ORDRE MAB/111/2003, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fer els assaigs i/o controls per a l'obtenció del distintiu de garantia de qualitat ambiental o l'etiqueta ecològica de la Unió Europea, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2003 (codi de la convocatòria 03.08.03).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE MAB/111/2003, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fer els assaigs i/o controls per a l'obtenció del distintiu de garantia de qualitat ambiental o l'etiqueta ecològica de la Unió Europea, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2003 (codi de la convocatòria 03.08.03).

Els sistemes d'etiquetatge ecològic són instruments que promouen de manera voluntària la fabricació, l'ús i el consum de productes, així com la prestació de serveis, amb menys impacte sobre el medi ambient. Alhora, són també una eina d'informació adreçada al consumidor, el qual pot reconèixer amb facilitat aquests productes i serveis i, per tant, mitjançant el seu consum responsable, orientar el mercat cap a unes pautes més sostenibles.

Catalunya disposa en aquests moments de dos sistemes d'etiquetatge ecològic amb la garantia del Departament de Medi Ambient: el distintiu de garantia de qualitat ambiental i l'etiqueta ecològica de la Unió Europea.

El Decret 255/1992, de 13 d'octubre (DOGC núm. 1675), designa la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient com a organisme competent per a la concessió d'etiquetes ecològiques, atorgant-li, entre altres funcions, la d'incentivar i promoure la producció de béns de consum ecològic i la d'establir mesures per a la definició i l'avaluació d'aquests productes.

Així, des de l'any 1998 el Departament de Medi Ambient convoca una línia d'ajuts l'objectiu de la qual és facilitar l'accés de les empreses a aquests sistemes d'ecoetiquetatge ja que, en ocasions, aquest accés es pot veure dificultat pel cost dels assaigs i/o controls que cal fer per demostrar el compliment dels criteris mediambientals establerts, la qual cosa afegiria uns criteris de selecció per motius no mediambientals que anirien en contra de l'esperit propi dels sistemes d'ecoetiquetatge.

Transcorreguts cinc anys des de la primera convocatòria d'ajuts i amb un nombre important d'empreses que ja han optat per la implantació de sistemes d'ecoetiquetatge, no es tracta tant d'incentivar les empreses per endavant sinó de reconèixer l'esforç de les empreses que ja han dut a terme els assaigs i/o controls previstos en els sistemes d'ecoetiquetatge.

Vistes les raons exposades i atès el que disposa la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003, i el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a empreses amb activitats a Catalunya per fer assaigs i/o controls per a l'obtenció del distintiu de garantia de qualitat ambiental o l'etiqueta ecològica de la Unió Europea que es publiquen a l'annex.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l'any 2003.

Article 3

El termini màxim per presentar les sol-licituds és el 15 de maig de 2003, inclòs.

Article 4

Les sol-licituds es tramitaran, es resoldran i es notificaran d'acord amb el que preveu la base número 8.

Article 5

Els ajuts establerts en aquesta Ordre es finançaran amb càrrec a la partida...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR