DECRET 120/1987, de 9 d'abril, pel qual la Generalitat de Catalunya assumeix les competències exclusives en matèria d'Acadèmies amb seu central a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

L'article 9 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix: "La Generalitat de Catalunya té competència exclusiva sobre les matèries següents: .... 7. Investigació, sens perjudici del que disposa el número 15 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució. Les acadèmies que tinguin llur seu central a Catalunya".

Perquè es procedeixi a l'exercici efectiu de les competències establertes en l'esmentat precepte estatutari, pel que fa a les Acadèmies amb seu a Catalunya, a proposta del Conseller de Justícia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Generalitat de Catalunya assumeix la competència exclusiva en matèria d'Acadèmies que tinguin la seu central a Catalunya.

Article 2

Les Acadèmies a què fa referència aquest Decret, són Corporacions de dret públic, que tenen com a finalitat principal la investigació en el camp de qualsevol ciència o art.

Article 3

Aquestes Acadèmies són creades per Decret del Govern de la Generalitat, a iniciativa pròpia o per sol·licitud dels particulars, i gaudeixen des d'aquest moment de personalitat jurídica i capacitat plena per al compliment dels seus fins.

Article 4

Les Acadèmies es regeixen pels Estatuts aprovats, que hauran d'expressar la seva denominació, el domicili, la finalitat, els mitjans institucionals i econòmics, l'organització corporativa necessària per al seu funcionament i els drets i deures dels acadèmics.

Article 5

S'atribueixen al Departament de Justícia les funcions administratives referents a la institució i al funcionament de les Acadèmies, sens perjudici de la competència per a la seva creació, que correspon al Consell Executiu. Es crea en l'esmentat Departament el Registre administratiu d'Acadèmies on s'inscriuran els actes de constitució, els Estatuts i les seves modificacions, i els òrgans de govern.

Article 6

El foment, l'ajuda i, si s'escau, la coordinació de les Acadèmies correspon als Departaments que siguin competents per raó de les finalitats que cadascuna es proposa.

Article 7

El nom d'Acadèmia en el sentit establert a l'article 2 només pot ser utilitzat per aquelles que constin inscrites al Registre. La Generalitat vetllarà pel compliment d'aquesta disposició.

Article 8

Aquestes Acadèmies tindran la consideració, a Catalunya, d'òrgans assessors de la Generalitat, als efectes de l'article 3 de la Llei 16/1985, de 25...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR