ORDRE IRP/267/2007, de 19 de juliol, per la qual es crea la Comissió Assessora per a l'elaboració de la llei sobre la localització i la identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el règim franquista.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/267/2007, de 19 de juliol, per la qual es crea la Comissió Assessora per a l'elaboració de la llei sobre la localització i la identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el règim franquista.

L'article 54 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que la Generalitat i els altres poders públics de Catalunya han de vetllar pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica de Catalunya com a patrimoni col·lectiu que testimonia la resistència i la lluita pels drets i les llibertats democràtiques. Amb aquesta finalitat, han d'adoptar les iniciatives institucionals necessàries per al reconeixement i la rehabilitació de tots els ciutadans que han patit persecució com a conseqüència de la defensa de la democràcia i l'autogovern de Catalunya.

D'acord amb aquesta finalitat el Decret 479/2006, de 5 de desembre, d'estructuració del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, estableix que correspon a la Direcció General de la Memòria Democràtica, proposar la normativa reguladora corresponent en matèria de desapareguts i fosses comunes de la Guerra Civil i la postguerra, així com també coordinar i gestionar les actuacions que es duguin a terme en aquesta matèria i completar el cens de fosses i desapareguts, amb la col·laboració activa dels familiars dels afectats i les entitats memorialistes.

En aquest sentit des de la Direcció General de la Memòria Democràtica s'han iniciat els treballs per a l'elaboració d'un avantprojecte de Llei sobre la localització i identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el règim franquista.

Atesa la complexitat de la matèria tant la Direcció General de la Memòria Democràtica, com la Comissió Interdepartamental sobre la localització de fosses de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme, creada per Acord de Govern de 8 de gener de 2003 i modificada la seva composició el 6 de febrer de 2007, consideren convenient crear un òrgan d'experts amb la missió d'assessorar sobre l'avantprojecte de Llei citat.

D'acord amb l'anterior i vist l'article 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Es crea la Comissió Assessora per a l'elaboració de la llei sobre la localització i la identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el règim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR