DECRET 409/2006, de 30 d'octubre, pel qual s'assignen al Departament de Justícia funcions en matèria de notaries i de registres públics de la propietat, mercantils i de béns mobles.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

409/2006, de 30 d'octubre, pel qual s'assignen al Departament de Justícia funcions en matèria de notaries i de registres públics de la propietat, mercantils i de béns mobles.

L'article 147 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix, a l'apartat 1, que correspon a la Generalitat de Catalunya, en matèria de notaries i de registres públics de la propietat, mercantils i de béns mobles, la competència executiva que inclou, en tot cas:

  1. El nomenament dels notaris i els registradors de la propietat, mercantils i de béns mobles, per mitjà de la convocatòria, l'administració i la resolució de les oposicions lliures i restringides i dels concursos, que ha de convocar i portar a terme fins a la formalització dels nomenaments. Per a la provisió de les notaries i dels registres, els candidats han de ser admesos en igualtat de drets i han d'acreditar el coneixement de la llengua i del dret catalans de la manera i amb l'abast que estableixen l'Estatut i les lleis.

  2. La participació en l'elaboració dels programes d'accés als cossos de notaris i registradors de la propietat, mercantils i de béns mobles d'Espanya, a l'efecte de l'acreditació del coneixement del dret català.

  3. L'establiment de les demarcacions notarials i registrals, incloent-hi la determinació dels districtes hipotecaris i dels districtes de competència territorial dels notaris.

  4. El nomenament de notaris arxivers de protocols de districte i la guàrdia i custodia dels llibres de comptadoria d'hipoteques.

Per tal que es procedeixi a l'exercici efectiu de les competències que estableix el precepte estatutari esmentat, pel que fa a les notaries i els registres de la propietat, mercantils i de béns mobles;

De conformitat amb l'article 9.1 de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR