ORDRE MAB/112/2003, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la realització d'avaluacions mediambientals i per implantar sistemes voluntaris de gestió ambiental, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2003 (codi de la convocatòria 03.07.03).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE MAB/112/2003, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la realització d'avaluacions mediambientals i per implantar sistemes voluntaris de gestió ambiental, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2003 (codi de la convocatòria 03.07.03).

La Generalitat de Catalunya ha de vetllar pel compliment de la normativa de protecció del medi ambient i, molt especialment, dels objectius i les normes de qualitat dels recursos naturals i de les normes d'emissió de contaminants.

Un dels objectius prioritaris del Departament de Medi Ambient és el de la reducció, si és possible en origen, dels efectes negatius sobre el medi ambient que genera la realització d'activitats potencialment contaminants.

El 6è Programa d'acció comunitari reconeix que moltes de les matèries ambientals es poden abordar millor mitjançant una interacció entre els principals agents econòmics i la utilització d'una sèrie d'instruments àmplia i integrada, i no només mitjançant la legislació. Entre aquests instruments, hi ha els sistemes voluntaris de gestió ambiental, com ara el Sistema comunitari de gestió i auditoria de la Unió Europea creat pel Reglament CEE 1836/93, de 29 de juny, i revisat posteriorment pel Reglament 761/2001 del Parlament Europeu i del Consell, de 19 de març, EMAS, i la norma ISO 14001.

El Decret 115/1996, de 2 d'abril (DOGC núm. 2192), designa la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient com l'organisme competent previst al Reglament CEE 1836/1993 (DOCE núm. L 168) per portar a terme en el territori de Catalunya les funcions que li encomana, entre les quals destaca el foment entre les empreses, especialment pel que fa a les petites i mitjanes, del sistema comunitari de gestió i auditoria (EMAS).

Així, des de l'any 1997 el Departament de Medi Ambient convoca una línia d'ajuts l'objectiu de la qual és reduir el cost inicial de l'aplicació de sistemes de gestió ambiental i incentivar la implantació d'aquests sistemes en les empreses.

Així mateix, l'aprovació de la Llei d'intervenció integral de l'Administració ambiental (IIAA) introdueix un nou element envers les empreses que disposin de l'EMAS en preveure l'exempció per a aquestes empreses de passar els controls periòdics previstos. Facilitar al màxim la connexió entre un sistema voluntari (EMAS) i un sistema obligatori (IIAA) va ser una de les raons per les quals es va decidir, ja en la convocatòria del 2000, introduir com a actuació subvencionable la realització d'avaluacions ambientals d'acord amb els models elaborats pel Departament de Medi Ambient per la IIAA.

Així mateix, amb aquesta actuació es volia incentivar que les empreses sol-licitessin la seva adequació al nou règim d'autoritzacions i llicències establerts a la IIAA amb prou antelació respecte el termini màxim legalment establert. Per a les activitats incloses a l'annex 2 de la Llei IIAA, aquest termini acaba el 31 de desembre de 2003. És per tant lògic i coherent amb l'objectiu abans esmentat que aquesta línia d'ajuts, pel que fa a les activitats incloses a l'annex 2, s'acabi amb la present convocatòria.

Vistes les raons exposades i atès el que disposa la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003, i el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases, que es publiquen a l'annex, reguladores dels ajuts destinats a empreses privades amb activitats a Catalunya per fomentar la realització d'avaluacions mediambientals i/o per implantar sistemes voluntaris de gestió ambiental.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l'any 2003.

Article 3

El termini màxim per presentar les sol-licituds serà el dia 30 d'abril de 2003, inclòs.

Article 4
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR