DECRET 256/2003, de 21 d'octubre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET 256/2003, de 21 d'octubre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques.

La Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, crea l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques, com a organisme autònom de caràcter administratiu, amb la finalitat de realitzar la inspecció, l'avaluació i el seguiment dels processos mèdics i sanitaris corresponents a les prestacions del sistema de la Seguretat Social en matèria d'incapacitats laborals, i també la realització d'avaluacions mèdiques dels treballadors i treballadores amb possibles incapacitats, per exercir determinades activitats o les funcions pròpies del seu lloc de treball.

Així mateix, l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques dictamina sobre l'adequació de les actuacions sanitàries del sistema sanitari de cobertura pública a la bona pràctica professional, en el marc dels procediments de responsabilitat patrimonial.

De conformitat amb la previsió de l'article 41.2 de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, abans esmentada, l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques es regeix, entre d'altres normes, pels seus Estatuts. Correspon al Govern aprovar aquests Estatuts, de desplegament de la seva estructura organitzativa i del seu règim de funcionament.

Per tot l'exposat, en virtut del disposat a l'article 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

S'aproven els Estatuts de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques, que s'adjunten com a annex a aquest Decret.

Disposició addicional

Única

D'acord amb el que disposa l'article 45 de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, s'adscriuen a l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques els llocs de treball adscrits a la unitat operativa Centre de Reconeixements i Avaluació Mèdic (CRAM), així com els llocs de treball de personal lletrat de l'Assessoria Jurídica de l'Institut Català de la Salut vinculat amb les funcions de l'Institut.

Disposició derogatòria

Queda derogada la disposició addicional primera del Decret 209/2001, de 24 de juliol, de modificació del Decret 262/2000, de 31 de juliol, de reestructuració del Departament de Sanitat i Seguretat Social (DOGC núm. 3443, d'1.8.2001), així com qualsevol disposició de rang igual o inferior en allò que contravinguin o s'oposin el que disposa aquest Decret.

Disposicions finals

.1 Es faculta el conseller o consellera de Sanitat i Seguretat Social per adoptar les mesures necessàries per al desplegament d'aquest Decret, i el conseller o consellera d'Economia i Finances per realitzar les adaptacions pressupostàries necessàries per donar compliment a aquest Decret.

.2 El personal que pugui resultar afectat per les modificacions orgàniques que comporta aquest Decret serà assignat a les noves unitats que recullin les funcions d'aquelles on fins ara estaven prestant serveis, mantenint, si s'escau, el nivell de destinació i les retribucions amb càrrec als crèdits als quals aquestes s'estaven imputant, fins que s'adoptin les disposicions de desplegament i pressupostàries corresponents.

.3 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 21 d'octubre de 2003

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Pomés i Abella

Conseller de Sanitat i Seguretat Social

Annex 1

Estatuts de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Naturalesa i adscripció

L'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques, creat per la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, és un organisme autònom de caràcter administratiu, adscrit al Departament de Sanitat i Seguretat Social. Té personalitat jurídica pròpia, autonomia administrativa i financera i plena capacitat d'actuar en l'exercici de les seves funcions.

Article 2

Règim jurídic

2.1 L'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques es regeix per la Llei 31/2002, de 30 de desembre, que el crea, per les disposicions reglamentàries que la despleguin, per aquests Estatuts i per la resta de normativa que li sigui aplicable.

2.2 En l'exercici de les seves funcions públiques, l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques ha d'actuar d'acord amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, i les seves modificacions. En la resta de la seva activitat pot actuar subjectant-se al dret privat.

2.3 En el desenvolupament de les seves funcions, els òrgans de govern de l'Institut i l'organització administrativa en què s'estructura adoptaran les mesures necessàries per garantir la intimitat en el procés de reconeixement mèdic i la confidencialitat de la informació relativa a la salut i d'altres dades de caràcter personal que figurin en els expedients que gestionin i l'adequació del seu tractament a la legislació de protecció de dades de caràcter personal.

Capítol 2

Objectiu i funcions

Article 3

Objectiu

L'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques té com a objectiu la gestió del procés sanitari i d'avaluació mèdica de les incapacitats laborals, duent a terme el control, la inspecció i el seguiment dels processos de la ciutadania per continuar exercint les activitats de la seva vida laboral, ja sigui temporal o permanent o per dur a terme altres activitats, així com també avaluar l'adequació de les actuacions sanitàries públiques a la bona pràctica professional.

Article 4

Funcions

4.1 L'Institut d'Avaluacions Mèdiques realitza les funcions següents:

a) Dur a terme el control, la inspecció, l'avaluació i el seguiment dels processos mèdics i sanitaris corresponents a les prestacions del sistema de la Seguretat Social en matèria d'incapacitats laborals.

b) Efectuar avaluacions mèdiques del personal funcionari dels diferents cossos o escales de l'Administració de la Generalitat que ocupen llocs de treball que requereixen unes condicions físiques o psíquiques especials, en els procediments d'assignació de llocs de treball de segona activitat, d'acord amb la normativa aplicable, i també de les persones treballadores amb possible incapacitat per exercir adequadament les funcions pròpies del seu lloc de treball, si escau, sens perjudici de les funcions que tenen encomanades els serveis de prevenció.

c) Efectuar avaluacions mèdiques de les persones amb possible incapacitat funcional per a l'exercici de determinades activitats, d'acord amb la normativa sectorial aplicable.

d) Elaborar informes i dictàmens que avaluïn l'adequació de les actuacions sanitàries del sistema sanitari de cobertura pública a la bona pràctica professional, en el marc dels procediments de responsabilitat patrimonial.

e) Qualsevol altra que, dins l'àmbit de l'avaluació mèdica, li encarregui el conseller o consellera de Sanitat i Seguretat Social.

4.2 Per al desenvolupament de les seves funcions, pot establir convenis amb entitats col·laboradores de la Seguretat Social i amb altres entitats públiques o privades.

Capítol 3

Òrgans de govern de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques

Article 5

Òrgans de govern

Els òrgans de govern de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques són els següents:

a) El Consell Rector.

b) El director o directora.

c) El Consell Assessor.

Article 6

El Consell Rector

6.1 El Consell Rector és l'òrgan superior de direcció i control de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques.

6.2 El Consell Rector és presidit pel conseller o consellera del Departament de Sanitat i Seguretat Social, i és integrat, a més, pel secretari general d'aquest Departament, que n'exerceix la vicepresidència, i pels vocals següents:

a) Tres vocals en representació del Departament de Sanitat i Seguretat Social, designats pel conseller o consellera d'aquest Departament.

b) Un vocal en representació del Departament de Economia i Finances, designat pel conseller o consellera d'aquest Departament.

c) Dos vocals en representació del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme designats pel conseller o consellera d'aquest Departament.

d) Un vocal en representació del Departament de Governació i Relacions Institucionals designat pel conseller o consellera d'aquest Departament.

e) Un vocal en representació del Departament de Benestar i Família designat pel conseller o consellera d'aquest Departament.

f) El director o directora de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques.

6.3 Les persones vocals del Consell Rector són nomenades per un període de 4 anys, sens perjudici que puguin ser reelegides per un període d'igual duració. Les vacants que es produeixen a les vocalies del Consell en representació dels distints departaments de la Generalitat es cobreixen mitjançant la forma de designació prevista a l'apartat segon d'aquest article, pel temps que resti de mandat.

6.4 Actua com a secretari o secretària del Consell, amb veu i sense vot, el subdirector o subdirectora general d'Organització, Recursos i Qualitat.

Article 7

Funcions del Consell Rector

El Consell Rector té les funcions següents:

a) Aprovar el pla general d'actuació de l'Institut, dins el marc dels objectius estatutaris, així com els programes d'activitats de l'Institut, i avaluar-ne els resultats.

b) Aprovar la proposta d'avantprojecte de pressupost anual, l'inventari, els comptes, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR