DECRET 391/1987, de 22 de desembre, pel qual s'atribueixen als Registradors de la Propietat funcions de gestió de l'Impost sobre Successions i Donacions i es fixen els honoraris per la seva intervenció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

La Llei 29/1987, de 18 de desembre, ha aprovat la normativa de l'Impost sobre Successions i Donacions, que entrar‡ en vigor l'1 de gener de 1988.

L'esmentat impost figura entre els cedits a la Generalitat de Catalunya en virtut del que disposa la Llei 41/1981, de 28 d'octubre.

L'article 34 de la Llei 29/1987, de 18 de desembre, atribueix la titularitat de la competËncia per a la gestiÛ i la liquidaciÛ de l'Impost sobre Successions i Donacions a les Delegacions i Administracions d'Hisenda o, si s'escau, a les oficines amb funcions an‡logues de les Comunitats AutÚnomes que tinguin cedida la gestiÛ del tribut.

En l'actualitat, aquestes funcions de gestiÛ i liquidaciÛ estan a c‡rrec dels Registradors de la Propietat, amb el car‡cter d'Oficines Liquidadores de Partit en determinats districtes hipotecaris.

En les circumst‡ncies actuals sembla aconsellable, amb car‡cter transitori, mantenir l'actual competËncia dels Registradors de la Propietat per a la gestiÛ i la liquidaciÛ del nou Impost sobre Successions i Donacions.

Conseg¸entment amb les consideracions precedents, Ès procedent fixar les quantitats que han de percebre els Registradors pel concepte d'honoraris per la seva intervenciÛ en la gestiÛ, la liquidaciÛ i la recaptaciÛ de l'impost.

A proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 La gestiÛ i la liquidaciÛ de l'Impost sobre Successions i Donacions, en l'‡mbit territorial de Catalunya, estaran encomanades, en l'esfera central, al Conseller d'Economia i Finances i a la DirecciÛ General de Tributs i, en la territorial, als Serveis Territorials del Departament d'Economia i Finances en els municipis de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i a les Oficines Liquidadores de Partit que actualment realitzen la gestiÛ i la liquidaciÛ de l'Impost sobre Successions, amb l'abast i el contingut establerts en la normativa vigent.

1.2 Pel que fa referËncia a la liquidaciÛ de l'Impost sobre Successions, les Oficines Liquidadores de Partit dependran dels respectius Caps dels Serveis Territorials de GestiÛ i Delegats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR