ORDRE TRI/173/2004, de 14 de maig, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament dels ajuts del Programa d'Assessorament Empresarial a la Innovació i s'obre la convocatòria per a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorCentre D'Innovació i Desenvolupament Empresarial
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE TRI/173/2004, de 14 de maig, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament dels ajuts del Programa d'Assessorament Empresarial a la Innovació i s'obre la convocatòria per a l'any 2004.

Per tal d'incrementar la competitivitat empresarial, cal revisar i, si s'escau, modificar els processos i funcionament de l'empresa. Conscients d'aquesta realitat, dins del Pla d'Innovació 2001-2004, el CIDEM ha desenvolupat eines per a la diagnosi i l'assessorament en elements clau de la competitivitat empresarial i, més concretament, la innovació, la recerca i el desenvolupament, el correcte ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), el finançament i, per a les empreses familiars, la successió.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i el Decret 341/2003, de 29 de desembre, sobre pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunyaper al 2003 (DOGC núm. 4040, de 31.12.2003), aprovats per la Llei 30/2002, de 30 de desembre (DOGC núm. 3791, de 31.12.2002);

D'acord amb Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003);

Per això, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a l'atorgament dels ajuts del Programa d'Assessorament Empresarial a la Innovació i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2004.

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases que regiran aquesta convocatòria, les quals figuren als següents articles i als annexos d'aquesta Ordre.

Article 3

Convocatòria

3.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del conseller/a de Treball i Indústria, es publicaran en el DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds, les quals indicaran la disposició on consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar i la quantia màxima destinada.

3.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes a aquesta Ordre no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que el CIDEM obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions previstes en aquesta Ordre, mitjançant resolució del conseller/a de Treball i Indústria, en la qual es concretaran els imports màxims destinats i l'atorgament d'aquestes subvencions, que estarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat.

3.3 A mesura que es produeixen renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat per aquest exercici a les accions regulades en aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts a la present Ordre.

Article 4

Quantitat màxima per a l'any 2004 i aplicació pressupostària

4.1 La quantitat màxima destinada a aquesta línia d'ajuts durant l'any 2004 és de 900.000 euros, aplicats a la partida pressupostària 6470.470.00001 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).

4.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2004 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

4.3 Els ajuts atorgats basant-se en aquesta ordre són susceptibles de cofinançament pels Fons Estructurals de la Unió Europea, d'acord amb la normativa comunitària reguladora d'aquests fons.

Article 5

Convocatòria per al 2004, presentació de sol·licituds i terminis

5.1 S'obre la convocatòria per al 2004 per a la presentació de sol·licituds per als ajuts del Programa d'Assessorament Empresarial a la Innovació previstos en aquesta Ordre.

5.2 Les sol·licituds han d'anar adreçades al director del CIDEM i s'han de formalitzar d'acord amb un imprès normalitzat que es podrà obtenir al web del CIDEM (www.cidem.com) i a qualsevol de les seves delegacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Berga, Manresa i Tortosa. Les sol·licituds s'han de presentar a la seu del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, telèfon 93.476.72.00, a qualsevol de les seves delegacions o mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1994, de 13 de gener.

5.3 Els terminis de presentació de les sol·licituds s'estableixen a l'annex 1, en funció de la línia d'ajut de què es tracti.

Article 6

Beneficiaris

6.1 Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts les empreses i entitats previstes en l'annex 1 d'aquest Ordre per a cadascuna de les accions.

6.2 Sens perjudici dels requisits que específicament es puguin exigir per a cadascuna de les accions previstes a l'annex 1 d'aquesta Ordre, amb caràcter general, els beneficiaris hauran de complir els següents:

a) En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 de treballadors o més, donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat o compliment de les mesures alternatives, de conformitat amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració dels disminuïts (BOE de 30.4.1982), el Reial decret 27/2000, de 14 de gener (BOE de data 26.1.2000), modificat pel Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

b) No trobar-se en els supòsits de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

c) Trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

d) Complir les obligacions tributàries davant la Generalitat.

e) Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

Article 7

Documentació

Juntament amb la sol·licitud, en la qual es faran constar totes les dades relatives al projecte corresponent, les empreses sol·licitants han de presentar la següent documentació:

a) Escriptura de constitució o d'adaptació d'estatuts degudament registrada.

b) DNI del sol·licitant i document públic acreditatiu de poders per actuar com a representant legal de l'empresa.

c) Declaració expressa de compliment de la quota de reserva per a la integració social de minusvàlids, establerta en un 2% per a les empreses amb més de 50 treballadors, o del compliment de les mesures alternatives.

d) Declaració de l'empresa conforme el local, o sala, o establiment, o centre de treball compleix els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei de política lingüística.

e) Certificat acreditatiu d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

f) Declaració expressa conforme no incorre en cap dels supòsits previstos a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

g) Si escau, en funció de la línia d'ajuts, declaració sobresi han rebut, o no, altres ajuts en els darrers tres anys en concepte de mínimis, i en cas afirmatiu, especificant la quantia.

Les declaracions sol·licitades als punts c, d, f i g s'inclouen dins de l'imprès de sol·licitud de l'ajut.

En funció de la línia d'ajut de què es tracti, a l'annex 1 es pot demanar addicionalment d'altre documentació.

Article 8

Procediment de concessió

El procediment de concessió dels ajuts regulats en aquesta Ordre es tramitarà en règim de concurrència competitivai d'acord amb el que preveuen els articles següents.

Article 9

Esmenes i millora de les sol·licituds

Examinades les sol·licituds presentades, si no reuneix els requisits que estableix aquesta Ordre o bé li manca documentació, o bé es considera convenient esmenar-la, modificar-la o millorar-la, es requerirà a l'interessat perquè, en un termini de deu dies, esmeni el defecte, modifiqui i millori els termes de la sol·licitud o presenti la documentació requerida, d'acord amb el que estableix l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la sol·licitud, amb la resolució prèvia corresponent.

Article 10

Òrgans d'avaluació i selecció i criteris de valoració

10.1 L'avaluació de les sol·licituds serà realitzada pel CIDEM per mitjà d'una comissió tècnica constituïda a aquest efecte. Tant la composició d'aquesta comissió com els criteris de valoració que s'utilitzaran per a l'avaluació de les sol·licituds presentades, s'estableixen en l'annex 1, en funció de la línia d'ajut de què es tracti.

10.2 A les reunions de la comissió hi assistirà un representant del CIDEM que actuarà com a secretari.

A les reunions hi podran assistir amb veu, però sense vot, els tècnics encarregats de la valoració dels projectes, que actuaran com a ponents de la Comissió.

Aquests tècnics...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR