ORDRE IRP/606/2010, de 21 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials i s'obre la convocatòria de concurs per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/606/2010, de 21 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials i s'obre la convocatòria de concurs per a l'any 2011.

Mitjançant el Decret 383/1984, de 22 de desembre, es va crear l'Institut d'Estudis Autonòmics, amb la finalitat de dotar la Generalitat d'un instrument d'estudi i de recerca en matèria d'autonomies polítiques territorials que contribuís a la implantació de l'autogovern de Catalunya.

Actualment, l'Institut d'Estudis Autonòmics està adscrit al Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, d'acord amb el que disposa l'article 253.4 del Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament i, entre d'altres, té la funció de promoure l'estudi i la recerca sobre les autonomies polítiques territorials en l'aspecte constitucional, polític, econòmic, social i administratiu, amb especial atenció al règim d'autonomia de Catalunya.

Per assolir aquests objectius, des de la seva creació l'Institut encarrega estudis, organitza seminaris, realitza una àmplia activitat editorial, ha format un extens fons documental a disposició dels investigadors sobre autonomies territorials i federalisme, i concedeix beques per realitzar treballs de recerca a Catalunya, a la resta de l'Estat i a l'estranger.

Vist el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovada en el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31 de desembre 2002); la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003), i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 176, de 25 de juliol de 2006);

Vist l'Acord de Govern de despesa pluriennal de 2 de novembre de 2010 el Govern autoritza les despeses amb càrrec a pressupostos d'exercicis futurs, per un import total de 190.000 €;

Atès que l'article 92.7 de Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovada en el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, disposa que la convocatòria corresponent pot ser publicada en l'exercici pressupostari anterior al que correspon la despesa efectiva;

Vistos els preceptes legals esmentats, a proposta de l'Institut d'Estudis Autonòmics, amb l'informe previ de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'Àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada, i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores que han de regir la concessió de les beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 Convocar les subvencions destinades a finançar la recerca sobre les autonomies polítiques territorials per a l'any 2011.

1.3 S'estableixen cinc modalitats de beques:

  1. Modalitat 1, destinada a finançar estades de recerca a l'estranger.

  2. Modalitat 2, que té per objecte finançar la realització d'un treball en equip a Catalunya i/o a la resta de l'Estat.

  3. Modalitat 3, que té per objecte finançar la realització de treballs individuals a Catalunya i/o a la resta de l'Estat.

  4. Modalitat 4, que té per objecte finançar l'estada d'investigadors estrangers en el marc de grups de recerca d'universitats catalanes.

  5. Modalitat 5, que té per objecte finançar dues beques de col·laboració amb l'IEA per realitzar tasques de suport relacionades amb l'autonomia política i el federalisme.

Les bases comunes de les cinc modalitats figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Beneficiaris

Les beques s'adrecen a llicenciats en dret, ciències econòmiques o ciència política que, a més, reuneixin les condicions previstes per a cada modalitat de beca. Excepcionalment, es consideren llicenciatures en altres especialitats quan l'interès del projecte i la seva relació amb l'objecte de la convocatòria ho justifiquin.

Article 3

Presentació de sol·licituds

3.1 Les sol·licituds s'han d'ajustar als formularis de l'Institut d'Estudis Autonòmics, que els aspirants poden recollir a la seva seu (Palau Centelles, c. Baixada de Sant Miquel, 8, 08002 Barcelona) o obtenir a la seva pàgina web (http://www.gencat.net/iea).

3.2 Les sol·licituds, amb la documentació requerida prevista a la base 9 de l'annex d'aquesta Ordre, s'han de presentar al Registre de l'Institut d'Estudis Autonòmics i també es podran trametre per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 4

Termini de presentació de les sol·licituds i de la documentació

El termini de presentació de les sol·licituds i la documentació requerida s'inicia l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i s'acaba el dia 15 de febrer de 2011.

Article 5

Aplicació pressupostària i import màxim previst per a la convocatòria

La quantia màxima destinada a les cinc modalitats de beques és de 190.000 euros, amb càrrec a la partida pressupostària IT0505D/480000100/1310/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya o la partida equivalent dels pressupostos per als anys 2011, 2012 i 2013 i condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de concessió.

Article 6

Procediment de concessió

6.1 Correspon al director de l'Institut d'Estudis Autonòmics l'atorgament dels ajuts que preveu aquesta convocatòria. El procediment de concessió és el de concurrència competitiva i que la instrucció correspon al responsable de l'Àrea de Recerca de l'Institut d'Estudis Autonòmics.

6.2 El procediment de concessió d'aquesta subvenció es troba regulat a les bases 11, 12 i 13 de l'annex d'aquesta Ordre. Els criteris de valoració i la seva ponderació es troben recollits en la base 10 de l'annex esmentat.

6.3 El termini per resoldre la sol·licitud de beca és 6 mesos a comptar des de l'endemà de la finalització del període de presentació de sol·licituds.

Si transcorregut aquest termini no s'ha dictat i notificat resolució expressa, les sol·licituds s'entenen desestimades, d'acord amb el que preveu l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, d'adequació de procediments administratius, en relació amb el règim del silenci administratiu i el termini de resolució de notificació.

6.4 El règim de recursos contra la resolució de concessió de la beca es preveu a la base 13.2 de l'annex d'aquesta Ordre.

Article 7

Publicitat

D'acord amb l'article 18 de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, l'òrgan concedent donarà publicitat dels ajuts atorgats per via telemàtica mitjançant la pàgina web de l'Institut d'Estudis Autonòmics (http://www.gencat.net/iea) i, en el supòsit de subvencions d'un import igual o superior a 3.000 euros, a més, es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya tot indicant la convocatòria, el crèdit pressupostari al qual s'ha d'imputar, el beneficiari, la quantitat concedida i la/les finalitat/s de la subvenció.

Article 8

Bases reguladores

Les beques previstes en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen en els annexos d'aquesta Ordre, pel Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21 d'octubre de 1997).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra l'Ordre d'aprovació de les bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Contra la convocatòria, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en un termini no superior a un mes, comptat des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, o bé un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 21 de desembre de 2010

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores per a la concessió de beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials

  1. Objecte

    1.1 Modalitat 1. Beques per a estades de recerca a l'estranger. Aquestes beques tenen per objecte finançar estades en una universitat o en una institució pública de recerca a l'estranger per a la realització de treballs de recerca relacionats amb les autonomies polítiques territorials.

    1.2 Modalitat 2. Beca per a la realització d'un treball en equip a Catalunya i/o a la resta de l'Estat. Aquesta beca té per objecte finançar un treball col·lectiu de recerca, original i inèdit, directament relacionat amb les autonomies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR