DECRET 214/1994, de 26 de juliol, pel qual s'aproven els Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1964, pàg. 6916, de 26.10.1994).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorComissionat Per a Universitats i Recerca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Elaborats els Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili i aprovats pel seu Claustre constituent en data 27 de maig de 1994; d'acord amb el que estableix l'article 12.1 de la Llei 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, a proposta del titular del Departament de la Presidència i amb l'acord previ del Govern,

Decreto:

Article 1

S'aproven els Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili que figuren com a annex del present Decret.

Article 2

De conformitat amb l'article 12.3 de la Llei 11/1983, de 25 d'agost, els Estatuts aprovats entraran en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 26 de juliol de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

ESTATUTS de la Universitat Rovira i Virgili.

TÍTOL 1 Naturalesa, fins i competències de la Universitat Rovira i Virgili

Article 1

1.1 La Universitat Rovira i Virgili és una institució de dret públic, amb personalitat jurídica i patrimoni propis, i actua en règim d'autonomia d'acord amb el que estableix l'article 27.10 de la Constitució espanyola i en el marc de la legislació aplicable que el desenvolupa. 1.2 La seu de la Universitat Rovira i Virgili és la ciutat de Tarragona, sens perjudici de l'extensió de les seves activitats a altres àmbits territorials. Els centres i els òrgans de la Universitat Rovira i Virgili podran identificar-se amb el nom de la ciutat on estiguin ubicats. En aquest sentit, en el moment de l'aprovació dels Estatuts els centres i els òrgans que integren la Universitat Rovira i Virgili són els següents: Òrgans de govern. Tarragona. Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de Tarragona. Facultat de Lletres de Tarragona. Facultat de Química de Tarragona. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus. Facultat de Ciències Jurídiques de Tarragona. Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de Reus. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Tarragona. Escola Universitària d'Infermeria de Tarragona. Escola d'Enologia de Tarragona. Escola Universitària d'Infermeria Verge de la Cinta de Tortosa (centre adscrit). Escola Universitària de Treball Social de Tarragona (centre adscrit).

Article 2

La Universitat Rovira i Virgili es regeix per la Llei orgànica de reforma universitària, per les normes dictades per l'Estat i la Generalitat en exercici de les seves respectives competències i per aquests Estatuts.

Article 3

La Universitat Rovira i Virgili és una institució dedicada a la prestació del servei públic de l'educació superior i de la investigació, mitjançant la docència, la recerca i l'extensió universitària.

Article 4

La Universitat Rovira i Virgili fa seus els principis de llibertat, democràcia, justícia, igualtat, independència i pluralitat. La comunitat universitària, i en especial els seus òrgans de govern, hauran de donar plena efectivitat a aquests principis.

Article 5

Són fins de la Universitat Rovira i Virgili: 5.1 Excel·lir en la docència de nivell superior, en la formació d'investigadors i en la preparació de professionals. 5.2 Estimular la creació, el desenvolupament i la transmissió de la ciència, de la tècnica i de la cultura, mitjançant la recerca i la crítica. 5.3 Participar i impel·lir la renovació del sistema educatiu. 5.4 Difondre i comunicar la ciència, la tècnica i la cultura a través d'activitats d'extensió universitària i de formació permanent. 5.5 Participar en el progrés i el desenvolupament de la societat, parant especial esment en la realitat social, cultural i econòmica de Catalunya. 5.6 Promoure el respecte als drets humans i al medi ambient, l'educació per la pau i la cooperació internacional, especialment amb els països en desenvolupament.

Article 6

Són competències de la Universitat Rovira i Virgili: 6.1 Elaborar i aprovar plans d'estudis i d'investigació, així com determinar àrees de coneixement del seu àmbit. 6.2 Crear, modificar, fusionar o suprimir departaments i proposar la creació, modificació, fusió o supressió d'instituts i centres universitaris en el termes previstos en aquests Estatuts. 6.3 Seleccionar, formar, perfeccionar i promoure el personal docent, investigador i d'administració i serveis, així com determinar les condicions en què han de desenvolupar les seves activitats. 6.4 Establir el règim d'admissió de l'alumnat en els termes de la legislació vigent, l'avaluació dels seus coneixements i el règim de permanència. 6.5 Expedir títols i diplomes acadèmics. 6.6 Elegir, designar i remoure els òrgans de govern i de gestió de la Universitat. 6.7 Elaborar, aprovar i gestionar el seu pressupost i administrar-ne els béns. 6.8 Establir i modificar les plantilles de personal. 6.9 Contractar persones, obres, serveis i subministraments. 6.10 Establir convenis i acords amb altres institucions universitàries, amb organismes de caràcter científic i cultural i amb entitats públiques i privades. 6.11 Elaborar, modificar i desenvolupar els seus Estatuts i les normes que els desenvolupin. 6.12 Qualsevol altra competència necessària per a l'adequat compliment dels fins establerts a l'article 1 de la Llei orgànica de reforma universitària i a l'article 5 d'aquests Estatuts.

Article 7

La llengua catalana és la llengua pròpia de la Universitat Rovira i Virgili, sens perjudici dels drets lingüístics que es derivin de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Article 8

Constitueixen la comunitat universitària de la Universitat Rovira i Virgili el personal acadèmic, l'alumnat i el personal d'administració i serveis, que s'hi troben integrats.

Article 9

La Universitat Rovira i Virgili promourà la col·laboració amb altres institucions universitàries, amb organismes de caràcter científic i cultural i amb entitats públiques i privades, amb especial atenció als dels Països Catalans.

TÍTOL 2 Organització acadèmica

Capítol 1 Disposicions generals

Article 10

10.1 La Universitat Rovira i Virgili estarà integrada pels òrgans acadèmics següents:

  1. Departaments i instituts universitaris, per al desenvolupament de la investigació i l'ordenació dels continguts dels ensenyaments propis de les seves respectives àrees de coneixement.

  2. Facultats, escoles tècniques superiors i escoles universitàries, per a l'organització dels ensenyaments universitaris que condueixen a l'obtenció de títols acadèmics. En un mateix centre universitari podran desenvolupar-se estudis que condueixin a diferents titulacions acadèmiques.

  3. Aquells altres centres que legalment puguin ser creats en ús de la seva autonomia. 10.2 D'acord amb la legislació vigent poden adscriure's a la Universitat centres docents, d'investigació o de creació artística, de caràcter públic o privat.

Capítol 2 Departaments

Article 11

Els departaments són els òrgans bàsics encarregats d'organitzar, coordinar i desenvolupar la investigació i la docència pròpies de les seves respectives àrees de coneixement en un o més centres de la Universitat Rovira i Virgili.

Article 12

12.1 Els departaments es constituiran per àrees de coneixement científic, tècnic o artístic o per l'agrupació d'àrees de coneixement afins, i inclouran tot el personal docent i investigador les especialitats del qual es corresponguin amb aquestes àrees. 12.2 Excepcionalment, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR