ORDRE SLT/541/2010, de 3 de novembre, per la qual es crea la Comissió Assessora del Sector d'Assistència Sanitària Lliure.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/541/2010, de 3 de novembre, per la qual es crea la Comissió Assessora del Sector d'Assistència Sanitària Lliure.

Mitjançant l'Ordre del conseller de Salut de 15 de juliol de 1983, es creà la Comissió Assessora d'Entitats d'Assegurança Lliure d'Assistència Mèdico-farmacèutica amb l'objectiu d'estudiar i informar sobre aquells assumptes que el Departament de Salut sotmetés a la seva consideració en matèria d'assegurança lliure d'assistència medicofarmacèutica.

La composició de la Comissió Assessora d'Entitats d'Assegurança Lliure d'Assistència Mèdico-farmacèutica fou modificada mitjançant les ordres de 22 de gener de 1988 (DOGC núm. 947, de 3.2.1988), de 25 de març de 1988 (DOGC núm. 977, de 13.4.1988), de 23 d'agost de 1993 (DOGC núm. 1795, de 10.9.1993) i de 10 d'agost de 1995 (DOGC núm. 2101, de 15.9.1995), per tal de reflectir més adequadament els diferents sectors implicats en l'activitat sanitària que realitzen les entitats d'assegurança lliure.

A Catalunya, a més de la cobertura universal del sistema públic, hi conviuen, per un fenomen històric, un gran nombre d'asseguradores i mútues privades que ofereixen una doble cobertura a la ciutadania. Aquest fet fa que un percentatge aproximat del 25% dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya pugui optar per resoldre els seus problemes de salut en la xarxa pública o en la privada. Els fluxos de pacients entre les dues xarxes poden tenir impacte tant a nivell de l'accessibilitat com de la seva sostenibilitat. Aquesta peculiaritat catalana també es dóna a l'hora de la provisió dels serveis. Les entitats asseguradores concerten amb centres sanitaris privats i centres sanitaris privats però d'utilització pública i amb professionals de la sanitat que, sovint, compatibilitzen la prestació de serveis tant en centres d'utilització pública com centres privats i també amb l'exercici professional lliure, per atendre les persones que tinguin assegurades.

Per aquest motiu cal redefinir la finalitat i la composició de la Comissió Assessora d'Entitats d'Assegurança Lliure d'Assistència Mèdico-farmacèutica i crear una comissió assessora del sector d'assistència sanitària lliure amb l'objectiu de posar en valor la contribució d'aquest sector en el sistema sanitari català i donar resposta als seus reptes de futur com a part integrant del sistema, des de la convivència i el compromís.

D'acord amb el que disposa l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR