ORDRE GAP/62/2010, d'11 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar ajuts per a obres i/o inversions, a entitats privades sense ànim de lucre i/o a ens locals de Catalunya, per a equipaments cívics destinats a fomentar i divulgar el civisme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/62/2010, d'11 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar ajuts per a obres i/o inversions, a entitats privades sense ànim de lucre i/o a ens locals de Catalunya, per a equipaments cívics destinats a fomentar i divulgar el civisme.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació i Administracions Públiques les competències en matèria de sensibilització cívica i social, el suport a les entitats i al voluntariat, i l'acció comunitària i de desenvolupament local.

D'acord amb el Decret 205/2007, de 18 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques, correspon a la Secretaria d'Acció Ciutadana donar suport a entitats socials i ens locals en l'àmbit de competències de la Secretaria d'Acció Ciutadana, i a la Direcció General d'Acció Comunitària, gestionar i tramitar subvencions per a equipaments d'entitats o ajuntaments.

En el marc de les competències de la Secretaria d'Acció Ciutadana es pretén impulsar actuacions de sensibilització cívica i social, i de promoure actuacions destinades a enfortir el teixit associatiu i la participació ciutadana, i per això es considera adient aprovar una convocatòria de subvencions adreçada als ens locals i entitats de Catalunya perquè aquests realitzin obres i inversions directament relacionades amb el finançament de les despeses en equipaments cívics destinats al foment i divulgació del civisme.

Per tot el que s'ha expressat, i d'acord amb el que estableixen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la Secretaria d'Acció Ciutadana,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per atorgar subvencions per a obres i/o inversions, a entitats privades sense ànim de lucre i/o ens locals de Catalunya, per a equipaments cívics destinats a fomentar i divulgar el civisme.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import global destinat a aquesta convocatòria és d'1.203.000,00 euros, ampliables d'acord amb les disponibilitats pressupostàries, a càrrec de les partides pressupostàries GO04 D/760.0001.00/323, GO04 D/781.0001.00/323 i D/782.0001.00/323 del pressupost vigent del Departament de Governació i Administracions Públiques (d'ara endavant, el DGAP) de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i la forma indicats a les bases reguladores, en el termini de 20 dies naturals a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre en el DOGC.

Article 5

El secretari d'Acció Ciutadana serà l'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Article 7

Es deroga l'Ordre GAP/368/2009, de 28 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar ajuts per a obres i/o inversions, a entitats privades sense ànim de lucre i/o a ens locals de Catalunya, per equipaments cívics destinats a fomentar i divulgar el civisme.

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, els ens locals i les persones interessades, poden interposar recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació al DOGC.

Amb caràcter previ, els ens locals poden formular requeriment davant del conseller de Governació i Administracions Públiques en el termini de dos mesos, a comptar des de la seva publicació, d'acord amb allò establert a l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Pel que fa a les persones interessades, poden interposar recurs potestatiu de reposició davant del conseller de Governació i Administracions Públiques, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 11 de febrer de 2010

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex

Bases generals per a l'atorgament d'ajuts per obres i/o inversions a entitats privades sense ànim de lucre i/o a ens locals de Catalunya, per a equipaments cívics destinats al foment i divulgació del civisme.

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és atorgar ajuts per a obres i/o inversions, a entitats privades sense ànim de lucre i/o a ens locals de Catalunya, per a equipaments cívics destinats a fomentar i divulgar el civisme.

.2 Persones destinatàries

Poden ser destinataris dels ajuts:

  1. Els ens locals de naturalesa territorial de Catalunya.

  2. Les entitats privades sense ànim de lucre, que tinguin la seu social o delegació a Catalunya, estiguin legalment constituïdes i inscrites en el cens d'entitats o en el registre corresponent, i que realitzin activitats de caràcter cívic en equipaments cívics.

    A aquests efectes, es consideren equipaments cívics els enumerats a l'article 2 del Decret 222/1996, de 12 de juny, dels equipaments cívics. Tenen la condició de beneficiaris igualment les entitats privades sense ànim de lucre que gestionin locals socials que actuen com a equipament polivalent en aquells municipis que no disposin de cap equipament cívic, i els ateneus que actuen com a hotel d'entitats.

    Les persones sol·licitants han de complir el requisit de no haver estat objecte de cap resolució ferma en via administrativa per la qual s'hagi requerit el reintegrament de la subvenció per no haver aplicat el fons a la finalitat subvencionada.

    .3 Actuacions i conceptes subvencionables

    Podran ser subvencionades les despeses d'inversió següents:

  3. Obres de construcció d'equipaments cívics de titularitat municipal.

  4. Obres de reforma i adequació dels equipaments cívics de titularitat municipal per adaptar-los a les necessitats degudament justificades.

  5. Obres d'adequació i reforma de locals cívics per garantir o millorar el desenvolupament de les activitats destinades al foment del civisme per les entitats privades sense ànim de lucre, de caràcter cívic.

  6. Compra de béns immobles amb l'objectiu d'utilitzar-los com a equipaments cívics.

  7. Adquisició de mobiliari i altre material inventariable adreçats a equipaments cívics de titularitat municipal o locals cívics d'entitats privades sense ànim de lucre, de caràcter cívic, per garantir o millorar el funcionament dels seus serveis.

  8. Redacció i direcció dels projectes d'obres executats a que es refereixen els apartats a), b) i c).

    No seran subvencionables les despeses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR