ORDRE GRI/120/2013, de 3 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

D’acord amb l’article 1.2 del Decret 326/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, l'Institut d'Estudis Autonòmics resta adscrit a aquest Departament. De conformitat amb l’article 59 de la norma esmentada, l’Institut d’Estudis Autonòmics té atribuïdes, entre d’altres, la funció de promoure l’estudi i la recerca sobre les autonomies polítiques territorials en els aspectes constitucional, polític, econòmic, social i administratiu, amb especial atenció al règim d’autonomia de Catalunya.

Per assolir aquests objectius, l'Institut d’Estudis Autonòmics, des que es va crear, encarrega estudis, organitza seminaris, realitza una àmplia activitat editorial, ha format un extens fons documental a disposició dels investigadors/ores sobre autonomies territorials i federalisme, i concedeix beques per elaborar treballs de recerca a Catalunya, a la resta de l'Estat i a l’estranger.

Per això, atès el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, a proposta del director de l'Institut d'Estudis Autonòmics i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores que han de regir la concessió de les beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la seva publicació en el DOGC.

Disposició final

Contra aquesta Ordre les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de la data de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 3 de juny de 2013

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores per a la concessió de beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials

-1. Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular les beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials.

S’estableixen quatre modalitats de beques:

  1. Modalitat 1, que té per objecte finançar estades de recerca a l’estranger.

  2. Modalitat 2, que té per objecte finançar la realització d’un treball en equip a Catalunya o a la resta de l'Estat.

  3. Modalitat 3, que té per objecte finançar la realització de treballs individuals a Catalunya o a la resta de l'Estat.

  4. Modalitat 4, que té per objecte finançar l’estada d’investigadors/ores estrangers en el marc de grups de recerca d’universitats catalanes.

    -2. Persones destinatàries

    2.1 Modalitat 1

    Les beques s’adrecen a professors/ores funcionaris o contractats, personal investigador contractat o vinculat a una universitat de Catalunya o becaris/àries de recerca de la Generalitat de Catalunya o del ministeri competent en matèria d’universitats adscrits a una universitat de Catalunya, d’acord amb alguna de les tipologies contractuals previstes a la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d’universitats de Catalunya, o a la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, i de les àrees de coneixement següents: dret, ciències econòmiques o ciència política. Excepcionalment, es consideraran les candidatures d’altres àrees de coneixement quan l’interès del projecte i la seva relació amb l’objecte de la convocatòria ho justifiquin.

    Les persones sol·licitants han de complir amb els requisits següents:

  5. Tenir veïnatge administratiu a Catalunya.

  6. Tenir la nacionalitat d’un dels estats membres de la Unió Europea o l’autorització de residència de llarga durada a Espanya, i haver residit a Catalunya durant els dos últims anys.

  7. Tenir coneixement oral i escrit de la llengua de treball del centre escollit amb un nivell equivalent al B1 del Marc de referència europeu per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües.

  8. Obtenir l’admissió o el permís d’investigació per part del centre on el candidat/a vulgui realitzar el treball de recerca.

  9. En el cas dels candidats/ates que no tinguin el títol de doctor/a, l’aval d’un catedràtic/a o professor/a d’una universitat de Catalunya amb títol de doctor, que alhora assumeixi la tutoria de la recerca; i haver realitzat o estar realitzant un màster oficial per accedir al doctorat.

    2.2 Modalitat 2

    La beca s’adreça a professors/ores funcionaris o contractats, personal investigador contractat o vinculat a una universitat de Catalunya o de la resta de l’Estat, o becaris/àries de recerca de la Generalitat de Catalunya, de la resta de comunitats autònomes o del ministeri competent en matèria d’universitats adscrits a una universitat pública, d’acord amb alguna de les tipologies contractuals previstes a la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d’universitats de Catalunya, o a la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, i de les àrees de coneixement següents: dret, ciències econòmiques o ciència política. Excepcionalment, es consideraran les candidatures d’altres àrees de coneixement quan l’interès del projecte i la seva relació amb l’objecte de la convocatòria ho justifiquin.

    Les persones sol·licitants han de complir amb els requisits següents:

  10. Tenir la nacionalitat d’un dels estats membres de la Unió Europea o l’autorització de residència de llarga durada a Espanya.

  11. El director/a de la investigació ha de ser un catedràtic/a o un professor/a d’una universitat de Catalunya o de la resta de l'Estat.

    2.3 Modalitat 3

    Les beques s’adrecen a professors/ores funcionaris o contractats, personal investigador contractat o vinculat a una universitat de Catalunya o de la resta de l’Estat, o becaris/àries de recerca de la Generalitat de Catalunya, de la resta de comunitats autònomes o del ministeri competent en matèria d’universitats adscrits a una universitat pública, d’acord amb alguna de les tipologies contractuals previstes a la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d’universitats de Catalunya, o a la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, i de les àrees de coneixement següents: dret, ciències econòmiques o ciència política. Excepcionalment, es consideraran les candidatures d’altres àrees de coneixement quan l’interès del projecte i la seva relació amb l’objecte de la convocatòria ho justifiquin.

    Les persones sol·licitants han de tenir la nacionalitat d’un dels estats membres de la Unió Europea o l’autorització de residència de llarga durada a Espanya.

    En el cas dels candidats/ates que no tinguin el títol de doctor/a, han d’haver realitzat o estar realitzant un màster oficial per accedir al doctorat.

    2.4 Modalitat 4

    Les beques s’adrecen a professors/ores o investigadors/ores pertanyents a universitats i centres de recerca estrangers que siguin doctors/ores en dret, ciències econòmiques o ciència política. Excepcionalment, es consideraran les titulacions en altres especialitats quan l'interès del projecte i la seva relació amb l’objecte de la convocatòria ho justifiqui.

    Els candidats/ates han d’obtenir l’admissió o el permís d’investigació per part del director/a del grup de recerca del centre on vulguin realitzar el treball de recerca. El grup i el seu director/a han d’estar adscrits a una universitat o centre de recerca de Catalunya. El director/a del grup ha de ser catedràtic/a o professor/a d’universitat.

    -3. Activitats i conceptes subvencionables

    3.1 Modalitat 1

    Aquestes beques tenen per objecte finançar estades en una universitat o en una institució pública de recerca a l'estranger per realitzar treballs de recerca relacionats amb les autonomies polítiques territorials.

    3.2 Modalitat 2

    Aquesta beca té per objecte finançar un treball col·lectiu de recerca, original i inèdit, directament relacionat amb les autonomies polítiques territorials, relatiu a qüestions jurídiques, economicofinanceres o sociopolítiques, tant de caràcter general com sectorial, que es realitzi en universitats o en centres de recerca de Catalunya o de la resta de l'Estat.

    3.3 Modalitat 3

    Aquestes beques tenen per objecte finançar treballs individuals de recerca, originals i inèdits, directament relacionats amb les autonomies polítiques territorials, relatius a qüestions jurídiques, economicofinanceres o sociopolítiques, tant de caràcter general com sectorial, que es realitzin en universitats o en centres de recerca de Catalunya o de la resta de l'Estat.

    3.4 Modalitat 4

    Aquestes beques tenen per objecte finançar l’estada d’investigadors/ores estrangers en el marc de grups de recerca d’universitats catalanes, i l’elaboració per part dels investigadors/ores de treballs de recerca, originals i inèdits, directament relacionats amb les autonomies polítiques territorials, relatius a qüestions jurídiques, economicofinanceres o sociopolítiques, tant de caràcter general com sectorial.

    3.5 Matèries

    Els projectes de recerca han de versar sobre algun d’aquests àmbits:

  12. L’evolució de l’estat autonòmic.

  13. L’autogovern de Catalunya i el seu impacte en la societat catalana.

  14. Les autonomies polítiques territorials de països estrangers.

  15. La incidència del procés d’integració a la Unió Europea sobre l’autogovern de Catalunya.

    -4. Quantia

    4.1 Modalitat 1. La comissió de selecció, regulada en la base 7, establirà la quantia de cada una de les beques, d’acord amb la durada de l’estada a l’estranger i tenint en compte que l'import màxim es fixa en 1.800 euros mensuals. En la quantitat resultant s’hi entenen compresos els viatges, l'estada, les matrícules, els materials i qualsevol altra despesa al país de destinació. El becari/ària també serà beneficiari/ària d’una pòlissa d’assegurances per a assistència en viatge.

    4.2 Modalitat 2. La comissió de selecció, regulada en la base 7, establirà la quantia de la beca d’acord amb el contingut del projecte de recerca i del pressupost presentat. L'import de la beca no pot excedir de 60.000 euros...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR