DECRET 97/2005, de 31 de maig, pel qual s'aprova la modificació de determinats articles dels Estatuts del Consorci autonòmic per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

97/2005, de 31 de maig, pel qual s'aprova la modificació de determinats articles dels Estatuts del Consorci autonòmic per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità.

La Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat, preveu que es creïn autoritats territorials de la mobilitat. Aquestes autoritats territorials, que es troben regulades en l'article 20 de la Llei, adopten la forma de consorci i les constitueixen el departament competent en matèria d'infraestructures de mobilitat i transport i els ens locals de l'àmbit territorial corresponent.

La mateixa Llei, en la seva disposició addicional segona, disposa que correspon al Consorci per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità, creat pel Decret 48/1997, de 18 de febrer, l'exercici de les funcions que s'encomanen a les autoritats territorials de la mobilitat en el seu àmbit territorial. Igualment preveu que, en tot cas, les administracions que integren l'Autoritat del Transport Metropolità han d'adequar, si escau, els seus estatuts a allò que la Llei de la mobilitat disposa.

En conseqüència, cal procedir a modificar diversos preceptes del text actual dels Estatuts del Consorci. Concretament, aquestes modificacions afecten, d'una banda, l'article 4, referent a les funcions de l'Autoritat del Transport Metropolità i, d'altra banda, l'article 8 en el sentit de substituir la Ponència d'usuaris i beneficiaris del transport col·lectiu metropolità per un consell de la mobilitat.

De conformitat amb l'article 24 dels Estatuts, aquesta modificació l'ha aprovat el Consell d'Administració del Consorci, en data 27 d'octubre de 2004 i l'han ratificat l'Entitat Metropolitana del Transport i l'Ajuntament de Barcelona.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'afegeix un nou apartat 7 a l'article 4 del text dels Estatuts del Consorci autonòmic per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità, aprovats pel Decret 151/2002, de 28 de maig, i pel Decret 288/2004, d'11 de maig, amb el text següent:

"7. Altres funcions relacionades amb la mobilitat.

"7.1 Elaboració, tramitació i avaluació del plans directors de mobilitat.

"7.2 Emissió d'informes respecte dels plans de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR