DECRET 201/1995, d'11 de juliol, de creació del Consell Assessor de Cooperació al Desenvolupament.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Per tal de donar resposta a la creixent sensibilització i conscienciació de la societat catalana en la qual ha existit tradicionalment un teixit associatiu actiu davant la problemàtica del Tercer Món, la Generalitat continuarà impulsant la cooperació i la solidaritat de Catalunya i dels seus ciutadans amb els països en vies de desenvolupament, i de manera especial donarà suport a les iniciatives de la societat civil catalana que, en bona mesura, es canalitzen a través de les organitzacions no governamentals per al desenvolupament.

Amb la voluntat de servir millor els lloables objectius que es volen complir amb la cooperació al desenvolupament, es crea un organisme que permeti canalitzar les iniciatives de la societat catalana en aquell àmbit i que afavoreixi la col·laboració de la Generalitat amb les organitzacions no governamentals i altres organismes i institucions que treballen en el camp de la cooperació. Es configura per tant un òrgan col·legiat de consulta i participació externa en matèria de cooperació i amb funcions d'impuls, iniciativa i assessorament.

En virtut de l'anterior i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació i adscripció del Consell 1.1 Es crea el Consell Assessor de Cooperació al Desenvolupament com a òrgan col·legiat de consulta i participació externa en matèria de cooperació al desenvolupament, amb les funcions, la composició i el règim de funcionament que s'estableixen en el present Decret. 1.2 El Consell Assessor de Cooperació al Desenvolupament queda adscrit al Departament de la Presidència, a través del Comissionat per a Actuacions Exteriors.

Article 2

Composició 2.1 El Consell té la composició següent: President: que ho serà el Comissionat per a Actuacions Exteriors. Vice-president: que serà designat pel president del Consell. Vocals: Vuit vocals en representació dels departaments de la Presidència, d'Ensenyament, de Sanitat i Seguretat Social, d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, de Treball, d'Indústria i Energia, de Benestar Social i de Medi Ambient, designats pel conseller respectiu. Cinc representants de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament que actuïn en l'àmbit de la cooperació a Catalunya. Un representant del Fons Català de Cooperació. Tres experts de reconegut prestigi, designats pel president del Consell. 2.2 El president del Consell Assessor...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR