DECRET 259/1996, de 5 de juliol, pel qual s'autoritza la creació d'una delegació de la Caixa General de Dipòsits al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Conveni signat l'11 de desembre de 1995 entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, es va encomanar a aquella la gestió d'actuacions d'intervenció i regulació de mercats.

D'altra banda, el Reial decret 2075/1995, de 22 de desembre, va traspassar a la Generalitat de Catalunya els mitjans adscrits a la gestió encomanada.

El Reglament del Consell 729/70/CEE, de 21 d'abril, sobre finançament de la política agrària comuna en la redacció donada pel Reglament de la Comissió 1663/95/CE, de 7 de juliol, pel qual s'estableixen les disposicions d'aplicació del Reglament 729/70 abans esmentat, estableix la possibilitat que dins un Estat membre hi hagi més d'un organisme autoritzat per al pagament de les despeses corresponents a la política agrària comuna. Aquests organismes es denominen organismes pagadors i els requisits i les condicions per a la seva constitució, organització i funcionament són previstos a les disposicions esmentades.

A aquests efectes, el Decret 87/1996, de 20 de febrer, va autoritzar el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per tal que actués com a organisme encarregat del pagament dins la Generalitat de Catalunya de les despeses reflectides a l'article 3 del Reglament 729/70/CEE.

Molts dels reglaments comunitaris d'aplicació tant als ajuts que es tramiten com a les operacions d'intervenció i regulació de mercats exigeixen que s'estableixi una garantia per assegurar el pagament d'un import degut si no es compleix una obligació.

A fi de donar operativitat i eficàcia a l'establiment d'aquestes garanties, amb caràcter excepcional i sens perjudici del principi de caixa única de la Generalitat de Catalunya, a proposta dels consellers d'Economia i Finances i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

-1 S'autoritza el Departament d'Economia i Finances a crear una delegació de la Caixa General de Dipòsits a la seu central del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, als únics efectes del dipòsit i retorn de garanties afectes a l'organisme pagador constituït pel Decret 87/1996, de 20 de febrer.

-2 Igualment, a requeriment del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, el Departament d'Economia i Finances podrà autoritzar l'establiment de caixes de dipòsit delegades als serveis territorials d'aquell Departament. L'òrgan responsable d'aquestes caixes serà el delegat territorial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR