DECRET 65/1982, de 9 de març, que regula l'atenció assistencial i educativa als infants fins a sis anys no inscrits en centres d'ensenyament.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

És d'urgent necessitat l'establiment, dins el marc que assenyalen la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, d'una normativa eficaç que reguli l'atenció assistencial i educativa als infants de menys de sis anys -nivell d'ensenyament no obligatori- no inscrits en centres, serveis i establiments sotmesos a d'altres reglamentacions.

Cal tenir ben present que aquesta etapa evolutiva de l'infant és d'importància decisiva tant pel que fa al seu desenvolupament físic i intel·lectual com a l'emotiu i social. En els primers anys de vida, efectivament, es van adquirint els hàbits i comportaments que configuren la personalitat dels individus i, des d'aquest punt de vista, són fonamentals els aprenentatges que es refereixen a la higiene, a la comunicació, a l'activitat, a la sensibilitat i a la capacitat intel·lectual dels infants.

En tots aquests aspectes els centres que els acullen en aquestes edats han de complementar -i en alguns casos suplir- la tasca educativa de la família i realitzen, per tant, una funció social de molta transcendència que cal reglamentar i orientar.

En aquest sentit es fa necessari emprendre dues accions: la de regular quines han d'ésser les condicions materials i higiènico-sanitàries, les orientacions educatives i de puericultura i els mòduls de personal i les intitulacions adients per a la prestació d'aquest servei; i, d'altra banda, la d'aconseguir un procediment clar pel que fa a la creació i supressió de centres de la Generalitat, així com per a l'autorització d'obertura, ampliació, transformació o cessament d'activitats d'aquests centres, serveis o establiments radicats a Catalunya, tant els públics com els privats. Finalment, es farà necessari establir com i quan s'hauran d'adaptar a les noves normes de la Generalitat tots els centres que avui funcionen segons les vigents fins ara.

Atès el que disposen els articles 9.11, 15 i 17.1 de l'Estatut de Catalunya;

Atès que pel Decret 2210/1979, de 7 de setembre, es transferiren a la Generalitat diverses competències en matèria de sanitat, que han estat definitivament assumides en virtut de la Disposició transitòria sisena.6 de l'Estatut;

Atès que pel Decret 2809/1980, de 3 d'octubre, es transferiren a la Generalitat, entre d'altres, diverses funcions i serveis en matèria d'educació pre-escolar;

Atès que els esmentats traspassos foren adscrits als Departaments de Sanitat i Seguretat Social i d'Ensenyament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR