DECRET 303/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'apartat segon de la disposició addicional segona de la Llei orgànica 5/1992, de 29 d'octubre, de regulació del tractament automatitzat de dades de caràcter personal, relatiu als fitxers automatitzats existents amb anterioritat a la seva entrada en vigor, s'estableix que, en el termini d'un any, les administracions públiques responsables de fitxers automatitzats hauran d'adoptar una disposició de regulació del fitxer o adaptar la que existeixi.

Atès el Reial decret-llei 20/1993, de 22 de desembre, pel qual es prorroga el termini que s'estableix en la disposició addicional segona de la Llei orgànica 5/1992, de 29 d'octubre, de regulació del tractament automatitzat de dades de caràcter personal;

En conseqüència, a fi de fer efectiu el mandat legal d'adaptació dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats per aquest Departament i per tal de garantir la màxima transparència en el tractament automatitzat de dades de caràcter personal, assegurant així als ciutadans de Catalunya l'exercici dels seus drets legítims;

A proposta del titular del Departament de la Presidència, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

Article 1

En l'annex al present Decret, es fa pública la relació de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Presidència i que estan subjectes a tots els efectes previstos en la Llei orgànica 5/1992, de 29 d'octubre, de regulació del tractament automatitzat de dades de caràcter personal.

Article 2

Per a cada fitxer es regula el seu tractament automatitzat establint, en el mateix annex, la seva denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal, els procediments de recollida de dades, l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen, les cessions de dades previstes, l'òrgan administratiu responsable i les unitats administratives en les quals es poden exercir, si s'escau, els drets d'accés, de rectificació i de cancel·lació.

Article 3

Els titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal adoptaran, sota la supervisió directiva de la Secretaria General del Departament de la Presidència, les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com totes aquelles mesures necessàries destinades a fer efectius els drets dels ciutadans reconeguts en la Llei orgànica 5/1992, de 29 d'octubre, i en els seus desplegaments reglamentaris.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 16 de novembre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Annex

Secretaria General de la Presidència

Comunicació Catalunya

Finalitat i usos previstos: Recull de dades a fi de publicar directoris d'investigadors i institucions especialitzats en comunicació. Difusió en format imprès dels directoris d'investigadors, d'institucions i de les referències bibliogràfiques. Consulta i difusió d'aquesta informació.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: Investigadors en comunicació. Institucions especialitzades en comunicació.

Procediment de recollida de dades: S'obtenen directament de les persones i col·lectius afectats i d'altres fonts públiques.

Estructura bàsica i tipus de les dades de caràcter personal: Nom de l'investigador o centre Classificació segons especialitat Domicili Càrrec que ocupa professionalment com a investigador Descriptors de la matèria que estudia Dades descriptives de la institució Dades sobre les publicacions

Autor de les publicacions.

Cessions de dades: A altres administracions públiques no hi ha cessions. A persones físiques o jurídiques privades. A investigadors i institucions que ho demanin. Es fa pública a través de publicacions o consultes.

Òrgan administratiu responsable: Director general del Centre d'Investigació de la Comunicació.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació i cancel·lació: Secretaria General Centre d'Investigació de la Comunicació Plaça Sant Jaume, 4 08002 Barcelona.

Automatització de l'arxiu de la Secretaria General de la Presidència

Finalitat i usos previstos: Recull de dades de la correspondència a fi de controlar la que es rep i genera a la Secretaria General. Control de la correspondència que rep i es genera des de la Secretaria General. Tractament d'ús intern per a consulta i arxiu.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: Persones que envien correspondència i aquelles que es tramet correspondència de la Secretaria General.

Procediment de recollida de dades: S'obtenen directament de les persones i col·lectius afectats.

Estructura bàsica i tipus de les dades de caràcter personal: Data doc. Data entrada Nom destinatari Responsable Codis interns per a la recerca Data sortida Dades referents al document Núm. registre entrada/sortida.

Cessions de dades: No hi ha cessions.

Òrgan administratiu responsable: Cap de la Secretaria del Secretari General de la Presidència.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació i cancel·lació: Secretaria General de la Presidència Secretaria del Secretari General. Plaça Sant Jaume, 4 08002 Barcelona.

Arxiu de destinataris

Finalitat i usos previstos: Recollir dades sobre els mitjans de comunicació a fi de trametre comunicats de premsa. Llistats de mitjans de comunicació. Tramesa de comunicats de premsa.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: Periodistes adscrits als mitjans de comunicació.

Procediment de recollida de dades: S'obtenen directament de les persones i col·lectius afectats.

Estructura bàsica i tipus de les dades de caràcter personal: Institució Nom Adreça Data d'alta Disponibilitat.

Cessions de dades: No hi ha cessions.

Òrgan administratiu responsable: Subdirector general del Gabinet de Mitjans de Comunicació.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació i cancel·lació: Gabinet de Mitjans de Comunicació. Plaça Sant Jaume, 4 08002 Barcelona.

Base de dades del Recull de Premsa

Finalitat i usos previstos: Anàlisi i informatització d'articles publicats a la premsa (reculls de premsa de Presidència). Recerca, estadística i impressió.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: Mitjans de comunicació, premsa escrita.

Procediment de recollida de dades: S'obtenen directament de les persones i col·lectius afectats.

Estructura bàsica i tipus de les dades de caràcter personal: Unitat orgànica responsable Diari Número de recull Data de recull Dades per a la identificació del article Autor Dades físiques de la publicació Descriptors temàtics Resum.

Cessions de dades: No hi ha cessions.

Òrgan administratiu responsable: Subdirector general del Gabinet de Mitjans de Comunicació.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació i cancel·lació: Gabinet de Mitjans de Comunicació. Plaça Sant Jaume, 4 08002 Barcelona.

Gabinet de la Presidència

Gestió de protocol

Finalitat i usos previstos: Recull de dades a fi de disposar d'una relació de persones amb les quals es manté una relació protocol·lària. Disposar d'una relació de persones amb les quals es manté una relació protocol·lària Trameses d'invitacions a actes o altre tipus de correspondència. Llistats per grups de pertinença.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: Càrrecs públics i altres persones de reconegut prestigi.

Procediment de recollida de dades: S'obtenen directament de les persones i col·lectius afectats indirectament mitjançant altres fonts públiques d'informació.

Estructura bàsica i tipus de les dades de caràcter personal: Codi persona Nom de la persona Domicili habitual Dades referides a la persona (dates per felicitar) Estat civil Nom espòs/sa Dades referides a l'espòs/sa Departament (cas que sigui càrrec de la Generalitat) Adreça (oficial) Possessió (data) Cessament (data).

Cessions de dades: A altres administracions públiques No hi ha cessions A persones físiques o jurídiques privades A l'organitzador de l'acte.

Òrgan administratiu responsable: Cap del Gabinet de Relacions Externes i Protocol.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació i cancel·lació: Gabinet de Relacions Externes i Protocol. Plaça Sant Jaume, 4 08002 Barcelona.

Automatització de l'arxiu del Gabinet del President

Finalitat i usos previstos: Recull de dades de la correspondència a fi de controlar la que es rep i genera al Gabinet. Seguiment i control de la correspondència que rep i es genera des del Gabinet. Tractament d'ús intern per a consulta i arxiu.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: Persones que envien correspondència i aquelles a les que es tramet correspondència des del Gabinet.

Procediment de recollida de dades: S'obtenen directament de les persones i col·lectius afectats.

Estructura bàsica i tipus de les dades de caràcter personal: Data doc. Data entrada Nom destinatari Responsable Codis interns per a la recerca Data sortida Dades referents al document Núm. registre entrada/sortida.

Cessions de dades: No hi ha cessions.

Òrgan administratiu responsable: Cap del Gabinet de la Presidència.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació i cancel·lació: Gabinet de la Presidència. Plaça Sant Jaume, 4 08002 Barcelona.

Secretaria General Adjunta

Base de dades del registre d'entrada i sortida de documents

Finalitat i usos previstos: Recollir dades a fi de controlar la correspondència que rep i es genera des del Departament. Control d'entrades i sortides de correspondència que pot anar adreçada a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR