ORDRE MAB/66/2002, de 8 de març, per la qual es fa pública la convocatòria d'ajuts per a la realització d'avaluacions mediambientals i per a la implantació de sistemes voluntaris de gestió ambiental (codi de la convocatòria: 03.07.02).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAB/66/2002, de 8 de març, per la qual es fa pública la convocatòria d'ajuts per a la realització d'avaluacions mediambientals i per a la implantació de sistemes voluntaris de gestió ambiental (codi de la convocatòria: 03.07.02).

La Generalitat de Catalunya ha de vetllar pel compliment de la normativa de protecció del medi ambient i, molt especialment, dels objectius i les normes de qualitat dels recursos naturals i de les normes d'emissió de contaminants.

Un dels objectius prioritaris del Departament de Medi Ambient és reduir, si és possible en origen, els efectes negatius sobre el medi ambient que genera la realització d'activitats potencialment contaminants.

El 5è Programa d'acció comunitari, així com el Programa estratègic per al mercat interior, reconeixen que molts dels temes ambientals poden abordar-se millor mitjançant una interacció entre els principals agents econòmics i la utilització d'una àmplia i integrada sèrie d'instruments, que no solament mitjançant la legislació. Entre aquests instruments, hi ha els sistemes voluntaris de gestió ambiental, com ara el Sistema comunitari de gestió i auditoria de la Unió Europea, creat pel Reglament CEE 1836/93, de 29 de juny, i revisat posteriorment pel Reglament 761/2001 del Parlament Europeu i del Consell, de 19 de març, EMAS i la norma ISO 14001.

El Decret 115/1996, de 2 d'abril (DOGC núm. 2192), designa la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient com l'organisme competent previst al Reglament CEE 1836/1993 (DOCE núm. L 168) per portar a terme en el territori de Catalunya les funcions encomanades, entre les quals destaca el foment entre les empreses, especialment pel que fa a les petites i mitjanes, del sistema comunitari de gestió i auditoria (EMAS).

Així, el Departament de Medi Ambient des de l'any 1997 convoca una Ordre de convocatòria d'ajuts, l'objectiu de la qual és reduir el cost inicial de l'aplicació de sistemes de gestió ambiental i incentivar les empreses per a la implantació d'aquests sistemes.

Així mateix, l'aprovació de la Llei d'intervenció integral de l'administració ambiental (IIAA) introdueix un nou element envers les empreses que disposin de l'EMAS en preveure que aquestes empreses quedin exemptes de passar els controls periòdics previstos. Facilitar al màxim la connexió entre un sistema voluntari (EMAS) i un sistema obligatori (IIAA) és la raó per la qual es va decidir, ja en la convocatòria del 2000, introduir com a actuació subvencionable la realització d'avaluacions ambientals d'acord amb els models elaborats pel Departament de Medi Ambient per la IIAA, per la qual cosa es manté la mateixa línia d'ajuts.

Vistes les raons exposades i atesos la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2002, i el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, incorporat per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts publicats a l'annex d'aquesta Ordre destinats a empreses privades amb activitats a Catalunya a fi que puguin concórrer als programes de foment de la realització d'avaluacions mediambientals i/o per a la implantació de sistemes voluntaris de gestió ambiental i obrir la convocatòria per a l'any 2002 (codi de la convocatòria: 03.07.02).

Article 2

El termini màxim per presentar les sol·licituds serà el dia 28 de juny de 2002, inclòs.

Article 3

Aquesta convocatòria es finançarà amb càrrec a la partida pressupostària 22.03 D/470.22.00.00/4426 d'ajuts a empreses per a la implantació de sistemes de qualitat ambiental, dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2002; l'import que cal distribuir per aquest concepte és de 390.660 euros.

Els crèdits inicials disponibles indicats en el paràgraf anterior poden...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR