DECRET 314/1980, de 28 de novembre, de creació de l'Arxiu Nacional de Catalunya, dependent del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

El país que vulgui enaltir la seva cultura té la necessitat ineludible de conservar el seu patrimoni documental de forma adequada, a fi de posar-lo al servei dels investigadors; altrament no fóra possible de potenciar la pròpia identitat i d'arribar a més alts graus de civilització.

Recuperada per a Catalunya la seva institució d'autogovern, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya ha decidit de crear l'Arxiu Nacional de Catalunya, per tal de resoldre la necessitat esmentada abans i per cloure, amb una important iniciativa cultural, l'etapa de suplència que, en el terreny de la conservació i de la utilització del patrimoni documental, han fet i fan, tan meritòriament, alguns organismes públics i d'altres entitats i persones privades.

Tanmateix, l'establiment de l'Arxiu Nacional de Catalunya ha de fer possible alhora la conservació i l'accessibilitat dels fons documentals que no han pogut ésser a l'abast de les entitats i de les persones ja esmentades. Sovint, els investigadors no sols no poden consultar-los, sinó que aquests fons es van degradant i fins es troben en perill de perdre's.

Per tant, atès el que disposa l'article 11, c), del Decret de 18 de març de 1978,

Vistos els articles 13, b), i 23, a), de l'esmentat Decret, a proposta del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea l'Arxiu Nacional de Catalunya, com

a Servei adscrit a la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Article segon

- L'Arxiu Nacional de Catalunya tindrà com a

objectius i funcions fonamentals:

  1. L'aplegament de tota la documentació de tipus històric, de caràcter administratiu, públic o privat, que convingui conservar, així com tota la documentació de les institucions catalanes que li sigui transferida.

  2. La custòdia de la documentació generada per l'actual Administració a Catalunya, a partir d'aquells terminis que reglamentàriament es fixin.

  3. La conservació i la classificació dels documents, a fi d'afavorir-ne la fàcil accessibilitat.

  4. La plena disponibilitat per als investigadors i els estudiosos.

Article tercer

- L'Arxiu Nacional de Catalunya serà regit

per un Director amb categoria administrativa de Cap de Servei, nomenat per Ordre del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR