DECRET 209/1989, de 3 de juliol, pel qual s'aproven els Estatuts del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1242, pàg. 139, de 15.1.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 313/1990.

Atès que per Llei 5/1989, de 12 de maig, s'ha creat l'empresa pública Centre d'Iniciatives per a la Reinserció que té naturalesa d'entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, sotmesa a la Generalitat, l'actuació de la qual s'ajusta al dret privat;

Atès que la disposició final 1 de l'esmentada Llei 5/1989, de 12 de maig, d'acord amb el que disposa l'article 3.2 de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'estatut de l'empresa pública catalana, autoritza el Consell Executiu per dictar les disposicions necessàries per al desenvolupament de la Llei;

A proposta del Conseller de Justícia i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'aproven els Estatuts pels quals s'haurà de regir el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que es publiquen annexos al present Decret.

Article 2

S'autoritza el Conseller de Justícia per dictar les disposicions necessàries per al desenvolupament del present Decret.

Article 3

El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció es constituirà en un termini no superior a tres mesos.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 de juliol de 1989

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Agustí M. Bassols i Parés Conseller de Justícia

Annex

ESTATUTS del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)

Capítol 1 Naturalesa i funcions

Article 1

1.1 El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, sotmesa a la Generalitat, l'activitat de la qual se subjecta al règim jurídic privat, llevat de les excepcions que la Llei de creació i la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'estatut de l'empresa pública catalana determinen. 1.2 El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció s'adscriu al Departament de Justícia.

Article 2

2.1 El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció té com a objectiu primordial satisfer el dret al treball dels presos i penats internats en establiments penitenciaris a Catalunya mitjançant la creació de llocs de treball productius sotmesos a la normativa laboral, sens perjudici del caràcter preferent que l'article 27 de la Llei orgànica general penitenciària dóna a la formació professional, per tal de facilitar la seva reinserció professional i social. 2.2 La compensació que estableix l'article 2.2 de la Llei 4/1985, de 29 de març, es farà en la mesura que els objectius d'interès social impliquin una minoració dels ingressos o un augment dels costos, essent objecte d'avaluació econòmica en cada exercici pressupostari. 2.3 El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció té capacitat per adequar les instal·lacions i els locals afectats per l'Administració de la Generalitat al servei del treball penitenciari, i per efectuar obres de nou establiment, reforma, conservació o condicionament de les dependències on s'efectua el treball dels interns i realitzar adquisicions de maquinària i de primeres matèries. Així mateix, té capacitat per fer contractes per comercialitzar els béns, els productes o els serveis, concertar operacions de crèdit dins els límits fixats i les aprovacions a què es refereix l'article 8 de la Llei 4/1985, acudir a licitacions convocades per administracions i organismes públics i, fins i tot, formar, amb aquest objecte, agrupacions temporals d'empreses i qualsevol acte encaminat a portar a bon fi les finalitats establertes.

Article 3

Són funcions del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció:

  1. Organitzar i gestionar el treball que fan els interns dintre o fora dels establiments penitenciaris en la seva modalitat de producció en règim laboral o mitjançant fórmules cooperatives o anàlogues, d'acord amb la legislació vigent.

  2. Fer activitats industrials, comercials o d'altres relacionades amb el treball penitenciari.

  3. Promoure i gestionar la formació professional dels interns.

  4. Executar obres de nou establiment, reformar, conservar o condicionar els tallers o les granges on es desenvolupen les activitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR