DECRET 323/1983, de 14 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament per a l'execució de la Llei 11/1981, de 7 de desembre, del Patrimoni de la Generalitat. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 360, p. 2229, de 2.9.1983).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableixen els decrets 172/1994, 314/1995 i 341/1995.

Atès el que estableix la disposició final de la Llei 11/1981, de 7 de desembre, de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

- S'aprova el Reglament per a l'execució de

la Llei de Patrimoni de la Generalitat, el text del qual s'insereix a continuació.

Barcelona, 14 de juliol de 1983

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Ma. Cullell i Nadal Conseller d'Economia i Finances

REGLAMENT PER A L'EXECUCIÓ DE LA LLEI DE PATRIMONI DE LA GENERALITAT

Capítol I Disposicions generals

Secció primera Àmbit del Patrimoni

Article 1 Abast del Patrimoni de la Generalitat.

- El

Patrimoni de la Generalitat de Catalunya és constituït de tots els béns i drets que li pertanyen per qualsevol títol.

Article 2 Classificació del Patrimoni.

- El Patrimoni

de la Generalitat de Catalunya es classifica en Patrimoni de domini públic o demanial i Patrimoni de domini privat o béns patrimonials.

Article 3 Patrimoni de domini públic.- 1

El Patrimoni.

de domini públic o demanial és constituït per tots aquells béns que, essent de domini públic, no són afectats a l'ús general o als serveis públics propis de l'exercici de les competències de la Generalitat o la titularitat dels quals no li corresponen. 2. No són béns de domini públic de la Generalitat de Catalunya aquells béns que, essent de domini públic, no són afectats a l'ús general o als serveis públics propis de l'exercici de les competències de la Generalitat o la titularitat dels quals no li correspon.

Article 4 Patrimoni de domini privat.

- Integren el

patrimoni de domini privat de la Generalitat: 1) els béns que són propietat de la Generalitat i que no són qualificats de domini públic; 2) els drets derivats de la titularitat dels esmentats béns; 3) qualsevol dret real i els d'arrendament que li pertanyen; 4) els drets de propietat immaterial que corresponen a la Generalitat; 5) les quotes, les parts alíquotes i els títols representatius de capital que li pertanyen d'empreses constituïdes d'acord amb el Dret civil o mercantil; 6) qualsevol altre bé la titularitat del qual correspongui a la Generalitat de Catalunya i no tingui la qualificació de domini públic.

Secció Segona Normes Reguladores

Article 5 Normativa reguladora.- 1

El Patrimoni de la.

Generalitat es regeix per la Llei del Patrimoni de la Generalitat i per aquest Reglament i altres normes que el complementin. 2. Quant a les propietats administratives especials, també s'hi aplicaran llurs normes específiques. 3. El règim jurídic del patrimoni de domini públic s'ajustarà, supletòriament, a les normes del Dret públic i, mancant aquest, regiran les normes del Dret privat. 4. Les normes del Dret privat, civil o mercantil seran d'aplicació supletòria al domini privat.

Capítol II Adquisició

Secció Primera Regles generals de les adquisicions

Article 6 Regla general.

- La Generalitat de Catalunya

té capacitat plena per adquirir béns i drets per transferència de l'Estat o de les entitats locals, per adquisició onerosa o gratuïta de qualsevol persona física o jurídica, per ocupació, per usucapió, per expropiació forçosa o per qualsevol altre títol establert en les Lleis.

Article 7 Disposicions comunes a les adquisicions

gratuïtes.- 1. Tota adquisició a títol lucratiu s'ha de fer mitjançant Decret del Consell Executiu a proposta del Conseller d'Economia i Finances. 2. En el supòsit que hi hagi gravàmens o que el donant n'imposi, aquests no podran ultrapassar en cap cas el valor intrínsec del bé o dret adquirit, que serà determinat per mitjà de taxació pericial i constarà a l'expedient instruït, juntament amb l'informe emès pels Serveis Jurídics de la Generalitat. 3. No es considerarà gravamen, als efectes previstos a l'article 12 de la Llei, les inversions que hagi de realitzar la Generalitat de Catalunya per tal de donar la destinació d'ús general o servei públic de la seva competència, que fixi el cedent o imposi el donant. Contràriament, es consideraran gravamen als efectes abans esmentats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR