RESOLUCIÓ SSS/3382/2003, de 3 de novembre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Govern de la Generalitat de 21 d'octubre de 2003, pel qual s'aproven els Estatuts del Consorci Sanitari de Mollet del Vallès.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyResolució

RESOLUCI” SSS/3382/2003, de 3 de novembre, per la qual es dÛna publicitat a l'Acord del Govern de la Generalitat de 21 d'octubre de 2003, pel qual s'aproven els Estatuts del Consorci Sanitari de Mollet del VallËs.

Vist que el Govern de la Generalitat, en la sessiÛ del dia 21 d'octubre de 2003, va adoptar l'Acord pel qual s'aproven els Estatuts del Consorci Sanitari de Mollet del VallËs, i va encarregar al conseller de Sanitat i Seguretat Social que en donÈs publicitat mitjanÁant la publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

Es dÛna publicitat a l'Acord adoptat pel Govern de la Generalitat en la sessiÛ del dia 21 d'octubre de 2003, pel qual s'aproven els Estatuts del Consorci Sanitari de Mollet del VallËs, que s'inclou annex a aquesta ResoluciÛ.

Barcelona, 3 de novembre de 2003

Xavier PomÈs i Abella

Conseller de Sanitat i Seguretat Social

ACORD de 21 d'octubre de 2003, del Govern de la Generalitat, pel qual s'aproven els Estatuts del Consorci Sanitari de Mollet del VallËs.

AtËs el que disposen l'article 7.2.3 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenaciÛ sanit‡ria de Catalunya, i l'article 4 i seg¸ents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de rËgim jurÌdic de les administracions p˙bliques i del procediment administratiu com˙, pels quals es regulen les relacions entre les administracions p˙bliques;

A proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, el Govern de la Generalitat adopta l'acord seg¸ent:

.1††S'aproven els Estatuts del Consorci Sanitari de Mollet del VallËs que consten annexos a aquest acord.

.2††Sens perjudici de l'aprovaciÛ que preveu el punt primer, les obligacions econÚmiques derivades del que s'estableix a la disposiciÛ addicional segona dels Estatuts del Consorci Sanitari de Mollet del VallËs se sotmetran a la consideraciÛ prËvia del Govern, requerint-se a aquest efecte els corresponents informes de la DirecciÛ General de RËgim EconÚmic de la Seguretat Social i de la DirecciÛ General d'Assegurances del Departament d'Economia i Finances.

.3††S'autoritza el conseller de Sanitat i Seguretat Social per tal que doni publicitat als Estatuts del Consorci Sanitari de Mollet del VallËs mitjanÁant la seva publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

ESTATUTS

del Consorci Sanitari de Mollet del VallËs

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci

1.1††Amb la denominaciÛ Consorci Sanitari de Mollet del VallËs es constitueix un consorci en el qual participen el Servei Catal‡ de la Salut, l'Ajuntament de Mollet del VallËs i la FundaciÛ Privada Hospital de Mollet del VallËs.

1.2††El nombre de membres del Consorci podr‡ ser ampliat amb l'admissiÛ d'entitats p˙bliques o privades que vulguin col∑laborar amb les finalitats del Consorci, efectuar les aportacions o prestar els serveis que en constitueixen l'objectiu. L'acord d'admissiÛ de nous socis requerir‡ la majoria que preveu l'article 15.2 d'aquests Estatuts i comportar‡ l'establiment del seu percentatge de participaciÛ.

Article 2

Objectiu i finalitats

2.1††L'objectiu del Consorci Ès l'execuciÛ d'activitats hospital‡ries, assistencials, preventives, rehabilitadores, docents i d'investigaciÛ al servei, principalment, de la poblaciÛ resident al municipi de Mollet del VallËs, la comarca del VallËs Oriental i la seva ‡rea sanit‡ria d'influËncia.

2.2††Seran finalitats especÌfiques del Consorci:

2.2.1†L'assistËncia hospital‡ria integrada, vinculada a la xarxa d'assistËncia prim‡ria i coordinada amb altres nivells sociosanitaris.

2.2.2†La prestaciÛ de serveis d'atenciÛ prim‡ria de la salut.

2.2.3†La prestaciÛ de serveis d'atenciÛ sociosanit‡ria.

2.2.4†La participaciÛ en la promociÛ de campanyes o tasques de medicina preventiva.

2.2.5†Proporcionar serveis de rehabilitaciÛ.

2.2.6†La docËncia, relacionada amb la sanitat i, en general, en matËria de salut fÌsica i mental.

2.2.7†Les activitats d'investigaciÛ, estudi i divulgaciÛ, relacionades amb la sanitat i les ciËncies de la salut.

2.2.8†Totes les que estiguin directament o indirecta relacionades amb les finalitats esmentades anteriorment i que acordi el Consell Rector.

2.3††Les esmentades finalitats les podr‡ portar a terme el mateix Consorci directament, a travÈs d'entitats instrumentals creades a l'efecte o cedint la gestiÛ a altres entitats externes.

2.4††Per al compliment de les seves finalitats especÌfiques, el Consorci podr‡ realitzar les seg¸ents funcions:

2.4.1†L'adquisiciÛ, el gaudi i l'alienaciÛ de tota classe de terrenys i drets reals sobre aquests, per qualsevol tÌtol, aixÌ com la seva parcel∑laciÛ i urbanitzaciÛ.

2.4.2†L'estudi, projecciÛ, promociÛ i realitzaciÛ de tota classe d'obres d'edificaciÛ, millora, conservaciÛ i ampliaciÛ de centres sanitaris.

Article 3

Personalitat i capacitat jurÌdica

El Consorci que regulen aquests Estatuts constitueix una entitat jurÌdica p˙blica, de car‡cter associatiu, dotada de personalitat jurÌdica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurÌdica de dret p˙blic i privat que requereix la realitzaciÛ dels seus objectius.

En conseq¸Ëncia, el Consorci, per mitj‡ dels seus Úrgans representatius, podr‡, adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de bÈns, excepte els de domini p˙blic adscrits al Servei Catal‡ de la Salut i afectes als serveis que presta el Consorci, signar contractes, sol∑licitar avals i prÈstecs directes per finanÁar inversions, assumir obligacions, interposar recursos i exercitar les accions previstes en les lleis.

Article 4

RËgim jurÌdic

El Consorci, que tÈ car‡cter voluntari i indefinit, es regir‡ per aquests Estatuts i per les disposicions legals de car‡cter general que li siguin aplicables.

Article 5

Domicili

El Consorci tindr‡ el seu domicili a Mollet del VallËs. No obstant aixÚ, per acord del Consell Rector, aquest domicili podr‡ ser canviat.

Article 6

Els drets dels beneficiaris o usuaris

Es respectaran en tot moment els drets dels beneficiaris o usuaris dels serveis sanitaris que presti el Consorci i en particular els drets del malalt.

CapÌtol 2

Govern del Consorci

Article 7

“rgans de Govern

El govern del Consorci correspon als Úrgans seg¸ents:

a)†El Consell Rector.

b)†El/la president/a.

c)†El/la vicepresident/a.

d)†El/la gerent.

SecciÛ 1

Del Consell Rector

Article 8

ComposiciÛ

8.1††El Consell Rector, Úrgan superior del Consorci, est‡ format pels membres seg¸ents, nomenats i substituÔts lliurement per les entitats consorciades:

a)†Sis representants del Servei Catal‡ de la Salut, designats pel seu/per la seva director/a.

b)†Dos representants de l'Ajuntament de Mollet del VallËs, designats pel Ple de l'Ajuntament.

c)†Dos representants de la FundaciÛ Privada Hospital de Mollet del VallËs, designats pel seu Patronat.

8.2††Assistiran a les sessions del Consell Rector, amb veu perÚ sense vot, el/la secretari/t‡ria i el representant de la GerËncia del Consorci, llevat que el/la secretari/t‡ria sigui membre d'aquest Consell, supÚsit en quË aquest/a hi assistir‡ amb veu i vot.

8.3††En el cas que s'ampliÔ el Consorci per l'admissiÛ de noves entitats, en l'acord corresponent del Consell Rector figurar‡ la nova composiciÛ d'aquest Consell, el nombre de membres que s'assigna a cadascuna de les noves entitats i la possible variaciÛ dels atribuÔts a les entitats ja...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR