ORDRE de 8 de març de 1991, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament de subvencions en el marc del Programa de foment de la seguretat industrial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

Per tal de donar suport i continuïtat al foment de la seguretat industrial, es concedeixen subvencions a persones individuals, empreses, associacions i entitats amb afany de lucre o sense, la sol·licitud i el tràmit de concessió de les quals cal regular.

Per tot això, a proposta de la Direcció General de Seguretat Industrial, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases que hauran de regir les convocatòries de subvencions en el marc del programa de foment de la seguretat industrial que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

El termini de presentació de les sol·licituds per a l'any 1991 finalitzarà el dia 20 de setembre de 1991. Pel que fa als aparells elevadors, tindran prioritat les instal·lacions obligades reglamentàriament a procedir a la instal·lació de portes durant l'any 1991, d'acord amb l'Ordre d'11 de gener de 1990 (DOGC núm. 1252, de 7.2.1990). Pel que fa al manteniment de parallamps radioactius, tindran prioritat els contractes que fixin la realització de la primera revisió de manteniment abans del 31 de desembre de 1991 i ofereixin més garanties de qualitat i seguretat. Per als exercicis següents, la convocatòria dels terminis de presentació de sol·licituds s'anunciarà mitjançant l'oportuna resolució.

Article 3

L'atorgament dels ajuts restarà condicionat a les disponibilitats que determinin les lleis de pressupostos.

Article 4

L'atorgament dels ajuts a la prevenció de la contaminació industrial restarà condicionat al que determini la Comissió de les Comunitats Europees basant-se en l'article 93.3 del TCEE.

Disposició final Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 8 de març de 1991

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria i Energia

Annex

Bases per a l'atorgament de subvencions en el marc del Programa de foment de la seguretat industrial

- 1 Seguretat d'instal·lacions 1.1 Aparells elevadors. Es podrà subvencionar la instal·lació de portes a les cabines dels aparells elevadors que no en disposen, sempre que les cabines compleixin com a mínim les condicions que estableix l'Ordre de 30.6.1966, modificada per l'Ordre de 5.8.1976 (BOE de 10.8.1976) i que els aparells compleixin la reglamentació que els és aplicable. L'import de la subvenció és de 35.000 Pta per cada aparell elevador on es realitzi la instal·lació de portes, sempre que no se sobrepassi el 40% de la inversió. S'autoritza la Direcció General de Seguretat Industrial per a l'assignació a les empreses instal·ladores de quotes amb vigència temporalment limitada en funció de les sol·licituds referides als aparells elevadors a què fa referència aquesta Ordre. 1.2 Manteniment de parallamps radioactius. Es podrà subvencionar la subscripció del contracte de manteniment dels parallamps radioactius instal·lats abans de l'11 de juliol de 1986, sempre que compleixin les condicions següents:

  1. El titular ha d'haver comunicat als Serveis Territorials d'Indústria la tinença, les característiques i l'emplaçament dels parallamps radioactius i ha d'haver-lo posat a disposició d'Enresa per al seu desmantellament, d'acord amb el Decret 172/1988, de 14 d'abril (DOGC de 8.8.1988).

  2. El titular ha d'haver subscrit un contracte de manteniment per un període de quatre anys amb una empresa específicament autoritzada, on consti la data abans de la qual es realitzarà la primera inspecció, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR