ORDRE IRP/14/2010, de 18 de gener, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions a associacions no lucratives per valorar l'impacte ambiental de plans, programes i projectes, i s'obre convocatòria per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/14/2010, de 18 de gener, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions a associacions no lucratives per valorar l'impacte ambiental de plans, programes i projectes, i s'obre convocatòria per a l'any 2010.

La Directiva 2003/35/CE del Parlament i del Consell Europeu, per la qual s'estableixen mesures de participació del públic en l'elaboració de determinats plans i programes relacionats amb el medi ambient i per la qual es modifiquen, en allò que es refereix a la participació del públic i l'accés a la justícia, les directives 85/337/CEE i 96/61/CE del Consell, transposada per la Llei 27/2006, de 18 de juliol, per la qual es regulen els drets d'accés a la informació, de participació pública i d'accés a la justícia en matèria de medi ambient, estableix que, de manera obligatòria, les administracions públiques dels estats membres han de facilitar la participació pública en l'elaboració de plans i programes amb impacte mediambiental. D'igual manera, aquesta normativa estableix el mateix requisit per a diversos projectes.

D'acord amb les previsions legals i d'acord amb el Decret 401/2004, de 5 d'octubre, pel qual es regula la participació de les organitzacions no governamentals i altres entitats sense ànim de lucre vinculades a l'ecologia i a la protecció del medi ambient en les activitats i programes del Departament de Medi Ambient i Habitatge, aquest Departament va crear el Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Aquest Registre ha de ser l'instrument per facilitar la relació entre la Generalitat

de Catalunya i les entitats mediambientals, afavorint la informació, la consulta i la participació d'aquestes entitats en l'elaboració i aprovació de plans i programes.

En aquest marc, l'objectiu d'aquesta convocatòria de subvencions és donar suport a les entitats registrades que estiguin interessades a participar en l'impacte ambiental de plans, programes i projectes en el territori de Catalunya, per tal que aquestes aportacions tinguin la qualitat suficient. La convocatòria, per tant, s'adreça a subvencionar les activitats d'assessorament i anàlisi tècnica necessàries per elaborar aquestes aportacions per tal que aquestes puguin ser tingudes en compte en les decisions públiques.

Per tot això, d'acord amb el que preveu el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'Àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

.1 Aprovar les bases reguladores d'aquesta convocatòria, que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

.2 Fer pública la convocatòria per a l'any 2010 de subvencions destinades a les entitats inscrites al Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat interessades a valorar l'impacte ambiental de plans, programes i projectes.

.3 El termini de presentació de sol·licituds comença a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitza el dia 15 de juny de 2010.

.4 La quantia màxima total que es destina a aquestes subvencions és de 50.000,00 euros, a càrrec de la partida pressupostària IT0502D/482000100/1310 del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2010, i resten condicionades a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

.5 Són objecte d'aquestes subvencions els informes sobre plans, programes i projectes que afecten el territori de Catalunya i que s'hagin presentat a l'administració competent entre l'1 octubre de 2009 i el 14 de juny de 2010. Hi queden inclosos els informes que s'hagin presentat formalment en relació amb plans, programes i projectes en què la normativa obligui a l'avaluació ambiental participativa, encara que no s'hagin fet els tràmits preceptius de comunicació i participació social de forma adequada.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 18 de gener de 2010

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals

i Participació

Annex

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte

Són objecte d'aquestes subvencions els informes sobre plans, programes i projectes que afecten el territori de Catalunya i que s'hagin presentat a l'administració competent entre l'1 octubre de 2009 i el 14 de juny de 2010. Hi queden inclosos els informes que s'hagin presentat formalment en relació amb plans, programes i projectes en què la normativa obligui a l'avaluació ambiental participativa, d'acord amb la Directiva 2003/35/CE i la Llei 27/2006, de 18 de juliol, per la qual es regulen els drets d'accés a la informació i d'accés a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR