DECRET 331/1982, de 27 de setembre, pel qual s'estableix una línia d'auxili econòmic per a la modernització i innovació tecnològica d'empreses agràries.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

La millora de la rendibilitat de les empreses agràries és un dels objectius importants de la política agrària. Per tal de complir aquest objectiu cal cercar una millora de la productivitat de les explotacions agràries i, en aquest sentit, la introducció dels nous avenços en els medis de producció i l'adequació dels processos productius a les noves exigències del mercat es converteixen en factors determinants.

No es pot oblidar, però, que en el procés d'introducció i posada a punt de nous mètodes, mitjans i sistemes hi ha sempre un factor de risc en relació amb l'adaptació o viabilitat d'aquells a una situació i circumstàncies concretes. És per això que sembla aconsellable per a l'Administració catalana, de fomentar la modernització i la innovació tecnològica de l'agricultura, i ajudar també els innovadors a assumir, a través d'una línia d'auxili econòmic, part del risc que aquella comporta.

Per tot això, i vista la Llei 7/1982, de 2 de juny, de Pressupost de la Generalitat de Catalunya i les seves entitats autònomes per al 1982, i atès l'informe favorable del Consell d'Agricultura, Ramaderia i Boscos, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i previ acord del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- S'estableix una línia d'ajut per a

empreses agràries amb la finalitat de fomentar la introducció i la utilització de noves tecnologies en mitjans de producció que repercuteixin en un increment de llur productivitat.

Article segon

- Són destinataris d'aquesta línia d'ajut els

empresaris personals i directes d'explotacions familiars agràries, definides per la Llei 49/1981, de 24 de desembre, sobre l'Estatut de l'Explotació Familiar Agrària i dels Agricultors Joves, i les associacions de productors agraris legalment constituïdes.

Article tercer 1

L'ajut tindrà caràcter de subvenció a.

inversions en noves tecnologies en mitjans de producció, amb un límit màxim del 40% del cost de la inversió a realitzar. 2. En el desplegament reglamentari d'aquest Decret es podran establir variacions en la quantia de la subvenció segons zones, tipus d'acció, condicionants, situacions climatològiques adverses concretes i subsectors agraris.

Article quart

- Es consideraran de manera preferent les

següents accions:

  1. Adquisició de maquinària especial.

  2. Adquisició de llavors i peus de planter seleccionats.

  3. Adquisició...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR