DECRET 204/1987, de 28 de maig, sobre atorgament de subvencions a serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Per cinquè any consecutiu es regula la concessió de subvencions als serveis interurbans seguint l'esquema general ja definit en exercicis anteriors. El principal canvi introduït en aquesta disposició tracta d'estimular la sol·licitud d'ajuts per a l'adquisició de vehicles nous, ja que la renovació del parc mòbil constitueix la forma més directa de millorar la qualitat i seguretat dels serveis, la qual cosa esdevé un objectiu bàsic de la política de transport. Per tal d'afavorir la decisió dels empresaris, les subvencions previstes augmenten substancialment respecte a les de l'any passat. A més, els ajuts poden destinar-se també a la compra de vehicles usats, amb edat inferior als 6 anys, aspecte nou que suposa abordar amb més realisme la situació d'un cert tipus d'empreses que altrament no es comprometien en una operació de renovació d'un vehicle.

D'altra banda, es mantenen els ajuts anomenats de tipus a i c, a l'articulat del Decret, i que corresponen a línies de subvenció a l'explotació, per tal de garantir uns serveis mínims, ja que l'altra finalitat d'aquestes intervencions financeres radica a garantir la mobilitat dels captius del transport públic residents en zones menys poblades.

Per tot això, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell,

Decreto:

Article 1

Amb càrrec a la partida 09.03.472.01/5 del presupost de la Generalitat de Catalunya per l'any 1987, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques estableix un programa de subvencions per als serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera que operen al territori de Catalunya, al qual podran acollir-se, en la forma i les condicions que determina el present Decret, les empreses que gestionen els esmentats serveis.

Article 2

Les subvencions previstes en el present Decret adoptaran les modalitats següents:

  1. Subvenció per als serveis l'establiment dels quals ha estat instat per l'Administració de la Generalitat per raó d'interès públic; o aquells que per la mateixa causa han d'experimentar ampliacions d'itinerari o calendari o intensificació de les expedicions.

  2. Subvencions per a la renovació del material mòbil adscrit a la concessió, destinades: A l'adquisició de vehicles nous. A l'adquisició de vehicles amb menys de 6 anys d'edat el 31.12.1987. Aquest tipus d'ajut només s'aplicarà a les concessions que acompleixin els requisits de l'article 3 per a les subvencions de tipus c. En aquest cas, l'edat del vehicle es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR