ORDRE ENS/74/2013, de 26 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions a associacions i organitzacions professionals d'ensenyants destinades a la realització de les escoles d'estiu adreçades al professorat de nivell no universitari, i s'obre convocatòria pública per a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

El Departament d’Ensenyament preveu un conjunt d’accions encaminades a facilitar al professorat la participació en activitats de formació permanent.

A Catalunya hi ha entitats que tenen entre els seus objectius la formació permanent del professorat d’ensenyament no universitari. Aquestes entitats, al final del període lectiu anual, organitzen activitats de formació que són d’interès per a l’actualització de coneixements i la millora de la pràctica docent del professorat de nivells educatius no universitaris, i complementen l’oferta formativa del Departament d’Ensenyament.

L’Escola d’Estiu és una institució pedagògica catalana amb una tradició centenària. En el decurs de la seva història s’ha adaptat a formes organitzatives diverses, i avui constitueix una xarxa present en moltes comarques de Catalunya i en els diferents nivells de l’educació infantil, primària i secundària.

L’Escola d’Estiu ha contribuït a una millora en la qualitat de l’ensenyament i al desenvolupament de la pràctica professional dels docents. Ha donat als docents la possibilitat de perfeccionar els seus coneixements i difondre els últims avenços pedagògics i s’ha constituït en un centre de relació i un nucli capaç de potenciar i estimular la tasca d’actualització i de formació del professorat.

El Departament d'Ensenyament vol promoure la realització de les escoles d’estiu mitjançant l’atorgament dels ajuts que permetin les disponibilitats pressupostàries.

Per això, en el marc del Programa de cooperació territorial, millora de l’aprenentatge de llengües estrangeres 2013, amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i, si escau, del Fons Social Europeu, i de conformitat amb el que preveu el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d’Educació Infantil i Primària,

Ordeno:

Article 1

Bases generals

Aprovar les bases reguladores que consten a l’annex d’aquesta Ordre, per a l’atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva a les associacions i organitzacions professionals d’ensenyants, per contribuir al sosteniment de les despeses ocasionades per la realització de les escoles d’estiu 2013.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la concessió de les subvencions corresponents a les activitats realitzades durant l’estiu 2013, que es regeix per les bases que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre. Les activitats s’han de realitzar no més tard del 31 d’agost de 2013.

Article 3

Sol·licituds

Les sol·licituds, juntament amb la documentació que consta a les bases, s’han de presentar adreçades a la Direcció General de l’Educació Infantil i Primària, d’acord amb els impresos normalitzats que es poden trobar a la pàgina web del Departament d’Ensenyament ( http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament ), en el termini de quinze dies naturals a comptar des de l’endemà de la data de publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

Article 4

Import i partida pressupostària

L’import total màxim destinat a aquesta convocatòria és de 200.000,00 euros, amb càrrec a la partida pressupostària D/482000100/4260/0072 del centre gestor EN07, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2012 prorrogat per al 2013.

Aquesta actuació està finançada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i també podrà ser cofinançada pel Fons Social Europeu.

Article 5

Resolució

La directora general d’Educació Infantil i Primària resoldrà per delegació aquesta convocatòria en el termini màxim de quatre mesos, a comptar de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La resolució es notificarà als sol·licitants i es farà pública al tauler d’anuncis de la seu central del Departament d'Ensenyament i als dels serveis territorials corresponents, així com a la pàgina web del Departament d'Ensenyament, amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar i del termini per interposar-los.

Les subvencions concedides per un import igual o superior a 3.000,00 euros es publicaran també al DOGC.

En qualsevol cas, les sol·licituds presentades s’entendran desestimades si no hi recau resolució expressa en el termini previst.

Article 6

Justificació

Les entitats beneficiàries han d’acreditar davant la Direcció General d’Educació Infantil i Primària, no més tard del 15 de novembre de 2013, que s’han realitzat les actuacions, que s’han complert els requisits exigits per obtenir la subvenció i que l'import de la subvenció s’ha destinat a les actuacions per a les quals s’ha concedit, de la manera establerta a la base reguladora 10.

Article 7

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d’Ensenyament, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 77 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 26 d’abril de 2013

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex

Bases generals

-1 Objecte i finalitat

L’objecte d’aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR