest article.

7.2 Els funcionaris sancionats en ferm amb suspensió de funcions no poden participar en els concursos i concursos oposició mentre duri la suspensió, i els funcionaris sancionats amb trasllat del lloc de treball amb canvi de destinació o dins la mateixa localitat, sense canvi de residència, tampoc no hi poden participar durant el període que s’hagi determinat en la resolució sancionadora.

7.3 Els funcionaris que ocupin un lloc de treball subjecte a un període especial de permanència mínima no poden participar en les convocatòries de concurs i concurs oposició durant el termini de permanència establert en cada cas en les relacions de llocs de treball. El temps de permanència mínima no serà d’aplicació quan els funcionaris:

a) Siguin nomenats per ocupar un lloc de treball de lliure designació.

b) Ingressin a una categoria que impliqui la pèrdua del lloc de treball.

c) Guanyin una vacant de la mateixa especialitat en una altra localitat.

d) Passin a una situació diferent de la de servei actiu.

7.4 Les convocatòries poden, en relació amb els aspirants adscrits provisionalment i els que reingressin al servei actiu mitjançant la participació en la convocatòria, incloure l’obligació d’assenyalar la preferència per a tots els llocs oferts i predeterminar, en defecte d’opció dels interessats, l’ordre de les places sol·licitades segons criteris objectius, en funció del tipus de concurs, la naturalesa i les característiques de les places convocades o establir la forma de procedir per fixar l’ordre de preferència abans indicat.

7.5 Les convocatòries poden preveure que els concursants facin constar la seva preferència en les vacants que es puguin produir com a conseqüència del procés d’adjudicació de destinacions.

Article 8

Presentació de sol·licituds

8.1 La sol·licitud de participació en les convocatòries de concurs o concurs oposició s’ha de formular en el document normalitzat que s’aprovi en les bases de la convocatòria i s’ha d’adreçar a l’òrgan convocant. A la sol·licitud s’han d’especificar les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR