RESOLUCIÓ SLT/1215/2009, de 22 d'abril, per la qual s'aproven les bases dels ajuts del Fons d'Acció Social (FAS) per al personal estatutari i el personal laboral de l'Institut Català de la Salut (ICS) i es convoquen els ajuts corresponents per a l'any 2008.

SecciónDiversos
EmisorInstitut Català de la Salut
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

SLT/1215/2009, de 22 d'abril, per la qual s'aproven les bases dels ajuts del Fons d'Acció Social (FAS) per al personal estatutari i el personal laboral de l'Institut Català de la Salut (ICS) i es convoquen els ajuts corresponents per a l'any 2008.

El Pacte de la Mesa Sectorial de Negociació, signat en data 5 de març de 2009, estableix els criteris generals de l'acció social de l'empresa pública Institut Català de la Salut (ICS).

L'Acord de la Comissió d'Acció Social (CAS) del personal de l'empesa pública ICS de data 15 d'abril de 2009, aprova les bases reguladores del FAS per a l'any 2008.

Fent ús de les atribucions que m'han estat conferides per l'art. 10.e) de la Llei 8/2007, de 30 de juliol, de l'ICS i l'art. 13.2 del Decret 13/2009, de 3 de febrer, pel qual s'aproven els Estatuts de l'ICS,

Resolc:

Primer

Aprovar les bases dels ajuts del FAS per al personal estatutari i el personal laboral dels centres, serveis i establiments de l'ICS, i obrir la convocatòria per a la concessió l'any 2009 dels ajuts del FAS per al personal de l'ICS inclòs en l'àmbit d'aplicació del Pacte de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat, de 5 de març de 2009. Els ajuts han de ser sol·licitats amb subjecció a les bases que figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

Segon

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

Segons quina sigui la vinculació del personal amb l'Institut Català de la Salut contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, els interessats poden interposar:

El personal estatutari: recurs de reposició davant el director gerent de l'ICS, en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o directament, recurs contenciós administratiu, davant el jutjat contenciós administratiu corresponent, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que estableix la Llei 29/1998, de 13 de juliol reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

El personal laboral: reclamació prèvia a la via jurisdiccional social, davant el director gerent de l'ICS, en el termini de 30 dies a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que disposa l'article 88 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i els articles 69 i següents del Reial decret legislatiu 2/1995, de 7 d'abril, que aprova el text refós de la Llei de procediment laboral.

Igualment, els interessats poden interposar qualsevol altre recurs i/o reclamació que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 22 d'abril de 2009

Enric Argelagués i Vidal

Director gerent

Annex

Bases generals

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular el contingut, el procediment de gestió i la resolució dels ajuts del Fons d'Acció Social (FAS) per al personal estatutari i el personal laboral (d'ara en endavant personal de l'ICS) de l'Institut Català de la Salut (ICS), inclòs en l'àmbit d'aplicació del Pacte de Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat, de 5 de març de 2009, corresponents a despeses o fets ocorreguts l'any 2008 o, respecte dels ajuts escolar i per a estudis universitaris, referents al curs acadèmic 2008-2009.

.2 Modalitats

Ajut per a fills o filles o menors acollits amb disminucions físiques, psíquiques i/o sensorials i que estiguin sota la tutela o acolliment del personal de l'ICS.

Ajut per a ascendents dependents amb insuficiència de recursos econòmics.

Ajut per naixement, adopció d'un fill o filla i/o acolliment d'un/a menor.

Ajut per a llar d'infants.

Ajut escolar.

Ajut per a l'accés a la universitat dels majors de 25 anys i per a l'accés als cicles formatius.

Ajut per a estudis universitaris.

Ajut odontològic.

Ajut per a deficiències visuals.

Ajut per intervenció quirúrgica per a la reducció de diòptries.

Ajut per a pròtesis auditives.

Ajut per defunció de personal de l'ICS.

Ajut per defunció dels fills, filles o menors en règim d'acolliment o del/de la cònjuge o parella de fet.

.3 Contingut

Aquests ajuts tenen caràcter de prestació econòmica, i la seva finalitat és la de compensar part de les despeses que a la persona sol·licitant li hagi ocasionat alguna o algunes de les modalitats objecte de la convocatòria.

.4 Comissió d'Acció Social

4.1 La Comissió d'Acció Social de l'ICS (CAS) és la comissió de la Mesa Sectorial de Sanitat que té la missió d'establir els criteris generals de l'acció social de l'empresa pública ICS.

4.2 Té caràcter paritari i hi estan representades l'empresa pública ICS i les organitzacions sindicals CCOO, Metges de Catalunya, SATSE, UGT i CATAC-CTS-IAC, signants del Pacte de Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat de 5 de març de 2009.

4.3 La seves funcions són, d'acord amb les ja previstes al Pacte, estudiar i proposar al director gerent de l'ICS les bases dels ajuts del FAS i estudiar i valorar les sol·licituds a l'efecte de proposar la concessió corresponent davant del director gerent de l'ICS.

4.4 La CAS actuarà amb subjecció a les normes establertes en aquestes bases i als principis d'equitat i objectivitat.

4.5 Els seus membres es comprometen a guardar la necessària confidencialitat en relació amb les informacions i dades de tipus personal que coneguin per mitjà dels expedients tramitats.

.5 Contingut econòmic

5.1 Les quanties destinades a les diferents modalitats d'ajut són les determinades en les bases específiques.

5.2 En el cas que, per la despesa objecte d'un ajut determinat, s'hagi sufragat un import inferior a la quantia establerta en aquestes bases, l'import de l'ajut serà el mateix de la despesa acreditada sens perjudici del que estableix l'apartat següent d'aquesta base específica.

5.3 En cas de no tenir suficients recursos econòmics per atendre les peticions en la seva totalitat, la CAS acordarà la reducció dels ajuts amb criteris de proporcionalitat; en tot cas s'ha de garantir que tots els participants puguin percebre almenys una part de la modalitat d'ajut sol·licitada.

5.4 En el cas que es produeixi un romanent, la CAS pot acordar la redistribució d'aquesta quantia.

5.5 Es percebrà l'import de l'ajut en quantia proporcional al temps de serveis prestats durant l'any 2008, a excepció dels l'ajuts per defunció en els que s'atorgarà l'import íntegre que correspongui.

5.6 Els ajuts, si escau, es gravaran amb l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), d'acord amb la normativa reguladora d'aquest impost.

.6 Participants i beneficiaris

Poden prendre part en aquesta convocatòria, exclusivament:

  1. El personal estatutari de l'ICS.

  2. El personal laboral de l'ICS.

  3. En el cas de defunció del personal de l'ICS, els beneficiaris, d'acord amb l'ordre excloent que s'estableix a continuació:

    1 El/la cònjuge vidu o vídua, o parella de fet.

    2 Els fills o les filles.

    3 Ascendents de la persona causant, del seu cònjuge o de la parella de fet que convisquessin amb ella i a càrrec seu.

    4 Altres parents i assimilats que convisquessin amb la persona causant i a càrrec seu.

    En cas de concurrència de beneficiaris pel mateix causant es distribuirà l'ajut en parts iguals; en el cas que dins del mateix grau concorrin les dues línies (consanguinitat o afinitat) serà preferent la línia de consanguinitat a la d'afinitat. Si concorren parents de grau diferent, es preferirà el més pròxim al mes remot.

    .7 Requisits generals

    7.1 Per tenir dret als ajuts esmentats, s'han de complir els requisits generals següents:

  4. Haver estat en situació de servei actiu a l'ICS durant l'any 2008.

    Tenen dret als ajuts, llevat dels ajuts per a la llar d'infants, l'ajut per ascendents depenents i/o l'ajut per a fills, filles o menors acollits amb disminucions, les persones que es trobin en situació d'excedència voluntària per tenir cura d'un fill o filla o per a tenir cura d'un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat inclòs.

  5. No haver percebut cap prestació que sigui incompatible amb les diferents modalitats d'ajut, segons estableix la base general 15.

  6. Altres requisits que puguin ser determinats en les bases específiques de cada modalitat d'ajut.

    7.2 Constitueix la unitat familiar, als efectes d'aquestes bases, la persona sol·licitant, el seu/la seva cònjuge o parella de fet i els fills, filles o altres familiars que convisquin a la mateixa llar i que depenguin legal i econòmicament de la persona peticionària. A aquest efecte, si escau, es requerirà l'aportació d'un document oficial acreditatiu de la convivència d'acord amb el que estableixin les bases específiques. La condició de parella de fet s'haurà d'acreditar d'acord amb el que estableix la Llei 10/1998, de 15 de juliol, d'unions estables de parella.

    7.3 En el cas que hi hagi més d'un beneficiari treballant al servei de la Generalitat de Catalunya que presenti sol·licitud d'ajut per a una mateixa modalitat i causant, la quantia de l'ajut es distribuirà en parts iguals, llevat que s'hagi esdevingut una situació de violència de gènere, que s'ha d'acreditar amb l'ordre de protecció a favor de la víctima. Excepcionalment, és títol d'acreditació d'aquesta situació l'informe del ministeri fiscal que indiqui l'existència d'indicis que la demandant és víctima de violència de gènere fins que no es dicti l'ordre de protecció.

    7.4 Es presentarà una sol·licitud diferent per cada ajut i causant.

    7.5 No es concedirà més d'un ajut pel mateix supòsit de fet i causant.

    7.6 Totes les referències als fills o filles en les bases específiques s'entenen fetes tant als biològics com als adoptats o els menors en règim d'acolliment o tutela, a excepció de l'ajut per naixement, el qual es regeix pel que disposa la seva base específica.

    .8 Sol·licituds i documentació

    8.1 Les persones interessades han de presentar la sol·licitud degudament emplenada d'acord amb els models oficials, que estaran disponibles a través de l'aplicació informàtica a l'adreça següent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR