ORDRE PTO/80/2010, de 19 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir els atorgaments de subvencions a transportistes autònoms per carretera que abandonin l'activitat, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/80/2010, de 19 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir els atorgaments de subvencions a transportistes autònoms per carretera que abandonin l'activitat, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2010.

En els darrers anys un dels problemes que s'han detectat en l'àmbit del transport públic per carretera és l'edat avançada de bona part dels transportistes autònoms. Aquesta situació és deguda, en part, al fet que aquestes persones no disposen dels recursos necessaris per poder abandonar la seva activitat, per la qual cosa és procedent adoptar les mesures necessàries per facilitar l'abandonament de l'activitat.

En aquest sentit, d'uns quants anys ençà el Ministeri de Foment ha establert i mantingut una línia d'ajuts destinada a transportistes autònoms per carretera que abandonin l'activitat, mitjançant les corresponents ordres ministerials i successives convocatòries.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques considera procedent contribuir a aquesta iniciativa mitjançant l'atorgament d'ajuts pel concepte esmentat als transportistes autònoms titulars d'autoritzacions de transport públic de mercaderies o de viatgers en autobús domiciliats a Catalunya, i configurar-los com uns ajuts complementaris als que atorgui el Ministeri de Foment, en el sentit d'exigir que els seus sol·licitants hagin estat prèviament beneficiaris d'un ajut atorgat a l'empara de la normativa estatal reguladora.

Atès el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

D'acord amb l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a transportistes autònoms per carretera que abandonin l'activitat, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Fer pública la convocatòria per a l'any 2010 per a l'atorgament de subvencions a transportistes autònoms que abandonin l'activitat, configurades com a ajuts complementaris als atorgats pel Ministeri de Foment mitjançant les convocatòries que preveuen les ordres FOM/3233/2008, de 27 d'octubre i FOM/1387/2009, de 14 de maig, que regula l'Ordre FOM/2218/2008, de 23 de juliol.

Article 3

La present convocatòria es finançarà amb un import màxim de 4.000.000 euros, amb càrrec a la posició pressupostària D/470000100/5230/0000 del centre gestor PO03 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2010.

Article 4

El termini de presentació de les sol·licituds per aquesta convocatòria és d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

El procediment de concessió de les subvencions es tramita per la Direcció General del Transport Terrestre i es resol per la persona titular del Departament de Política Territorial i Obres Públiques en el termini de tres mesos comptadors des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La resolució de concessió de les subvencions es farà pública mitjançant la seva exposició junt amb la relació de les mateixes subvencions, al tauler d'anuncis del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. La resolució de denegació de les subvencions sol·licitades s'ha de notificar de forma individualitzada d'acord amb el que estableix la normativa vigent sobre procediment administratiu.

Contra la resolució dictada, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs potestatiu de reposició, de conformitat amb el què preveuen els articles 107.1, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de rebre la notificació, davant el mateix òrgan que ha dictat l'acte impugnat, o bé directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de rebre la notificació, de conformitat amb les previsions de l'article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, i dels articles, 10, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

Article 6

El beneficiari ha de justificar haver percebut efectivament l'ajut atorgat pel Ministeri de Foment, juntament amb la presentació de la sol·licitud.

L'ajut del Ministeri de Foment objecte de la justificació referida ha de ser el percebut mitjançant les adjudicacions realitzades per l'Ordre FOM/1371/2009, de 7 de maig, i l'Ordre FOM/2153/2009, de 23 de juliol (adjudicacions derivades de les ajudes objecte de les convocatòries que preveuen l'Ordre FOM/3233/2008, de 27 d'octubre, i l'Ordre FOM/1387/2009, de 14 de maig, i regulades totes dues per les bases que preveu l'Ordre FOM/221/2008, de 23 de juliol).

Article 7

El pagament de l'ajut reconegut en la resolució de concessió dictada es realitzarà en un sol acte mitjançant transferència bancària en el compte bancari indicat en la sol·licitud, un cop s'hagi dictat la resolució de concessió.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de febrer de 2010

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

Aquestes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR