ORDRE de 9 de gener de 2001, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior i se'n convoquen els corresponents a l'any 2001.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 9 de gener de 2001, per la qual s’aproven les bases reguladores d’ajuts a les comunitats catalanes de l’exterior i se’n convoquen els corresponents a l’any 2001.

Un dels objectius de la Direcció General de Relacions Exteriors és promoure i intensificar les relacions entre les comunitats catalanes de l’exterior i Catalunya, així com potenciar les activitats socials i de projecció exterior de Catalunya a càrrec d’aquestes entitats representants de la presència catalana arreu del món.

Atès el que preveuen el capítol IX del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, i per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a les comunitats catalanes de l’exterior, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts per a l’any 2001 destinats a les comunitats catalanes de l’exterior.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds és de dos mesos a partir de la publicació d’aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

2.3 Els ajuts establerts en aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària 04.05.480.02/6 del pressupost del Departament de Governació i Relacions Institucionals per a l’any 2001, amb un import màxim de 90.000.000 de pessetes.

Barcelona, 9 de gener de 2001

Josep Antoni Duran i Lleida

Conseller de Governació i Relacions Institucionals

Annex

—1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable a aquests ajuts és el que preveu el Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, i per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives.

—2 Objecte dels ajuts

L’objecte d’aquesta línia d’ajuts és la promoció d’activitats de caràcter assistencial, social i/o cultural, programades per les comunitats catalanes de l’exterior, que tinguin algun o alguns dels objectius següents:

a) Donar a conèixer Catalunya, la seva llengua, cultura i tradicions.

b) Millorar la comunicació i les relacions entre els membres de les comunitats catalanes (butlletins, emissions radiofòniques).

c) Promoure i fomentar les activitats sectorials dels diferents àmbits de les comunitats catalanes de l’exterior, com les agrupacions d’empresaris i/o professionals, i la participació dels joves.

d) L’adquisició i la modernització d’equipaments informàtics i audiovisuals i la implantació de noves tecnologies.

e) Les despeses d’establiment de noves comunitats catalanes.

f) La millora d’infraestructures de les comunitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR