DECRET 250/1987, de 7 de juliol, pel qual s'aproven normes de Policia Sanitàrio-mortuòria.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 180/1994.

En el transcurs dels darrers anys, l'experiència ha demostrat la necessitat de modificar el règim d'incidència de les condicions d'emplaçament dels cementiris en el planejament de l'ordenació del sòl. Això és conseqüència dels conflictes que es deriven de l'exigència, en la normativa fins ara vigent, d'uns perímetres de protecció dels recintes necrològics desproporcionats davant l'evidència de la seguretat en què es porten a terme les pràctiques mortuòries i l'escassa perillositat sanitària que de fet tenen les necròpolis.

Amb aquest Decret es pretén, entre altres objectius, proporcionar als municipis una major disponibilitat de superfícies de sòl, l'aprofitament de les quals, generalment, resulta imprescindible.

D'altra banda, convé agilitar certs tràmits administratius, i actualitzar diversos factors tècnics relacionats amb la sanitat mortuòria; en conseqüència, pel present Decret es regulen aspectes tècnics de la construcció de nínxols, dels enterraments en fosses i a terra i de la construcció de fèretres, així com aspectes relatius a la pràctica d'inhumacions.

Atès el que disposa l'article 71 de la Llei 3/1982, de 23 de març, a proposta dels Consellers de Política Territorial i Obres Públiques i de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

L'emplaçament de cementiris de nova construcció haurà de complir les condicions següents: 1.1 A l'entorn del sòl destinat a la construcció del nou cementiri s'establirà una zona de protecció de 25 metres d'amplada que, quan existeixi planejament, gaudirà de la qualificació de zona d'emplaçament de nou cementiri. Aquesta zona serà enjardinada i estarà, en tot cas, lliure de tota mena de construcció. No caldrà enjardinament quan l'entorn natural del cementiri no ho requereixi. 1.2 A partir del recinte d'aquesta primera zona de protecció se n'establirà una segona de 225 metres d'amplada, en la qual únicament es podran autoritzar:

  1. Instal·lacions de caràcter industrial o de serveis tècnics per a la infrastructura urbanística i d'equipament comunitari que no comportin agrupació de persones.

  2. Habitatges unifamiliars.

  3. Explotacions agropecuàries. Aquests tres tipus d'usos seran facultativament assignats pel planejador en funció de cada situació concreta del municipi. 1.3 El terreny elegit per a l'emplaçament de nous cementiris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR