RESOLUCIÓ GAP/2944/2010, de 9 de setembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a treballs de recerca sobre Administració pública, i s'aprova la convocatòria per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorEscola D'Administració Pública de Catalunya
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

GAP/2944/2010, de 9 de setembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a treballs de recerca sobre Administració pública, i s'aprova la convocatòria per a l'any 2010.

La Llei 4/1987, de 24 de març, reguladora de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, estableix com a objectiu de l'Escola l'estudi i la difusió de les matèries i tècniques d'administració. Més concretament, l'article 3.j) d'aquesta Llei estableix que són funcions pròpies de l'Escola investigar, aplegar documentació i estudiar matèries relatives a l'Administració i funció públiques i, en especial, les relacionades amb les tècniques de direcció, organització i gestió pública, i també amb la millora de l'eficàcia de l'Administració.

Una de les accions de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya per complir aquestes funcions ha estat la de promoure la recerca bàsica, sota criteris de qualitat i excel·lència, que es duu a terme a les universitats i en altres centres de recerca, i vetllar, alhora, per fer possible l'aplicació dels resultats obtinguts en la millora de l'organització i l'activitat administrativa i, per tant, en l'augment de la qualitat dels serveis.

En aquest sentit, el Pla d'actuacions 2007-2010 de l'Escola preveu que aquesta esdevingui el think tank in house del país en matèria de recerca d'Administració pública, des d'on s'impulsi la recerca –per si mateixa o a demanda– aprofitant les unitats de recerca externes ja existents com un veritable instrument útil i eficient per a les polítiques d'innovació institucional de les administracions públiques catalanes.

Els resultats dels estudis realitzats a l'empara d'anteriors convocatòries recomanen prosseguir aquesta activitat d'incentivació de la recerca, que es va reprendre l'any 2005, per mitjà de la convocatòria anual d'aquestes subvencions, en el marc del Pla de recerca i innovació de Catalunya 2010-2013, aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya el dia 6 d'abril de 2010.

La finalitat del Pla de recerca i innovació, i de totes les accions que s'hi preveuen, és convertir Catalunya en un pol de referència internacional en recerca i innovació, amb la finalitat última que això serveixi per contribuir a la creació d'ocupació de qualitat i al progrés socioeconòmic del país en un context de desenvolupament sostenible. En conseqüència, aquest és l'objectiu final de la convocatòria.

Finalment, un dels objectius del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) és el de poder disposar d'un sector públic i d'una Administració pública innovadors i que siguin motors d'innovació, objectiu en el qual també s'emmarca la convocatòria.

Per tot això,

Resolc:

—1 Aprovar les bases que han de regir la convocatòria de subvencions a treballs de recerca sobre Administració pública que consten en l'annex d'aquesta Resolució.

—2 Obrir un termini de presentació de sol·licituds de vint dies naturals comptats des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

—3 El pagament de les subvencions establertes en aquesta convocatòria, fins a l'import màxim de 78.000 euros, és a càrrec de la partida D/480000100/571 dels pressupostos dels anys 2010 i 2011 de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, d'acord amb l'autorització de despeses d'abast plurianual, aprovada pel Govern de la Generalitat, que està distribuïda de la forma següent:

Pressupost per a l'any 2010: 39.000 euros.

Pressupost per a l'any 2011: 39.000 euros.

—4 Contra l'acte de la convocatòria, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant del conseller de Governació i Administracions Públiques en el termini d'un mes des de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , d'acord amb els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Contra les bases de la convocatòria, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 9 de setembre de 2010

Carles Ramió Matas

Director

Annex

Bases de la convocatòria

—1 Objecte

L'objecte de les subvencions és la realització de treballs de recerca originals i inèdits en l'àmbit de la gestió pública, el dret públic, l'organització administrativa, l'economia del sector públic i la funció pública, que permetin l'obtenció de nous resultats en el camp teòric, o l'aplicació pràctica de solucions idònies per augmentar l'eficiència en la gestió dels serveis públics, i amb l'objectiu d'impulsar el coneixement empíric sobre les administracions públiques: processos, estructures, interaccions, i resultats; i el coneixement comparat: èxits, fracassos, propostes i debats.

—2 Persones destinatàries

Poden ser beneficiaris de les subvencions:

2.1 Grups de recerca, consolidats o emergents, constituïts per personal docent i investigador de les universitats de Catalunya.

2.2 Grups de recerca, consolidats o emergents, constituïts per personal de qualsevol Administració pública de Catalunya que ocupi un lloc d'un cos o categoria de titulació superior.

2.3 Grups de recerca, consolidats o emergents, formats mixtament per components dels dos grups anteriors.

No s'exigeix, per ser beneficiari, que el grup de recerca estigui constituït formalment ni que tingui personalitat jurídica.

—3 Requisits

3.1 Els treballs de recerca objecte d'aquestes subvencions han de versar sobre algun dels àmbits de recerca següents:

  1. Els canvis en les organitzacions públiques per adaptar-se a les necessitats de l'entorn social, econòmic i polític:

    Adaptacions organitzatives:

    Les matèries objecte de recerca poden ser, de manera orientativa però no limitativa, entre d'altres: l'externalització i la reinternalització; l'agencialització; la gerencialització; les relacions agent-principal: contractes de relació.

    Modificacions de la política de recursos humans a les administracions públiques:

    Les matèries objecte de recerca poden ser, de manera orientativa però no limitativa, entre d'altres: la política de recursos humans (selecció, gestió i formació; la perspectiva de gènere); la gestió per competències; l'avaluació dels recursos humans; el rol del directiu públic; la mobilitat entre administracions.

    La introducció de les tecnologies de la informació i la comunicació en les organitzacions públiques.

    La gestió del coneixement.

  2. Les relacions de cooperació intraadministratives i interadministratives:

    Interoperabilitat.

    Transferència de dades.

    Instruments de cooperació i coordinació entre les administracions locals i de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR