DECRET 194/2004, de 20 de febrer, pel qual es nomena conseller en cap el senyor Josep Bargalló i Valls i se li deleguen diverses funcions que corresponen al President de la Generalitat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

194/2004, de 20 de febrer, pel qual es nomena conseller en cap el senyor Josep BargallÛ i Valls i se li deleguen diverses funcions que corresponen al President de la Generalitat.

L'article 36 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya determina que el President de la Generalitat de Catalunya dirigeix i coordina l'acciÛ del Consell Executiu o Govern i posseeix la mÈs alta representaciÛ de la Generalitat i l'ordin‡ria de l'Estat a Catalunya. Aquesta declaraciÛ, perÚ, no impedeix que el President delegui temporalment funcions executives en un dels consellers, sens perjudici de la seva responsabilitat polÌtica davant el Parlament.

Aquella previsiÛ estatut‡ria ha tingut concreciÛ en l'article 64 de la Llei 3/1982, de 23 de marÁ, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, en el qual es preveu que el President de la Generalitat pot delegar en un conseller, amb car‡cter temporal, totes o part de les funcions a les quals es refereix l'article 63 de la mateixa Llei, i que n'ha de donar compte al Parlament.

Els articles 62.b) i 67 de la Llei 3/1982, de 23 de marÁ, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, determinen que els consellers sÛn nomenats i separats pel President de la Generalitat.

Mentre no es procedeixi a modificar les esmentades disposicions per establir amb una norma amb rang de llei la figura d'un conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb les habilitacions legals esmentades,

Decreto:

Article 1

El titular del Departament de la PresidËncia rebr‡ la denominaciÛ de conseller en cap mentre es mantingui la delegaciÛ de funcions que s'estableix en el present Decret.

Article 2

Nomenar conseller en cap el senyor Josep BargallÛ i Valls.

Article 3

Delegar en el conseller en cap les funcions que preveu l'article 63 de la Llei 3/1982 seg¸ents:

a)†Coordinar el programa legislatiu del Govern i l'elaboraciÛ de normes de car‡cter general.

b)†Convocar i presidir les comissions del Consell Executiu.

c)†Facilitar la informaciÛ que el Parlament sol∑liciti del Govern.

d)†Encomanar a un conseller que s'encarregui del despatx d'un departament en cas d'absËncia, malaltia o impediment del titular, sens perjudici de donar-ne compte al Parlament.

Article 4

El conseller en cap podr‡ convocar i presidir reunions del Consell Executiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR