ORDRE PRE/2/2006, de 5 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut per a actuacions emmarcades en el Pla nacional de joventut de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/2/2006, de 5 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut per a actuacions emmarcades en el Pla nacional de joventut de Catalunya.

Pel Decret 193/2004, de 20 de febrer, de segona modificació del Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, es van atribuir al Departament de la Presidència les funcions relacionades amb la joventut. D'acord amb el Decret 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Secretaria General de Joventut s'adscriu a la Secretaria General del Conseller Primer.

El Decret 239/2005, de 8 de novembre, de reestructuració de la Secretaria general de Joventut, atribueix a la Secretaria General de Joventut les funcions de disseny, execució i avaluació dels programes d'actuació del Departament de la Presidència en matèria de joventut i el disseny, la coordinació, l'impuls i el seguiment del Pla nacional de joventut de Catalunya.

El Pla nacional de joventut de Catalunya va ser aprovat pel Govern de la Generalitat el 7 de novembre de 2000 i incorpora tres grans projectes: el Projecte Govern, que és el conjunt d'actuacions en matèria de joventut que porta a terme l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb criteris d'integralitat; el Projecte Territori, que és el conjunt d'actuacions en matèria de joventut que porten a terme les administracions locals a Catalunya, i el Projecte Jove, que és el conjunt d'actuacions en matèria de joventut que porta a terme el teixit social juvenil, especialment el teixit associatiu juvenil.

D'acord amb el que s'estableix a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut per a actuacions emmarcades en el Pla nacional de joventut de Catalunya, les quals consten en annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre PRE/20/2005, de 9 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut per a actuacions emmarcades en el Pla nacional de joventut de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases podeu interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 5 de gener de 2006

Josep Bargalló Valls

Conseller primer

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és la promoció de l'associacionisme juvenil de base associativa, participativa i democràtica, el suport a projectes d'especial interès adreçats a joves i el suport a les inversions en béns immobles destinats a activitats juvenils.

1.2 Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions que els subjectes sol·licitants hagin demanat per a la mateix finalitat.

.2 Període

Les bases específiques de cada subvenció regulades als annexos successius determinen el període en què s'han de realitzar les actuacions que són objecte de subvenció.

.3 Destinataris

Poden sol·licitar aquestes subvencions les entitats que s'estableixen a les bases específiques de cada tipus de subvenció de les regulades en aquesta Ordre. No obstant això, d'acord amb la tradició associativa catalana, també poden acollir-s'hi les entitats catalanes que tenen implantació en altres territoris de parla catalana, així com les entitats previstes a l'article 3 de la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior.

Igualment, totes les entitats hauran de garantir a nivell intern i promoure en el seu àmbit d'acció la igualtat de drets entre homes i dones. En les de caràcter educatiu, han de seguir els principis de la coeducació.

.4 Quantia

4.1 La quantitat màxima destinada a aquestes subvencions i l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar es determina a la convocatòria pública corresponent.

4.2 Per determinar la quantia de la subvenció, a l'empara de la convocatòria corresponent, es té en compte l'adequació de les propostes que presenten els interessats als criteris de valoració publicats en aquestes bases, així com altres subvencions o ajudes que l'entitat sol·licitant pugui percebre per a la mateixa activitat o projecte, de manera que la quantitat a atorgar aïlladament o amb concurrència amb d'altres no superi en cap cas el 100% del cost de l'activitat o projecte.

.5 Sol·licituds

5.1 Les sol·licituds per a cada subvenció s'han de formalitzar mitjançant instància adreçada a la persona titular de la Secretaria General de Joventut, segons el model oficial facilitat per la Secretaria General de Joventut del Departament de la Presidència, adjuntant la documentació complementària que es detalla a la base 6 d'aquest annex i la documentació complementària prevista per a cada línia de subvenció. Aquestes sol·licituds es poden presentar al registre de la seu central d'aquesta Secretaria General, carrer Calàbria 147, 08015 de Barcelona, a les seves coordinacions territorials, o bé en qualsevol de les oficines i registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. El termini de lliurament de les sol·licituds s'establirà a la convocatòria anual corresponent

Els impresos de sol·licitud normalitzats es poden obtenir a la seu de la Secretaria General de Joventut, a les seves coordinacions territorials o a la pàgina web: http://www.gencat.net/joventut/ajuts.

5.2 La presentació de la sol·licitud significa la plena acceptació d'aquestes bases. Els grups, els centres d'esplai, els agrupaments escoltes i les entitats que formen part de federacions o associacions han de presentar la sol·licitud de subvenció a la federació o associació a la qual pertanyen, perquè aquesta tramiti la sol·licitud a la Secretaria General de Joventut.

.6 Documentació

6.1 A les sol·licituds de subvenció emplenades a tots els seus camps cal adjuntar la documentació que s'indica a continuació i la que requereix cadascuna de les línies de subvenció regulades als successius annexos d'aquesta Ordre:

  1. Còpia confrontada de la documentació que acredita la constitució i inscripció en el registre corresponent de la Generalitat de la persona jurídica, així com del NIF.

  2. Document (nomenament, poders, etc.) que acredita les facultats atorgades a la persona representant de l'entitat i el DNI.

  3. Declaració de si han demanat o han obtingut altres ajuts per a la mateixa finalitat i volum d'aquest finançament.

  4. Declaració responsable de no trobar-se en cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de la subvenció previstes als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  5. Declaració responsable de donar compliment, si s'escau, de l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, o el Decret 246/2000, de 24 de juliol, sobre l'aplicació de les mesures alternatives de caràcter excepcional al compliment de la quota de reserva.

  6. Declaració responsable de donar compliment dels requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    6.2 No cal presentar la documentació que ja és a la Secretaria General de Joventut o a qualsevol altre òrgan de la Generalitat, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació, que no hi hagi cap modificació i que hagi estat admesa com a vàlida. En aquest supòsit, la persona sol·licitant ha d'especificar per escrit la data i l'òrgan on varen ser presentats i el procediment a què corresponen. No és d'aplicació aquest apartat quan siguin documents que s'hagin d'actualitzar periòdicament o quan hagin estat modificats amb posterioritat a la presentació a la Generalitat de Catalunya.

    .7 Procediment, avaluació i resolució

    7.1 El procediment de concessió d'aquestes subvencions és el de concurrència competitiva, i s'ha de resoldre en el termini de 6 mesos des de la data de publicació de la convocatòria.

    7.2 La junta d'avaluació ha d'examinar i valorar les sol·licituds, emetre'n un informe, d'acord amb els criteris d'adjudicació que es determinen als annexos successius, i l'ha de remetre a la persona titular de la Subdirecció General de Joventut.

    7.3 La persona titular de la Subdirecció General de Joventut designa i presideix la junta d'avaluació que ha d'estar formada per set persones adscrites a la Secretaria General de Joventut que actuen com a vocals.

    Amb l'objectiu de perseguir la paritat de gènere, la junta d'avaluació tendirà cap a una participació mínima del 50% de dones.

    7.4 La junta d'avaluació ha de tenir en compte els criteris establerts per a cadascuna de les línies de subvenció en els annexes corresponents.

    7.5 La persona titular de la Secretaria General de Joventut és la competent per resoldre, amb la proposta prèvia de la persona titular de la Subdirecció General de Joventut.

    7.6 L'òrgan concedent pot revisar les subvencions ja atorgades i modificar-ne la resolució de concessió en el cas d'alteració de les condicions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR