ORDRE SSS/143/2002, de 30 d'abril, per la qual es crea la Comissió Assessora sobre la publicitat de productes sanitaris adreçada al públic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SSS/143/2002, de 30 d'abril, per la qual es crea la Comissió Assessora sobre la publicitat de productes sanitaris adreçada al públic.

L'article 102 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, disposa que la publicitat adreçada al públic requerirà la qualificació especial i l'autorització prèvia dels missatges per part de l'autoritat sanitària.

L'article 19 de la Llei 31/1991, de 13 de desembre, d'ordenació farmacèutica de Catalunya, estableix que el Departament de Sanitat i Seguretat Social vetllarà per tal que la informació, la promoció, i la publicitat dels medicaments i dels productes sanitaris, tant si s'adrecen als professionals i les professionals de la salut com si s'adrecen a la població en general, s'ajustin a criteris de veracitat i no indueixin a error.

El Reial decret 414/1996, d'1 de març, pel qual es regulen els productes sanitaris, modificat pel Reial decret 1662/2000, de 29 de setembre, sobre productes sanitaris per a diagnòstic in vitro, estableix que la publicitat directa al públic a inserir en qualsevol dels mitjans de comunicació general ha de ser autoritzada prèviament per les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes.

Atès l'indubtable interès sanitari d'aquesta matèria i la incidència que té en la salut pública, cal prendre les mesures necessàries per tal de garantir que la informació dirigida directament al públic proporcioni les orientacions precises i completes sobre els productes sanitaris que es promocionen.

És per això que cal comptar amb una comissió assessora que, constituïda pels professionals i les professionals d'experiència i coneixements reconegudes en aquest camp, informi i assessori el Departament de Sanitat i Seguretat Social en tot el que fa referència a aquesta matèria.

Per això, vist el que disposen la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, la Llei 31/1991, de 13 de desembre, d'ordenació farmacèutica de Catalunya, i la Llei 34/1988, d'11 de novembre, general de publicitat, i en ús de les facultats que em confereixen els articles 12 i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea la Comissió Assessora sobre la publicitat de productes sanitaris adreçada al públic com a òrgan consultiu del Departament de Sanitat i Seguretat Social, per tal d'assessorar i informar sobre la publicitat dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR