DECRET 170/2003, de 8 de juliol, pel qual s'aproven les Normes d'organització i funcionament de la Universitat Internacional de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET

170/2003, de 8 de juliol, pel qual s'aproven les Normes d'organitzaciÛ i funcionament de la Universitat Internacional de Catalunya.

En virtut de llur autonomia, les universitats privades aproven les seves normes d'organitzaciÛ i funcionament, que sÛn elaborades per elles mateixes i, d'acord amb l'article 103.2 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, sÛn aprovades pel Govern de la Generalitat, amb el control previ de llur legalitat.

La disposiciÛ transitÚria cinquena de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, estableix que les universitats privades han d'adaptar llurs normes d'organitzaciÛ i funcionament al que estableix aquesta llei en el termini fixat a la disposiciÛ transitÚria tercera de la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats.

El Patronat de la FundaciÛ Familiar Catalana i el Patronat Universitari de la Universitat Internacional de Catalunya, en la sessiÛ celebrada el 18 de marÁ de 2003, varen aprovar les Normes d'organitzaciÛ i funcionament de l'esmentada Universitat.

Per tot aixÚ, un cop analitzada l'adequaciÛ a la legalitat vigent del text, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ i amb l'acord previ del Govern,

Decreto:

Article ˙nic

S'aproven les Normes d'organitzaciÛ i funcionament de la Universitat Internacional de Catalunya, que figuren com annex del present Decret.

DisposiciÛ final

De conformitat amb l'article 6.2 de la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, les Normes d'organitzaciÛ i funcionament entren en vigor el mateix dia de la seva publicaciÛ en el DOGC.

Barcelona, 8 de juliol de 2003

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la InformaciÛ

Annex

Universitat Internacional de Catalunya, FundaciÛ Privada

Amb la finalitat de constituir la Universitat Internacional de Catalunya, el Patronat de la FundaciÛ Familiar Catalana, fundaciÛ privada subjecta a la legislaciÛ de la Generalitat de Catalunya, com a promotora d'aquesta Universitat va aprovar la seva creaciÛ en data 25 d'abril de 1996 i en va sol∑licitar el seu reconeixement pel Parlament de Catalunya, desprÈs d'haver complert els requisits establerts per la normativa vigent.

El Parlament de Catalunya va reconËixer la Universitat en la sessiÛ que va tenir lloc el dia 25 de setembre de 1997, la qual cosa es va formalitzar mitjanÁant la Llei 11/1997, d'1 d'octubre, de reconeixement de la Universitat Internacional de Catalunya (DOGC n˙m. 2487, de 2.10.1997).

La FundaciÛ Familiar Catalana en l'exercici de les seves competËncies va aprovar els Estatuts de la Universitat que des de la seva constituciÛ han estat un instrument eficaÁ per facilitar el funcionament i desenvolupament de la Universitat d'acord amb les disposicions de la Llei org‡nica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universit‡ria.

Amb l'entrada en vigor de la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, que deroga la llei anteriorment vigent, s'estableix a la disposiciÛ transitÚria tercera l'obligaciÛ de les universitats privades ja existents d'adaptar les seves disposicions a les previsions d'aquesta llei. En conseq¸Ëncia el Patronat de la FundaciÛ Familiar Catalana, en virtut de les facultats que li confereix l'article 58 dels actuals Estatuts de la Universitat Internacional de Catalunya, reunit amb l'actual Patronat de la Universitat, procedeixen a donar compliment a aquesta disposiciÛ normativa i prenen la iniciativa de reformar els actuals estatuts per adaptar-los a la nova legislaciÛ vigent, al mateix temps que acorden adoptar per a la Universitat la forma jurÌdica de fundaciÛ privada subjecta a la legislaciÛ de la Generalitat de Catalunya.

Estatuts de la fundaciÛ. Normes d'organitzaciÛ i funcionament de la universitat.

I.†Naturalesa i fins de la Universitat Internacional de Catalunya, FundaciÛ Privada

Article 1

La Universitat Internacional de Catalunya, FundaciÛ Privada (en endavant Universitat Internacional de Catalunya) Ès una Universitat privada sens ‡nim de lucre, promoguda i creada per la FundaciÛ Familiar Catalana.

Article 2

El domicili social de la Universitat Internacional de Catalunya es troba ubicat a la ciutat de Barcelona, carrer Immaculada, n˙mero 22, codi postal 08017, i desenvolupar‡ les seves activitats principalment a Catalunya, sens perjudici que aquestes puguin estendre's a altres ‡mbits, especialment en l'espai europeu d'ensenyament superior.

Article 3

La Universitat Internacional de Catalunya tÈ personalitat jurÌdica prÚpia d'una fundaciÛ privada, plena capacitat d'actuar i patrimoni propi, actua en rËgim d'autonomia de conformitat amb les lleis i amb la seva prÚpia Llei de Reconeixement.

Article 4

La Universitat Internacional de Catalunya es regeix per la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'Universitats de Catalunya, i altres legislacions que li siguin d'aplicaciÛ, pels presents Estatuts de la FundaciÛ i Normes d'organitzaciÛ i funcionament de la Universitat i pels Reglaments que es dictin per al seu desenvolupament.

TambÈ li seran d'aplicaciÛ les disposicions contingudes a la Llei 5/2001, de 2 de maig, de fundacions privades de la Generalitat de Catalunya, i les de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, del rËgim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge.

Article 5

La Universitat Internacional de Catalunya es fonamenta en els ideals inspiradors de l'humanisme cristi‡ i fa seus els principis de llibertat, justÌcia, igualtat i pluralitat, que aplicar‡ en la seva vida interna amb cordial adhesiÛ a la ConstituciÛ Espanyola i a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i amb plena independËncia respecte a qualsevol ingerËncia aliena.

Article 6

La recerca de la veritat i el rigor intel∑lectual han d'estar presents en la docËncia i en la investigaciÛ. El professorat ha de transmetre els continguts propis de la seva disciplina amb objectivitat, sense donar com a veritats cientÌfiques el que sÛn hipÚtesis o opinions.

Article 7

La Universitat Internacional de Catalunya garanteix la llibertat de c‡tedra, d'estudi i d'investigaciÛ. El bon enteniment d'aquestes llibertats s'acompanya del respecte a la veritat i a la dignitat de les persones, de la defensa dels drets humans i del lleial compliment de les obligacions contractuals.

Article 8

La Universitat Internacional de Catalunya est‡ oberta amb esperit universal a tota classe de persones, sense discriminaciÛ per motiu de religiÛ, raÁa, procedËncia geogr‡fica o social, sexe o de qualsevol altre tipus. Respecta la llibertat de les consciËncies i les legÌtimes diferËncies d'opiniÛ entre els membres de la comunitat universit‡ria. Alhora, demana als seus membres que tambÈ respectin i prestin la seva col∑laboraciÛ lleial als criteris b‡sics de car‡cter institucional que sÛn a l'origen de la creaciÛ de la Universitat Internacional de Catalunya.

Article 9

L'objecte social exclusiu de la Universitat Internacional de Catalunya Ès l'educaciÛ superior mitjanÁant la realitzaciÛ de les seg¸ents funcions:

a)†L'elaboraciÛ dels Estatuts de la FundaciÛ i Normes d'OrganitzaciÛ i Funcionament de la Universitat, aixÌ com la resta de normes de rËgim intern.

b)†L'elecciÛ, designaciÛ i remociÛ dels corresponents Úrgans de govern i representaciÛ.

c)†La creaciÛ d'estructures especÌfiques que actuen com a suport de la investigaciÛ i de la docËncia.

d)†L'elaboraciÛ i aprovaciÛ dels plans d'estudi i investigaciÛ i d'ensenyaments especÌfics de formaciÛ al llarg de tota la vida.

e)†La selecciÛ, formaciÛ i promociÛ del personal docent i investigador i d'administraciÛ i serveis, aixÌ com la determinaciÛ de les condicions en que s'han de desenvolupar les seves activitats.

f)†L'admissiÛ, rËgim de permanËncia i verificaciÛ de coneixements dels estudiants.

g)†L'expediciÛ dels tÌtols de car‡cter oficial i validesa en tot el territori nacional i dels seus diplomes i tÌtols propis.

h)†L'elaboraciÛ, aprovaciÛ i gestiÛ dels seus pressupostos i l'administraciÛ dels seus bÈns.

i)†L'establiment i modificaciÛ de les seves relacions de llocs de treball.

j)†L'establiment de relacions amb altres entitats per a la promociÛ i desenvolupament dels seus fins institucionals.

k)†Qualsevol altra competËncia necess‡ria per a l'adequat compliment de les funcions de la Universitat al servei de la societat.

Article 10

El catal‡ Ès la llengua prÚpia de la Universitat Internacional de Catalunya, sens perjudici que tant el catal‡ com el castell‡ siguin en ella lleng¸es oficials, en conjunciÛ amb la resta de drets ling¸Ìstics que es derivin de la ConstituciÛ Espanyola, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i de la resta de legislaciÛ vigent sobre la matËria.

Article 11

La Universitat Internacional de Catalunya promour‡ la col∑laboraciÛ amb altres institucions universit‡ries, amb organismes de car‡cter cientÌfic i cultural i amb entitats p˙bliques i privades del paÌs i d'arreu del mÛn, que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR