DECRET 369/1986, de 18 de desembre, d'assignació de funcions en matèria d'hisendes locals als Departaments de Governació i d'Economia i Finances (correcció d'errades en el DOGC núm. 813, p. 949, de 9.3.1987).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableixen els decrets 35/1994 i 172/1994.

L'assumpció de competències en matèria de règim local per part de la Generalitat de Catalunya s'ha efectuat en determinades fases al llarg dels darrers anys. En uns casos, prèvia transferència de les competències anteriorment estatals: Reial Decret 2115/1978, de 26 de juliol i Reial Decret 329/1981, de 16 de gener, i en altres casos, directament a través dels corresponents Decrets d'assumpció: Decret 160/1980, de 19 de setembre, Decret 328/1980, d'11 de desembre i Decret 162/1982, de 3 de juny, tenint en compte les competències en la matèria.

Nogensmenys, les recents reformes produïdes dins l'àmbit local com a conseqüència de la promulgació de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim local i del text refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim local, aprovat mitjançant el Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, i també l'aprovació, entre d'altres, del Reglament de Béns de les Corporacions locals pel Reial Decret 1372/1986, de 13 de juny, incideixen decisivament en matèries com la d'hisendes locals i aconsellen d'aprovar una norma que, dins de l'àmbit de les competències atribuïdes a la Generalitat per l'Estatut d'Autonomia, permeti l'adaptació del sistema d'assignació de les funcions entre els Departaments implicats en la matèria.

Aquesta norma, que té caràcter provisional mentre el Parlament de Catalunya no faci ús de les seves potestats per regular per llei el règim local de Catalunya, es configura amb la finalitat expressa de regular el sistema d'articulació dels ens locals de Catalunya amb la Generalitat, repecte de les hisendes locals, conciliant en el procediment l'autonomia dels ens locals reconeguda constitucionalment amb les facultats de tutela financera que corresponen a la Generalitat segons l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Per tant, a proposta dels Consellers de Governació i d'Economia i Finances, i previ acord del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les competències de la Generalitat de Catalunya, en matèria d'hisendes locals, s'exerciran pels Departaments de Governació i d'Economia i Finances, d'acord amb la distribució de funcions que preveu aquest Decret.

Article 2

Correspon al Departament de Governació en matèria d'hisendes locals:

  1. La tramitació i, en el seu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR