DECRET 226/2006, de 23 de maig, pel qual es declaren zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric diversos municipis de les comarques del Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat per al contaminant diòxid de nitrogen i per a les partícules.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

226/2006, de 23 de maig, pel qual es declaren zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric diversos municipis de les comarques del Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat per al contaminant diòxid de nitrogen i per a les partícules.

La Llei 22/1983, de 21 de novembre, de protecció de l'ambient atmosfèric, estableix que el Consell Executiu ha de declarar una zona determinada com a zona de protecció especial si es constata que aquest sector del territori ultrapassa els nivells de situació admissible pel que fa a la qualitat de l'aire.

Els articles 5 i 6 del Reial decret 1073/2002, de 18 d'octubre, sobre avaluació i gestió de la qualitat de l'aire ambient, estableixen que en aquelles zones i aglomeracions del territori on se superin o hi hagi risc de superació dels valors límit de qualitat de l'aire s'hauran d'adoptar plans d'actuació que permetin restablir els nivells de qualitat de l'aire.

Els nivells de qualitat de l'aire per al diòxid de nitrogen avaluats a determinats municipis de Catalunya són superiors als nivells admissibles que fixa la normativa vigent, amb un risc d'afectació a la salut humana i el medi ambient.

D'altra banda, els nivells de qualitat de l'aire per a les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres avaluats a d'altres municipis de Catalunya són superiors als nivells admissibles que fixa la normativa vigent, amb un risc d'afectació a la salut humana i el medi ambient.

La Generalitat de Catalunya, en exercici de les competències assumides en matèria de protecció de l'ambient atmosfèric, ha de vetllar per la restauració de la qualitat de l'aire i fer ús dels instruments i els mecanismes que li atorga la normativa vigent, amb la participació dels ens locals afectats. És per això que aquest Decret declara, de conformitat amb l'article 10.1.a) de la Llei 22/1983, de 21 de novembre, de protecció de l'ambient atmosfèric, les zones de protecció especial i els àmbits territorials afectats, i estableix la formulació del pla d'actuació per millorar la qualitat de l'aire.

A proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Declaració de zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric

1.1 Es declara l'àmbit territorial comprès pels termes municipals detallats a l'annex 1 d'aquest Decret zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric pel que fa al contaminant diòxid de nitrogen, als efectes que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR